18 Αυγ 2020

Γνωστό μπαρ του Κιάτου έκλεισε λόγω κρούσματος κορωνοϊού


Με post στο Facebook, ένα από τα πιο πολυσύχναστα καλοκαιρινά bar του Κιάτου, ανακοινώνει  ότι θα παραμείνει κλειστό, καθώς θαμώνας του καταστήματος βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό και λίγες ώρες νωρίτερα είχε διασκεδάσει στο εν λόγω μαγαζί.

To μαγαζί  ενημέρωσε το κοινό του ότι την Παρασκευή 14 και το Σάββατο 15 Αυγούστου ο άνθρωπος που διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό, είχε βρεθεί στο bar διασκεδάζοντας με παρέα. 
Ο ίδιος δεν αισθανόταν καλά, κάτι που τον οδήγησε στο να κάνει test για να διαπιστώσει αν είναι φορέας του ιού. 
Αφού το αποτέλεσμα ήταν θετικό, ενημέρωσε όλους όσους είχαν βρεθεί μαζί του τις τελευταίες ημέρες, καθώς και το Bar.

Το γνωστό bar, με τη σειρά του, δηλώνοντας ότι πάνω απ’όλα θέτει τη δημόσια υγεία, πήρε την απόφαση να παραμείνει κλειστό, μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα των test, στα οποία υποβλήθηκε όλο το προσωπικό.

Είναι από τις περιπτώσεις που λέμε "μπράβο" στην υπευθυνότητα του πολίτη, που ενημέρωσε την παρέα του αλλά και το μαγαζί όπου διασκέδασε 2 ημέρες.Μπράβο όμως και στο μαγαζί που σέβεται τους κανόνες , τους συμπολίτες του, τους εργαζόμενους του και αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση.
Δείτε τι αναφέρει στην ανακοίνωσή του: 
"Το Como Mai στα 11 χρόνια λειτουργίας του εχει έμπρακτα αποδείξει οτι λειτουργεί ως μια μεγαλη οικογένεια όσον αφορά την σχέση του με τους εργαζόμενους και τους πελάτες του.Η σημαντικότερη αρχή λειτουργίας του ειναι η εξασφάλιση της υγείας και της ασφάλειας όλων, κατι που επιτυγχάνεται σε πλαίσιο ειλικρίνειας σοβαρότητας αλλά και ηθικής. Το θέμα δημόσιας υγείας που σχετίζεται με τον covid-19 ταλαιπώρησε αρκετά την πόλη τον τελευταίο καιρό λογω έλλειψης επαρκής ενημέρωσης που δημιούργησε περιττή ανησυχία.Θα θέλαμε λοιπον να σας γνωστοποιήσουμε οτι ενας αγαπημένος φίλος και πελάτης ο κύριος (.......) το Σάββατο το απόγευμα και ενώ είχε καποιες ελαφρές ενοχλήσεις, ως σοβαρός και υπεύθυνος άνθρωπος προέβη σε εξετάσεις οι οποίες του ανακοινώθηκαν θετικές εχτές το βραδυ Κυριακής. Μας ενημέρωσε εγκαίρως και εμεις με την σειρα μας έχοντας ηθική υποχρέωση καλέσαμε κλιμάκιο του ΕΟΔΥ και πραγματοποίησε εξετάσεις τοσο στο προσωπικό οσο και σε 6 άτομα που αποτέλεσαν την παρέα του κυρίου Πολίτη την Παρασκευή και το Σαββατο που μας επισκέφθηκε ως πελάτης.Θεωρουμε υποχρέωση μας εν αναμονή των αποτελεσμάτων να κρατήσουμε το κατάστημα κλειστό και να προβούμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την εξασφάλιση της υγείας ολων μας.Ελπιζουμε το περιστατικό να το αντιμετωπίσετε με την ιδια ευαισθησία και σοβαρότητα χωρις πανικό δεδομένου του οτι οι υπόλοιποι της παρέας που επισκέφτηκαν την Αντίπαρο βρέθηκαν αρνητικοί.Σας ευχόμαστε να είστε υγιείς, προσεκτικοί και σοβαροί. Μετα την ανακοίνωση των αποτελεσματων, σας περιμένουμε. Μέχρι τοτε μπορείτε να εξυπηρετηστε από τις υπόλοιπες επιχειρήσεις της πόλης η οποία παραμένει ασφαλής.Θα θέλαμε να αντιμετωπίσετε την κατάσταση με την ιδια ηθική, σοβαρότητα και ειλικρίνεια που αρμόζει σε μια οικογένεια γιατι μια πόλη αυτο ακριβως ειναι."