10 Ιουλ 2020

Για το Κυριακάτικο τραπέζι Πέννες στο φούρνο με σάλτσα ντομάτας και φιλέτο κοτόπουλο Ναυπάκτου με τυρί!



Ένα λατρεμένο φαγητό για τους αγαπημένους σας αλλά και για τους καλεσμένους σας που θα ενθουσιατούν. Βασικό συστατικό της συνταγής το φιλέτο κοτόπουλου να είναι Ναυπάκτου "Κοντοχρήστος" .και έχουμε εξ αρχής πετύχει κατά το ήμισυ της επιτυχία της συνταγής..


μας, αφού ξέρουμε πως αυτό που προσφέρουμε είναι το πιο γευστικό και το πιο αγνό κοτόπουλο .
Πάμε τώρα στα υλικά της συνταγής


για  6 άτομα
2 φιλέτα κοτόπουλου Ναυπάκτου 
15 φέτες μπέικον
1 μεγάλο κρεμμύδι
30 ντοματίνια
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
Ελαιόλαδο
1 κ.σ. βούτυρο
Αλάτι, πιπέρι
2 κουταλιές θυμάρι
1 πακέτο πέννες
2 ζωμούς κότας
600 γρ. τυρί μοτσαρέλα

Εκτέλεση

Πλένουμε και κόβουμε τα ντοματίνια στην μέση, κόβουμε σε μικρά κομματάκια το μπέικον και το κρεμμύδι.
Σε ένα μικρό κατσαρόλακι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι.
Πλένουμε και κόβουμε τα φιλέτα κοτόπουλου σε μικρά κομματάκια και σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και μια κουταλιά βούτυρο και μόλις ζεσταθεί Ρίχνουμε μέσα το κοτόπουλο και το ψήνουμε,Ρίχνουμε και 2 κουταλιές θυμάρι. Όταν είναι σχεδόν έτοιμο Ρίχνουμε μέσα το μπέικον για να ψηθεί και αυτό και στην συνέχεια το είδη ψημένο κρεμμύδι και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε μέσα τα ντοματινια και προσπαθούμε οταν τα ρίξουμε με τα χερια μας να τα πολτοποίησουμε για να λιώσουν ποιό γρήγορα. Όταν αρχίζουν να γίνονται σάλτσα Ρίχνουμε μέσα και 2 κουταλιές της σούπας πολτό ντομάτας και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε μέσα λίγο αλάτι,πιπέρι.
Ζεσταίνουμε νερό και ρίχνουμε μέσα ένα σακούλι μακαρόνια πέννες και 2 ζωμούς κότας.Όταν ψηθούν τα μακαρόνια τα βάζουμε στο τηγάνι που έχουμε την σάλτσα και ανακατεύουμε καλά.Προετοιμάζουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Και τα Ρίχνουμε σε ταψί.Τελειώνοντας βάζουμε από πάνω τυρί και τα βάζουμε στο φούρνο.