16 Δεκ 2020

Γιατί θέλει να φύγει άρον άρον ο Π. Νίκας από την ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΑΕ;



Η οργάνωση στο εξής της “Αναπτυξιακή Μεσσηνίας Α.Ε. – Αναπτυξιακός Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης” για να αρχίσει την παραγωγή έργου αποτέλεσε αντικείμενο τηλεσύσκεψης που ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας είχε χθες , με αντιπεριφειάρχες και τα μέλη.. του  Δ.Σ. του εν λόγω Οργανισμού, καθώς και υπαλλήλους του, όπως μας ενημερώνει η επίσημη σελίδα της Περιφέρειας. 

Και σημείωνει  μάλιστα πως πλέον, η Αναπτυξιακή Μεσσηνίας -με το νέο πλαίσιο που την διέπει- μπορεί να αναλαμβάνει έργα για όλη την Περιφέρεια και ευρύτερα,  προσθέτοντας ότι μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα, κι αφού προηγουμένως συζητηθούν στην Οικονομική Επιτροπή, θα ζητηθεί από την Αναπτυξιακή να “τρέξει” μελέτες για το αστεροσκοπείου Κρυονερίου (80.000 ευρώ) και την παράκαμψη του Αστρους (470.000 ευρώ), ενώ έχει προβλεφθεί και πίστωση 100.000 ευρώ για πρόσληψη τεχνικών συμβούλων στη Λακωνία.

Παράλληλα και σύμφωνα με το ρεπορτάζ,τα παραπάνω δεν σταματούν τις ήδη εκπεφρασμένες προθέσεις του προέδρου της ΠΕΔ Δ. Καμπόσου αφού  ο οικονομικός έλεγχος που έχει ζητήσει η ΠΕΔ να διενεργηθεί στην ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΑΕ αναμένεται να ξεκινήσει αρχές της νέας χρονιάς. 

Έστειλε την πρότασή του ο ορκωτός λογιστής η οποία και έγινε αποδεκτή.Επομένως όλα προχωρούν. 

Κι εμείς επιμένουμε να αναρωτιόμαστε  γιατί ο Περιφερειάρχης φεύγει και μάλιστα άρον άρον από την ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΑΕ , αφού επί της ουσίας και έτσι όπως διαμορφώθηκε η κατάσταση, μόνος του είναι και εκεί. Με 4 δικούς του συμβούλους στο ΔΣ, συν τους 2 συμβούλους του Γ. Δέδε που συνήθως συναινεί με την παράταξη Νίκα, θα είχε πολύ έυκολα την πλειοψηφία αφού ο Δ. Καμπόσος -η  ΠΕΔ δηλαδή- με τα 5 μέλη μετα από όσα έγιναν δεν θα παρευρίσκετο στις συνεδριάσεις. Επομένως; Μόνος του θα ήταν ο Νίκας στην ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΑΕ. Γιατί δημιουργήθηκε όλο αυτό; Οι κακές γλώσσες λένε πως ήθελε να αποφύγει τον έλεγχο του Καμπόσου σε κομβικές αποφάσεις.