3 Ιαν 2021

Τα ανοιχτά μικρόφωνα - η αμηχανία - οι ύβρεις και η απάντηση του ..αποδέκτη!


Έκδηλη η αμηχανία της Περιφερειακής αρχής μετά την τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού συμβουλίου  της χρονιάς και τα ανοιχτά μικρόφωνα, την ώρα που ο Περιφερειάρχης συνομιλούσε με κάποιον (ποιον;)..

 και χρησιμοποιώντας για κάποιον, πολιτικό του αντίπαλο προφανώς, (ποιον;) εκφράσεις ανάρμοστες που σαφώς και δεν συνάδουν με το προφίλ που επιδιώκει να επικοινωνήσει ο κ. Π. Νίκας.Εκφράσεις όπως  "Θα τον κάψω, ο κ..., ο π...", ήδη κάνουν τον γύρο του διαδικτύου, σοκάρουν κυρίως την ώρα που αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας κ. Μαλτέζος εμφανώς αμήχανος , τον ενημερώνει δημοσίως πως ακούγεται.

Σίγουρα το 2020 έκλεισε άσχημα για την Περιφέρεια.

Σαφώς ήταν μια ατυχής στιγμή που μπορεί να συμβεί στον καθένα. 

Όπως και να έχει όμως,δημοσιογραφικά έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον και οπωσδήποτε  ξενίζει ποιο είναι αυτό το γεγονός που έχει γεννήσει σ τον Περιφερειάρχη τέτοια συναισθήματα.. (θα τον κάψω) που συνοδεύονται με τις ανάλογες εκφράσεις.

Ο πολιτικός συνειρμός έχει να κάνει περισσότερο με τις εξελίξεις στην εταιρία ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΑΕ και στα όσα γίνονται ανάμεσα στη Περιφέρεια και στους δημάρχους και πιο συγκεκριμένα στον Π. Νίκα και στον Δ. Καμπόσο, παρά να αφορά την γνώριμη κόντρα με τον πρώην περιφερειάρχη Π. Τατούλη. 

Προφανώς κάπως έτσι το  ερμήνευσε και ο δήμαρχος Άργους Μυκηνών το ατυχές περιστατικό και στην προσωπική του σελίδα στο fb απάντησε λίγες ώρες πριν την Πρωτοχρονιά τα εξής: 

🟥Το 2019:

📌κατηγορούσε τους αγρότες οτι είναι τεμπέληδες και έτρωγαν τα λεφτά τους με Ρωσίδες!

📌τους ανέργους που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά!

📌ακόμα και τους καρκινοπαθείς που ζητούσαν να μην πληρώσουν την ΔΕΗ!

🟥Το 2020:

📌Βρίζει χυδαία στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Πελοποννήσου!

🟥Το 2021 ας ευχηθούμε να σταματησει ο κατήφορος του Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, για το καλό της Πελοποννήσου!


Έχουμε σημειώσει πολλές φορές πως η πολιτική αντιπαράθεση είναι ένα γήπεδο που γνωρίζει ο προεδρος της ΠΕΔ Δ Καμπόσος και που κατορθώνει μάλιστα να τον θρέφει. Στο συγκεκριμένο σημείο, μπορούμε να πούμε αντικειμενικά πως η εμπειρία Καμπόσου σε όλο αυτό που έχει δημιουργηθεί στην Πελοποννησο είναι σαφώς μεγαλύτερη και επομένως μπορεί με πολύ άνεση να το διαχειριστεί και μάλιστα εάν τον ενδιαφέρει να το γυρίσει και προς όφελός του. Πόσο μάλλον όταν είναι πεπεισμένος για το δίκαιο των πράξεών του. 

Ο Π. Νίκας έχουμε την αίσθηση πως πολιτεύεται με τους στενούς όρους ενός δήμου, έχοντας την ενύπωση πως είναι ο απόλυτος άρχων . Μόνο που η Περιφέρεια δεν είναι ο δήμος Καλαμάτας. Και αυτό όσο πιο γρήγορα το αντιληφθεί τόσο καλύτερο για τον ίδιο όσο και για τους Πελοποννησίους. 

* Να σημειώσουμε πως ο Περιφερειάρχης διέψευσε πως ήταν ο εκείνος την ώρα των ανοιχτών μικροφώνων, παρά το γεγονός πως η φωνή του τον προδίδει.