3 Ιαν 2021

Ο ανάγωγος της Κυριακής: Μπήκε ο παλιός ο Χρόνος!!


Ωραία μας μπήκε ο καινούργιος χρόνος. Πήραμε μια τζούρα και αμέσως βγήκε ο Πέτσας και μας είπε τα κεφάλια μέσα.

@  Διότι τι να λέμε τώρα; Της πουτάν@ς έγινε όλες αυτές τις μέρες στους δρόμους. Μόνο αυτοί...

που περίμεναν έξω από την Apple γεμίζουν τρεις εντατικές. Αλλά και να μη βγεις να πάρεις έναν αέρα; Να πάρεις ένα δώρο; Να πιεις έναν καφέ στο όρθιο;

@  Μας έχει γ@μήσει αυτό το ιιιιικό φορτίο. Δεν ξέρω που να πάω, για να μην το επιβαρύνω. Γι’ αυτό σου λέω, άσε με να πάω στη γκόμενα. Η οικογένεια έχει πολύ ιιιιικό φορτίο. Ενώ η γκόμενα μηδέν ιιιιικό φορτίο.

@  Να μας αφήσει ο Κυριακούλης να ξενογ@.....με. Θα γλιτώσουμε το 15ο lock down.

Αλήθεια σε ποιο lock down είμαστε; Έχω χάσει τον λογαριασμό. Μέχρι 11 Ιανουαρίου το πήγε τώρα και μετά λέει σιγά-σιγά. Μας έχει σφηνώσει και το βγάζουμε αργά αργά.

@  Δεν το λες και επιτυχία. Δεν το λες και σωστός χειρισμός. Είναι η απόλυτη καταστροφή αυτό που ζούμε. Περίμεναν εκατομμύρια εμβόλια και μας στείλανε οκτώ κούτες. Από τις οποίες οκτώ κούτες εμβολιάστηκαν όσοι είναι Νέα Δημοκρατία.

@  Και όταν είχαν βγει 200 selfies, ελέησε ο Κυριάκος να σταματήσει τον εμβολιασμό των κομματικών στελεχών του. Ποιοι νοσηλευτές, ποιοι γιατροί, ποιοι άνθρωποι της πρώτης γραμμής; 

@  Απαράδεκτο ηθικά, ιστορικά και εξευτελιστικό της κοινωνίας των ίσων ευκαιριών. Αλλά αυτοί είναι οι άριστοι. Τον κώλο τους πρώτα.

@  Κι αλήθεια είναι αυτό, ότι οι παρτάκηδες είναι το πρώτο κόμμα στην Ελλάδα, γι’ αυτό και προηγείται η Νέα Δημοκρατία, γιατί η πλειοψηφία των Ελλήνων είναι wanna be.

@  Όσοι δεν μπόρεσαν να διακοπάρουν στις Αράχωβες, πήραν τα αεροπλάνα και φτάσαν στο Ντουμπάι. Στο Nammos. Διακρίθηκαν ο Πέτρος Κωστόπουλος και ο Χάρης Σιανίδης.

Περιφερόμενη ντεκαντάνς.

@  Και σε πριβέ πάρτυ ο Τσιτσιπάς, ο αναμφίβολα μεγάλος τενίστας και αναμφίβολα ξεκομμένος από την ελληνική κοινωνία.

@  Ε, λοιπόν πιο ωραία ήταν εδώ. Ελλάδα. Ωραίος καιρός, λίγοι φίλοι, διότι αυτό το lock down όρισε τα σύνορα της πραγματικής αγάπης.

Εντάξει, θα θέλαμε να φάμε σ’ ένα μεγάλο τραπέζι, αγκαλιασμένοι και τραγουδώντας.

@  Αυτό που με πείραξε περισσότερο, είναι ότι δε μας αφήνει αυτή η κυβέρνηση ούτε να χαρούμε. Και τέσσερις να είμαστε σ’ ένα σπίτι μας στέλνει βουβούς και στεναχωρημένους. Δεν ακουγόταν τίποτα από τα σπίτια. Ούτε τραγούδια ούτε τίποτα. Γιατί αυτή η κυβέρνηση σκότωσε τον πολιτισμό, το κέφι και το χιούμορ των ανθρώπων. Το εκτέλεσε κανονικά.

