19 Αυγ 2020

Η Περιφέρεια είδε την....."απογείωση" του τουρισμού στην Πελοπόννησο!



Ένα πρόχειρο κείμενο ανάρτησε στην επίσημη ιστοσελίδα της η Περιφέρεια Πελοποννήσου σχετικά με την τουριστική κίνηση .

Ένα κείμενο όπου είναι εξόφθαλμο πως δεν έχει αναζητήσει ο συντάκτης κανένα στοιχείο από τους αρμοδίους...

φορείς καταπιάνεται με το σοβαρότερο θέμα -  μετά την πανδημία και τα ελληνοτουρκικά- αυτό του τουρισμού  και της οικονομία και μας αναφέρει τι; 
Ότι οι Έλληνες εκδρομείς "απογείωσαν" την πληρότητα τη Περιφέρειας Πελοποννήσου από τα ...μέσα Ιουλίου. 
Οι πάντες γνωρίζουν και συζητούν πως το καλοκαίρι του 2020 "δεν είναι καλοκαίρι". Δεν υπήρχε τουριστική κίνηση τον Ιούνιο, τον Ιούλιο άνοιξαν τα μισά σχεδόν ξενοδοχεία και τον Αύγουστο δειλά δειλά ,πάντως όχι απογειωτικά, κινήθηκε ο τουρισμός της Πελοποννήσου ,κυρίως ο εγχωριος. Κορύφωση η εβδομάδα του Δεκαπενταύγουστου και αυτή που διανύουμε που λειτουργεί ανακουφιστικά για τους ανθρώπους του τουρισμού ,όχι όμως ουσιαστικά για να σώσει "την παρτίδα"!
Ο Περιφερειάρχης φαίνεται πως έχει άλλη άποψη.
Η προχειρότητα του κειμένου της επίσημης ιστοσελίδας της περιφέρειας φαίνεται επίσης και απο το γεγονός πως στην πρώτη παράγραφο αναφέται στον Ιούλιο που είχαμε τουριστική κίνηση εμεις οι Πελοποννήσιοι, τότε που η υπόλοιπη Ελλάδα "βάραγε μύγες" και στις υπόλοιπες μιλά για τον Αύγουστο! 
Αυτές τις αναλύσεις εμείς τις χαρακτηρίζουμε "του ποδαριού".
Θα το διαβάζουν οι ξενοδοχοι της Πελοποννήσου, οι εστιάτορες, και όλα τα συναφή επαγγελματα που εμπλέκονται στον τομέα του τουρισμού και θα τρίβουν τα μάτια τους!
Ούτε επίδομα  δεν θα μπορούν να ζητήσουν!
Οι Κορίνθιοι θα το καταλάβουν όταν δουν πως το άρθρο  αναφέρεται μόνο στο Λουτράκι και αναφέρεται μάλιστα στον Ιούλιο μήνα που τα μισά ξενοδοχεία της πόλης ήταν κλειστά και στην κίνηση του Σαββατοκύριακου. Η Κορινθία δεν είναι μόνο Λουτράκι, και βεβαίως η κίνηση του Σαββατοκύριακου δεν είναι απογειωτική για μια περιοχή που βρίσκεται δίπλα στην Αθήνα. Το λες και ημερήσια εκδρομή!Δεν το λες η χαρά του ξενοδόχου!
Εκτείθεται με αυτό το κείμενο η περιφέρεια.Έχει ήδη συζητηθεί πολύ. Στην τελική δεν βοηθά στην απογείωση του τουρισμού μας, αλλά στην ανώμαλη προσγείωση της νοημοσύνης μας.