6 Αυγ 2020

Κορωνοϊός: Ρεκόρ κρουσμάτων με 153 νέα – 40 στην Αττική και 38 στη Θεσσαλονίκη - Συναγερμός στις αρχές


Η πορεία διασποράς στη χώρα μας. Πόσοι νοσηλεύονται σε ΜΕΘ. Ανησυχία για τις εστίες διασποράς. Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ.

Συναγερμός έχει σημάνει σε υγειονομικές αρχές και κυβέρνηση στη χώρα μας,


καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων κατέγραψε σήμερα νέα αλματώδη άνοδο και έφτασε τις 153 μολύνσεις, σε σχέση με τις 124 που καταγράφηκαν την Τετάρτη, αριθμός που αποτελεί αρνητικό ρεκόρ, μετά την άρσης της καραντίνας.

Μάλιστα, το μεγαλύτερο πρόβλημα, βάσει και της χαρτογράφησης που έδωσε ο ΕΟΔΥ, εντοπίζεται στα μεγάλα αστικά κέντρα και συγκεκριμένα σε Αττική και Θεσσαλονίκη. Χαρακτηριστικά, στην Αττική καταγράφηκαν 40 κρούσματα και στη Θεσσαλονίκη 38. Η κυβέρνηση παρακολουθεί με ανησυχία την κατάσταση και όπως είπε νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, στο τραπέζι βρίσκεται το ενδεχόμενο νέων μέτρων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ σχετικά με τα κρούσματα:

11 επιβεβαιώθηκαν κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας
7 είναι εισαγόμενα κρούσματα, που προσήλθαν αυτοβούλως,
40 κρούσματα στην Περιφερειακή Ενότητα Αττικής,
38 στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης,
2 στην Π.Ε. Αργολίδας,
2 στην Π.Ε. Αχαΐας,
4 στην Π.Ε. Έβρου, όλα συνδεόμενα με τον γάμο στην Αλεξανδρούπολη
3 στην Π.Ε. Ηλείας,
1 στην Π.Ε. Θεσπρωτίας,
2 στην Π.Ε. Ιωαννίνων,
2 στην Π.Ε. Καβάλας,
3 στην Π.Ε. Κέρκυρας,
1 στην Π.Ε. Κιλκίς,
1 στην Π.Ε. Κοζάνης,
3 στην Π.Ε. Κορινθίας,
9 στην Π.Ε. Κυκλάδων, από τα οποία τα 8 αφορούν σε συρροή σε χώρο εστίασης
14 στην Π.Ε. Λάρισας,
2 στην Π.Ε. Μαγνησίας, και τα δύο από το στρατόπεδο του Στεφανοβίκειου
3 στην Π.Ε. Πέλλας,
1 στην Π.Ε. Μεσσηνίας,
3 στην Π.Ε. Χαλκιδικής,
1 στην Π.Ε. Χανίων.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

«Σήμερα ανακοινώνουμε 153 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 11 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 5123, εκ των οποίων το 54.6% αφορά άνδρες.

1370 (26.7%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2551 (49.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

14 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 ετών. 3 (21.4%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 64.3% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 129 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος, ενώ έχουμε 210 θανάτους συνολικά στη χώρα. 67 (31.9%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.7% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».

ΠΗΓΗ: newpost.gr