Θα περάσει η καραντίνα κι αλλοίμονο σ’ όποιον διέλυσε τη χαρά αυτού του λαού.

@  Και να δούμε σε λίγο ποιος θα σηκώσει το οικονομιιιιιιιικό φορτίο. Αυτό το φορτίο να δεις πόσα ιιιιιιιιιι έχει μέσα. Έχουν να πέσουν λουκέτα, έχουν να διαλυθούν οικογένειες, η μεσαία τάξη θα αποχαιρετήσει τους σωτήρες.

@  Ο Έλληνας ψάχνει νέο Σωτήρα. Που να συνδυάζει ψυχή και νου. Όχι λογιστή και υπολογιστή.

@  Κατά τα άλλα συναντήθηκαν η Βίσση με τη Δέσποινα Βανδή και φιληθήκανε στο σόου αυτού του ανεκδιήγητου Κοκλώνη, που κρώζει σαν χαλασμένο παγώνι σε ζωολογικό κήπο στην Ουγγαρία.

@  Ο πανατάλαντος προσπαθεί με το ζόρι να επιβάλει την απαστράπτουσα αταλαντοσύνη του προσφέροντας μέρες κατάθλιψης.

@  Ο χορός του Τρύφωνα με τη Σαρρή μνημείο κατάντιας.

Ραπ και μόνο ραπ.

Απόμειναν οι ράπερς να σχολιάζουν δυναμικά την επικαιρότητα και είναι η μόνη αληθινή φωνή της τέχνης που δεν  αστικοποιήθηκε, εγκλωβίστηκε στις στέγες γραμμάτων και στους Νιάρχους. Ούτε μαρκουλακίστηκε στις επικύψεις προς τον Λουδοβίκο.

@  Οι Έλληνες έκαναν Πρωτοχρονιά ακούγοντας στην ΕΡΤ τη στρατιωτική μπάντα υπό απαγόρευση κυκλοφορίας. Ωραία αξέχαστα χουντικά έθιμα.

@  Όσο για την έκπληξη που είχε προαναγγείλει ο Μπακογιάννης για την αλλαγή του χρόνου, ήταν τα βεγγαλικά. Όντως πολύ μεγάλη έκπληξη. Ποιος το περίμενε ότι θα πέσουν βεγγαλικά τη μέρα της Πρωτοχρονιάς. Αν συνεχίσει να μας εκπλήσσει έτσι, δεν το βλέπω να ξαναβγαίνει δήμαρχος.

@  Ο Πορτοσάλτε πρότεινε να κοπούν οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων κατά 10% και το ποσό που θα συγκεντρωθεί να δοθεί στους υγειονομικούς ως δώρο. Προσέξτε, δεν πρότεινε να πάρουν δώρο Χριστουγέννων από τον κρατικό προϋπολογισμό, αλλά να πληρώσουν οι Έλληνες από τις τσέπες τις δικές τους.

Να κοπεί ο δικός του μισθός και των υπόλοιπων δημοσιογράφων που λιβανίζουν από το πρωί μέχρι το βράδυ την κυβέρνηση. Αυτοί που τα παίρνουν από 1.002 μεριές.

@  Άντε πρωτοχρονιάτικα μην αρπάξω.

@  Ο Μητροπολίτης Κυθήρων υποστήριξε, πως τα εμβόλια κατά του κορονοϊού παρασκευάζονται με το προϊόν των εκτρώσεων. 

@  Η Εκκλησία και οι υποκριτές της έχασαν το μέτρο, διότι αυτό συμβαίνει, όταν θες να το παίζεις πιστός ελέω Θεού.

Ο Θεός κάνει θαύματα, όχι οι παπάδες στις ενορίες.

@  Ο ιός μεταδίδεται από την κοινή λαβίδα με την οποία μεταλαβαίνουμε.

Τελεία και παύλα.

