28 Σεπ 2020

Θοδωρής Βασιλακόπουλος και Δημήτρης Βουζουναράς μέσα στην Κεντρική Επιτροπή του ΜέΡΑ25


Δυο μήνες μετά την ψήφιση του Καταστατικού από τα μέλη πανελλαδικά,
αλλά και ολόκληρο το DiEM25, το πανευρωπαϊκό κίνημα του οποίου το ΜέΡΑ25 είναι μέρος, η συμμετοχική διαδικασία συγκρότησης των οργάνων του κόμματος μπήκε σε άμεση...

εφαρμογή. Υπερπηδώντας τα εμπόδια που αδιάκοπα θέτει η πανδημία, οργανώθηκε τεχνικά άρτια και αδιάβλητη ηλεκτρονική ψηφοφορία ώστε σήμερα να μπορούμε να καλωσορίσουμε στο κορυφαίο αποφασιστικό όργανο του ΜέΡΑ25, την Κεντρική Επιτροπή, 142 συνοδοιπόρους!

Τρία είναι τα βασικά σημεία που χαρακτηρίζουν τη διαδικασία:

Πανελλαδική Κάλυψη: 29 «κάλπες» σε όλες τις γωνιές της χώρας εγγυήθηκαν ότι η σύνθεση της Κεντρικής Επιτροπής περιλαμβάνει αντιπροσώπους από κάθε γωνιά της χώρας.

Ευρεία Κοινωνική και Επαγγελματική Εκπροσώπηση: Στην Κεντρική Επιτροπή του ΜέΡΑ25 εκπροσωπούνται όχι μόνο όλες οι γωνιές της Ελλάδας αλλά και όλα τα κοινωνικά στρώματα και οι επαγγελματικές κατηγορίες που παλεύουν για αυτόν τον τόπο σε καθεστώς Χρεοδουλοπαροικίας.

Πραγματική Δημοκρατία: Το ΜέΡΑ25 είναι το μόνο κόμμα όπου κληρωτοί, από όλα τα μέλη, εκπροσωπούνται κατά τουλάχιστον 10% στην Κεντρική Επιτροπή, έτσι ώστε ποτέ να μην ριζώσουν εκλογικοί μηχανισμοί. Το ΜέΡΑ25, το μόνο κόμμα στην Ευρώπη με περισσότερες γυναίκες βουλευτές από άνδρες, δεν θα μπορούσε παρά να εφαρμόσει με ενθουσιασμό την ποσόστωση και στην Κεντρική Επιτροπή, έτσι η όποια ανισορροπία εκπροσώπησης των φύλων προέκυψε από την κάλπη εξισορροπήθηκε από την κληρωτίδα.

Πολύ σύντομα θα ανακοινωθούν οι λεπτομέρειες της πρώτης σύγκλισης της Κεντρικής Επιτροπής η οποία θα εκλέξει την/τον Συντονιστή της καθώς κα τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας που θα συνεδριάζει κάθε εβδομάδα.


ΥΓ

Η Κορινθία αντιπροσωπεύεται από δύο μέλη. Το Θοδωρή Βασιλακόπουλο από την Κόρινθο και το Δημήτρη Βουζουναρά από τους Αγίους Θεοδώρους.