10 Νοε 2020

Δήλωση του περιφερειάρχη Π. Νίκα για την “Πελοπόννησος Α.Ε. – Oλική ρήξη με Κομπόσο


 

Με την τελευταία παράγραφο να εμπεριέχει όλο το νόημα της δήλωσης του Περιφερειάρχη, για τις εξελίξεις  της ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Α.Ε. , μετά και την συνέντευξη τύπου του δημάρχου Άργους Μυκηνών και προέδρου της ΠΕΔ Δ. Καμπόσου..

ο Π. Νίκας βρισκόμενος   πολιτικά είναι σε θέση στενάχωρη, ετοιμάζεται να σώσει οτιδήποτε και αν σώζεται από το αφήγημα της ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ και ταυτοχρόνως έρχεται σε μετωπική με έναν δήμαρχο φιλόδοξο, ισχυρό, που το δικό του 'γηπεδο' είναι πάντα η εμπόλεμη ζώνη.  

Παρά το γεγονός πως ο ορκωτός λογιστής αποκάλυψε δημοσίως πως ταμειακό έλλειμα δεν υπάρχει, γεγονός που αποδόμησε όλο το αφήγημα των εκλογών κατά του Π. Τατούλη , ήλθε και η συνέτνευξη Καμπόσου χθες να βεβαιώσει και πολιτικά πως δεν διαπίστωσε απολύτως τίποτα που να δείχνει κατάχρηση. Μάλιστα το επανέλαβε με κάθε τρόπο ο δήμαρχος λέγοντας πως δεν θα ρίξει νερό στο μύλο κανενός εκ των δυο.(εννοώντας τον Περιφερειάρχη και τον Π. Τατούλη). 

Μετά απο αυτά ο Π. Νίκας στο θέμα της ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ φαίνεται μόνος και δείχνει να επιμένει στο αρχικό του αφήγημα, παρά το στραπατσάρισμα των ημερών, αναφέροντας στη σημερινή του δήλωση και στην τελευταία παράγραφο πως η Εισαγγελία Εφετών έχει το λόγο, θέλοντας και πάλι να υποννοήσει κάτι, αλλά και αφήνοντας στην άκρη όλα όσα λέγει ο δήμαρχος Καμπόσος, απαξιώνοντας τον παραλληλα για μια ακόμα φορά,  διατυπώνοντας το "Όλα τα άλλα περισσεύουν!'

Οπωσδήποτε όλα αυτά δρομολογούν μια σειρά πολιτικών εξελίξεων και γεγονότων που θα δούμε στο άμεσο μέλλον.

Η δήλωση Νίκα: 

“Η Εθνική Αρχή Διαφάνειας (πρώην Αρχή για την καταπολέμηση της διαφθοράς), οι ορκωτοί λογιστές (οι ίδιοι στην “Πελοπόννησος” Α.Ε. για μια 6ετία) και η διεθνής εταιρεία ορκωτών tgs, προσδιόρισαν το έλλειμμα στην “Πελοπόννησος” Α.Ε. στο ύψος του 1.311.689,73 ευρώ (η tgs προσδιόρισε μεγαλύτερο έλλειμμα).

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, το παραπάνω έλλειμμα ή καλύπτεται ή η εταιρεία αναστέλλει τη λειτουργία της.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο με την 395/06.11.2020 απόφασή του, στη συνεδρίαση της περασμένης Παρασκευής 06.11.2020, και με μεγάλη πλειοψηφία (23-6-5-1), αποφάσισε:


Την κάλυψη του ως άνω ελλείμματος κατά 50% από τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου ή του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Περιφέρειας Πελοποννήσου, με την επιδίωξη να μη μεταβληθεί το ποσοστό των μετοχών που κατέχουν η Περιφέρεια Πελοποννήσου (50%) και η Π.Ε.Δ. (50%).

Αν η Π.Ε.Δ. δεν συμμετάσχει στην κάλυψη του ελλείμματος, εν όλω ή εν μέρει, αυτό να καλυφθεί από την Περιφέρεια Πελοποννήσου ή το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Η Περιφέρεια θα ακολουθήσει απολύτως και απαρέγκλιτα τα βήματα που επιτάσσει η νομοθεσία και ως προς την τακτοποίηση της “Πελοπόννησος” Α.Ε., αλλά και ως προς την απαίτηση των χρημάτων που θα καταβληθούν από τον Περιφερειακό προϋπολογισμό για την ‘κάλυψη του ελλείμματος’. Το ίδιο υποχρεούνται να πράξουν το Περιφερειακό Ταμείο και οι δήμοι στους οποίους η εταιρεία οφείλει χρήματα.


Τέλος, για όλα όσα αναφέρει η Εθνική Αρχή Διαφάνειας (κατατμήσεις, αναθέσεις, έλλειμμα κτλ), η Εισαγγελία Εφετών, στην οποία κοινοποιήθηκε η έκθεση της Αρχής, έχει τον λόγο. Ολα τα άλλα περισσεύουν”.