Αλλά το σημαντικό, το μείζον είναι η θεία μετάληψη. Και το ελάσσον είναι η λαβίδα, το κουταλάκι δηλαδή με το οποίο μεταλαβαίνουμε.

Αν το καταλαβαίνανε, θα είχαν λύσει το θέμα.

@  Σε μια οικουμενική σύνοδο είχε καταργηθεί η λαβίδα, για να μην υπάρχει μετάδοση ασθενειών και υπήρχαν κι άλλοι τρόποι να μεταλαβαίνει κανείς στην ιστορία.

Ας ψαχτούν λίγο.

@  Τα σχολεία θα ανοίξουν στις 11 Ιανουαρίου και θα κλείσουν πάλι πριν εκπνεύσει ο Ιανουάριος. Διότι επαναλαμβάνω, εγώ ο ανάγωγος. Εφόσον έχει χαθεί ο έλεγχος της επιδημίας, κανείς δεν ξέρει πως θα σκάσει και σε τι βαθμό το τρίτο κύμα της πανδημίας.

@  Η κυβέρνηση δεν εκπονεί κανένα σοβαρό έργο κοινωνικής και οικονομικής αναδόμησης και ανάκτησης του ελέγχου μετά την πανδημία. Πηγαίνει τυφλά με ευχολόγια και με λιβάνισμα των δημοσιογράφων. Δηλαδή καμιά αλήθεια.

@  Μια φίλη, εκεί από τα μέρη της Αρκαδίας, μου είπε, είχαν κάνει λίστα υγιειονομικών με 400 άτομα να εμβολιαστούν και τελικά ειδοποιήθηκαν μόνο 100. Χάθηκαν οι δόσεις; Χάθηκαν τα κουτιά;

@  Μεγάλη αποτυχία πάντως αυτή εμείς να πάρουμε ότι κουτιά περίσσεψαν από την Ευρώπη. Τελευταίοι των τελευταίων.

@  Επεκτείνουμε τα σύνορά μας βέβαια στα 12 ναυτικά μίλια, αλλά μήπως διαβάσατε στην «Καθημερινή», ότι ο Ερντογάν θέλει να αλλάξει τη συνθήκη της Λωζάνης το 1923; Πρώτα εδώ το γράψαμε, στον Ανάγωγο.

@  Ότι το σχέδιο είναι, ο Ερντογάν να γιορτάσει την τροποποίηση και την αλλαγή της συνθήκης της Λωζάνης το 2023 και να φανεί, ότι είναι ο νέος Σουλεϊμάν ο μεγαλοπρεπής. Για να συμβεί αυτό, απαιτείται κάτι. Προσφυγή στην Χάγη. 

@  Διότι αποκλείεται να μας οδηγήσουν οι ευρωπαίοι στη Χάγη, για να κερδίσουμε. Τους ξέρουμε δα τους Γερμανούς. Δεν θα τους μάθουμε τώρα. Αν θέλουν αυτοί, ας προσφύγουν αυτοί.

@  Εμείς δεν έχουμε κανέναν απολύτως λόγο να πειράξουμε τη συνθήκη της Λωζάνης.

@  Το ‘21 για να τιμηθεί χρειάζεται μια νέα ελληνική επανάσταση. Αλλιώς θα γίνει σαν δεξίωση στο Ντουμπάι του Nammos, με το να ηγείται η Γιάννα Αγγελοπούλου της ελληνικής Επανάστασης. Ώρα να καλέσουν και τον Κοκλώνη, να παρουσιάσει τους ήρωες της Επανάστασης και τον Χάρη Σιανίδη να διανθίσει με κοσμικοβίζιτες τα χρυσοστολισμένα τραπέζια των κοτζαμπάσηδων του καιρού μας, που θα πίνουν εις υγείαν του Κολοκοτρώνη.

@  Ακόμα τούτη την άνοιξη ραγιάδες, ραγιάδες.

@  Μαλακίες ότι μπήκε ο καινούργιος χρόνος!

Ο παλιός μπήκε, απ’ το ίδιο σημείο που μας μπήκε και το ‘20.

Ανάγωγος είμαι, ποιος σημείο λες να εννοώ;;;


ΠΗΓΗ: altsantiri.gr