4 Ιουλ 2020

Ανησυχούν για τα έργα που έρχονται;


Η αλήθεια είναι πως τα νέα που έρχονται από το δήμο Βέλου Βόχας είναι πλέον  ευχάριστα.
Έχει γίνει αναμφισβήτητα εργοτάξιο ο δήμος, παραδίδει έργα λες και βρισκόμαστε...


σε προεκλογική περίοδο και ανακοινώνει νίκες. 
Σαν και την χθεσινή της διασφάλισης του πράσινου σημείου του.Έργο ΕΣΠΑ 438.000 ευρώ.Δεν το λες και λίγο.Δεν το λες λίγο,όταν είναι ο δεύτερος στην Πελοπόννησο που το διασφάλισε και βεβαίως αφορά την διαχείριση των απορριμμάτων.

Είναι, από την άλλη, αναμενόμενο να αντιδράσει η αντιπολίτευση ,αφού διαπιστώνει πως σε λίγο καιρό έπονται και άλλα έργα ,έρχονται δηλαδή  και άλλα νέα που οπωσδήποτε πρόκειται να  αποδομήσουν την συγκεκριμένη ρητορική ετών, που πολώνει το κλίμα .

Δύο παραδείγματα που αφορούν το πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης αλλά και το νέο δημαρχείο..

Μου έκανε εντύπωση τις προάλλες η ανακοίνωση της αντιπολίτευσης για το ότι δεν παίρνει τίποτα ο δήμος Βελου Βόχας από το πρόγραμμα "Αντώνης Τρίτσης".

Είναι όμως γνωστό, τουλάχιστον στους εν ενεργεία  αυτοδιοικητικούς και δημοσιογράφους,ότι το  "Φιλόδημος" χωριζόταν σε δύο προγράμματα: Φιλόδημος 1 και Φιλόδημος 2.
Στο νέο πρόγραμμα "Αντώνης Τρίτσης" περνάνε με "γέφυρα" τα έργα του προγράμματος "Φιλόδημος 1" που είχαν ήδη ενταχθεί και εκτελούνται. 
Πρόκειται για 495 έργα συνολικού προϋπολογισμού που υπερβαίνει το 1 δισ. ευρώ. 

Το πρόγραμμα "Αντώνης Τρίτσης" έχει προϋπολογισμό 2,5 δισ. ευρώ. 
Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός στον υπόλοιπο προϋπολογισμό 1,5 δισ. ευρώ θα ενταχθούν τα έργα που έχουν πλήρεις φακέλους. 

Ο δήμος Βέλου-Βόχας έχει τρία τέτοια έργα έτοιμα προς ένταξη: 
την αποπεράτωση του δημαρχείου 3 εκατ. ευρώ, την αγροτική οδοποιία 700.000 ευρώ και το μεγάλο έργο της ύδρευσης 3 εκατ. ευρώ.

Στο πρόγραμμα "Φιλόδημος 2" όπως έχει δηλώσει πολλές φορές ο Αννίβας Παπακυριάκος,  έχει χρηματοδοτηθεί για μια σειρά από έργα (ράμπες Αμεα, σημάνσεις κυκλοφοριακές στα σχολεία, γήπεδο Βέλου, παιδικές χαρές) που υπερβαίνουν το 1,5 εκατ. ευρώ και άλλα έχουν ολοκληρωθεί, άλλα εκτελούνται και άλλα δημοπρατούνται. 

Τζ. Σουκ.