31 Ιαν 2021

Π. Νίκας : Aνοίγει μέτωπα - θα θερίσει θύελλες; Της Τζένης Σουκαρά


 Οι ηχηρές απουσίες από πλευράς πολιτικού προσωπικού  κατά την υπογραφή της ΣΔΙΤ των απορριμμάτων αλλά και η παρουσία του μοναδικού βουλευτή κ. Π. Μαντά , όσο και η μη πρόσκληση στον Π.Τατουλη..

να παραβρεθεί εκεί, όπως θα ήταν σωστό, δίκαιο αλλά και απόδειξη πως η αυτοδιοικηση έχει συνέχεια και συνέπεια, αποδεικνύουν πως ο Περιφερειάρχης Π. Νίκας εξακολουθεί να ανοίγει νέα μέτωπα και να διατηρεί τα ήδη υπάρχοντα με σημαντικά στελέχη στην Πελοπόννησο. Γιατί το πράττει αυτό άραγε; 

α)Είναι πεποίθηση του πως είναι εκείνος ο ένας που  μόνος διοικεί και δεν δίνει αναφορά σε κανέναν; 

β) Δεν θα είναι ξανά υποψήφιος και επομένως αισθάνεται ελεύθερος να κάνει και πολιτικά ατοπήματα; 

Είναι  πολλά αυτά που έχουν συμβεί μέσα σε αυτόν το ενάμισι χρόνο διοίκησης του.. 

Έχει ανοίξει μέτωπο με τον πρώην πρωθυπουργό Α. Σαμαρά, με τον υφυπουργό Κ. Βλάση, με τον συνεργάτη του κ. Κολιόπουλο,  τώρα όπως όλα δείχνουν  με όλους  τους βουλευτές και τους υπουργούς της Πελοποννήσου αφού πήγε αγκαζέ με τον Περικλή Μαντά να υπογράψει ένα έργο που πολέμησαν και οι δυο, και φυσικά με τον πρόεδρο της ΠΕΔ Δ. Καμπόσο. Ο Καμπόσος στο θέμα της ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΑΕ αμέσως του έκανε σαφές πως δεν μπορεί να παίξει μαζί του αλλά και με τους δημάρχους..Και από εκείνη την ώρα μια μεγάλη μάχη ξεκίνησε..Ήδη προαναγγέλει δικαστήρια, ζητά έλεγχο εκ νέου στην εταιρία και ζητά απο τον Περιφερειάρχη να πάψει να είναι πρόεδρος της.

Μαθαίνω δε  πως ο Περιφερειάρχης θέλοντας να καλύψει τα νώτα του  στην κόντρα του με τον Καμπόσο, πιέζει τους δημάρχους να σταθούν στο πλευρό του υπό την απειλή της απένταξης από τις λίστες του των έργων που εκείνοι επιθυμούν να κάνουν. Βέβαια στο ρεπορτάζ μας που βρίσκεται σε εξέλιξη, δεν παρατηρούμε να καταφέρνει και πολλά πράγματα ο περιφερειάρχης και δεν μπορεί να ζορίσει  από αυτό  τον πρόεδρο της ΠΕΔ που έχει εκλεγεί έχοντας την στήριξη και των 21 δημάρχων.

  Ίσως και αυτό να αποτελεί και απωθημένο,  κατά βάθος φαίνεται να μην έχει συγχωρήσει στον δήμαρχο Άργους Μυκηνών, τις εκλογικές του νίκες στους κόλπους των αυτοδιοικητικών, όταν ο ίδιος ο Π. Νίκας εκλεγόνταν 4ος και 9ος. 

Η ζωή όμως τον έφερε να παρακαλεί γονατιστός τον Καμπόσο προεκλογικά για να μετατραπεί εκείνο το πικρό 27% στον δήμο του νίκη απέναντι στον Τατούλη την δευτερη Κυριακή. Έργο Καμπόσου και όχι Νίκα.

Κάτι αναλογο είχε γίνει και με τον Α. Σαμαρά στο κέντρο της πλατείας της Καλαμάτας 

Στελέχη που βοήθησαν τον Π. Νίκα και που τώρα πνέουν τα μένεα για την στάση και την συμπεριφορά του. 

Ο Δ. Καμπόσος έχει δηλώσει ανοιχτά πως θα τον πολεμήσει πολιτικά και θα στηρίξει όποιον άλλο άξιο και χρήσιμο για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, χαρακτηρίζοντάς τον πολλάκις αχάριστο. 

Μέχρι τότε η Πελοποννησος ΑΕ και μόνο θα μετατραπεί σε αρένα αφού η στρατηγική πολέμου εξελίσσεται ..Μπορεί δε,  να μετατραπεί για τον Περιφερειάρχη και σε Βατερλώ.. Αρκεί να σκεφθεί πως σε λίγο καιρό κανένας δήμαρχος δεν θα έχει ανάγκη να δείχνει υποτελής για μια θέση στο ΕΣΠΑ. Γιατί με το νέο νόμο σε λίγο  το ΕΣΠΑ και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων θα οδηγηθεί στα χέρια των δημάρχων και αυτό οι αυτοδιοικητικοί το γνωρίζουν καλά.

Πολλοί ισχυρίζονται  πως αυτή ήταν πάντα η πολιτική συμπεριφορά Νίκα. Εδώ όμως δεν είναι Καλαμάτα. Είναι Πελοπόννησος. Και τα πράγματα αλλά και τα θέματα απαιτούν σοβαρότητα  στις πράξεις και στις αποφάσεις ..Οι αποφάσεις δεν κρίνονται στις ρούγες και στα γραφεία βουλευτών επαρχίας. 

Κατόπιν αυτών,εξακολουθούμε και   αναρωτιόμαστε εάν θέλει να είναι ξανά υποψήφιος ο κ. Νίκας .Πού στοχεύει και σε τι αποβλέπει; Γιατί μέχρι τώρα παρατηρούμε να ανοιγει μέτωπα ..να διατηρεί τα υπάρχοντα που θα του δημιουργήσουν θύελλες