11 Αυγ 2020

Π. Νίκας: Μετά το ναυάγιο της αδειοδότησης κατασκευής δικτύων φυσικού αερίου κάνει ενστάσεις κατά των αδειοδοτήσεων της Κορίνθου και της Τρίπολης


Nα υπογραμμίσουμε εξ αρχής πως εμείς είμαστε υπέρ της αδειοδότησης κατασκευής δικτύων φυσικού αερίου σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Πελοποννήσου, μέσω της Δημόσιας Επιχείρησης Διανομής Αερίου.Το ότι η Περιφέρεια απέτυχε σε αυτό το επίπεδο είναι δεδομένο, όπως φανερό είναι πως μάλλον...


κανείς δεν την υπολογίζει , αν κάποιος παρακολουθήσει τις αυτόνομες πρωτοβουλίες της Τρίπολης και της Κορίνθου που μεταφράζονται με πρωτοβουλίες υπουργών και αυτοδιοικητικών. Εκτός και αν κάτι άλλο συμβαίνει που θα φανεί πολύ σύντομα στα μέρη μας. 
Για την ώρα ο Π. Νίκας υποβάλει ενστάσεις. Το τι θα πετύχει , είναι μια άλλη υπόθεση. Εμείς θα επιθυμούσαμε να πετύχει, αλλά εκ των υστέρων συνειδητά ή όχι τα έχασε το "παιχνίδι"  εις βάρος των Πελοποννησίων. 
Tι αφορούν οι  τρεις ενστάσεις που υπέβαλε η Περιφέρεια Πελοποννήσου το μεσημέρι της Δευτέρας  κατά της ΡΑΕ κατά ισάριθμων αποφάσεων της ΡΑΕ (Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας) :
Με την πρώτη από τις εν λόγω αποφάσεις η ΡΑΕ, αφαίρεσε από την ΔΕΔΑ (Δημόσια Επιχείρηση Διανομής Αερίου) την αδειοδότηση κατασκευής δικτύων φυσικού αερίου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και με τις υπόλοιπες δύο χορηγούσε σχετικές άδειες στην “Hellas Edil S.A.” για τις πόλεις Τρίπολη και Κόρινθο -άδειες τις οποίες, υπενθυμίζεται, η εν λόγω ιδιωτική εταιρεία έχει ήδη αιτηθεί να μεταβιβάσει σε άλλη εταιρεία, την “Hellenic Natural Gas Distribution – Εταιρεία Διανομής Ελληνικού Φυσικού Αερίου Μονοπρόσωπη Α.Ε.”.