18 Νοε 2020

Γνωρίστε την ΕPsilon Art Gallery - Το "κόσμημα" του Λουτρακίου που βρίσκεται στα σαλόνια των μεγάλων εκθέσεων (βίντεο)

 


Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς η Τέχνη έχει τη δύναμη, να ανοίξει δρόμους με οποιονδήποτε τρόπο και μορφή, να μεταφέρει ένα αισιόδοξο μήνυμα και να δημιουργήσει εκείνο το περιβάλλον, που έχει τη δύναμη  να  παρασύρει και να συμβάλλει  στην πνευματική ανάταση...

ενός τόπου.  

Με αυτό το πρίσμα προχωρά και  πορεύεται από το 2011 η ΕPsilon Art Gallery στο Λουτράκι Κορινθίας από την ζωγράφο, εικαστική επιμελήτρια Εύη Παντελέων. Μια γυναίκα ταλαντούχα, δυναμική, συγκροτημένη που κατόρθωσε να συμβάλλει με την ύπαρξη και την δραστηριότητα της ΕPsilon Art Gallery στην αναβάθμιση της Τέχνης και του Πολιτισμού, όπως η ίδια λέει, σε όλο το εύρος της έκφρασής του.  Όλα αυτά τα χρόνια κατόρθωσε να προσφέρει  στους καλλιτέχνες νέους ορίζοντες, μετατρέποντας τον χώρο της σε έναν δίαυλο επικοινωνίας, που ανοίγει  εκείνον τον μοναδικό διάλογο, που αναπτύσσεται ανάμεσα στον καλλιτέχνη που αποδύεται την μοναχικότητά του και στο κοινό που προσπαθεί να τον προσεγγίσει. 

Η  EPsilon Art Gallery είναι από το 2013 μέλος του Πανελλήνιου  Συνδέσμου Αιθουσών Τέχνης Ελλάδος (ΠΣΑΤ). Αυτό αποδεικνύει και την συμβολή της στον Πολιτισμό όλα αυτά τα χρόνια, αρκεί να σημειωθεί, πως ο  ΠΣΑΤ δέχεται ως μέλη μόνο Gallery με διαχρονικά  σημαντικό πολιτιστικό έργο. Αυτή την στιγμή έχει 35 μέλη εκ των οποίων μόνο δύο από την Πελοπόννησο ( την EPsilon Art Gallery και μια γκαλερί από την Πάτρα).

Στην διάρκεια της λειτουργίας της έχει παρουσιάσει μέσω ατομικών και ομαδικών εκθέσεων έργα εκατό πενήντα και πλέον Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, τόσο καταξιωμένων όσο και νέων. Οι καλλιτέχνες ανήκουν κυρίως στο χώρο της ζωγραφικής και της γλυπτικής. Μεγάλοι καλλιτέχνες που έχουν αγγίξει τα όρια του μύθου στα εικαστικά δεδομένα, πέρασαν από τον χώρο της... (ενδεικτικά αναφέρονται οι ζωγράφοι Δ. Μυταράς, Χρόνης Μπότσογλου, Γιώργος Σταθόπουλος και οι γλύπτες Θεόδωρος Παπαγιάννης, Κυριάκος Ρόκκος, Τάκης Μπέσσας και πολλοί άλλοι).

Η EPsilon Art Gallery συμμετέχει σταθερά σε Διεθνείς Εκθέσεις Τέχνης στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Στην Ελλάδα στις δύο ετήσιες Αrt Athina και Art Thessaloniki και στο εξωτερικό στις Art Nordic Kopenhagen, Arte Padova, Arte Genova, Affordable Art Fair Hampstead London .


EPsilon Art Gallery, Παναγίας Γιάτρισσας 12, Λουτράκι , 6977 878481,


Email: epsilonartgallery@hotmail.com


Web sites: www.epsilonartgallery.blogspot.com & www.epsilon-artgallery.com


Δείτε ένα βίντεο αφιερωμένο στο "κόσμημα" του Λουτρακίου