27 Ιουλ 2020

Τα "πυρόπληκτα" φλου- Της Τζένης Σουκαρά



- Καλή εβδομάδα να έχουμε!

Να μην μοιάζει σε τίποτα με την προηγούμενη, διότι το  μόνο που μας  απομένει με όλο αυτό το εύχαρο τοπίο που έχει δημιουργηθεί είναι να γίνουμε αυτόχειρες. 
Όχι , μην φοβάσαι πατριώτη! Δεν παθαίνουμε τίποτα, πέραν της...
καταθλίψεως! Σχήμα λόγου έκανα για να δείξω το μέγεθος της γκριζάδας των ημερών.
Παθαίνει τίποτα ο Έλλην; Σε παρακαλώ!Τίποτα απολύτως!Ό,τι και αν του ετοιμάζουν ..
- Δες τον πρωθυπουργό μας. Το σύμπαν γύρω μας έχει γίνει στάχτη και μπούρμπερη , στην κυριολεξία και μεταφορικώς, και εκείνος δεν έχει αφήσει διακοποτριήμερο..
Λες και όλα είναι έτσι όπως θα έπρεπε να είναι και  ο πρωθυπουργός μας από την Αντίπαρο πετιέται με στρατιωτικό ελικοπτερο και στην Επιδαύρο να δει τους Πέρσες. Καλοκαίρι είναι αγάπη μου! Και όπως λέει και ο Κυριάκος, το καλοκαίρι στην Ελλάδα είναι αίσθηση! Και άσε τον Ερντογάν να μετράει τα ναυτικά μίλια ..
-Και πού να μην γινόταν και η Αγιά Σοφιά τζαμί να δεις τι θα γινότανε. Ο πρωθυπουργός μας θα πρωταγωνιστούσε στα διεθνή ταμπλόιτ να κάνει σέρφινγκ και να χαιρετά τους αλλοδαπούς λουομένους. 
Αλλά βλέπεις δεν μπορεί να χαίρεται κανείς διαρκώς!Έχεις τον Ερντογάν που έκανε την Αγιά Σοφιά τζαμί και χαλάει το εορταστικό της καλοκαιρινής μας διάθεσης. Και από τους λυράρηδες στο Ελ Βενιζέλος τραβάγαμε τα μαλλιά μας από το ξαφνικό!
-Θρήνος! Χάσαμε την Πόλη και μια και δυο. Μην σου πω πως αλώθηκε η Πόλη φέτος! Στον θρησκευτικό οίστρο των ΜΜΕ των Αθηνών παρά λίγο ο Κεμάλ Ατατούρκ να αναδειχθεί και εθνικός ευεργέτης!Πάντως κατα κοινή ομολογία, το Αιγαίο φλέγεται, ο Ερντογάν πιέζει να λύσει θέματα που δεν θα μας αρέσουν, και ουδείς εκ των πατριωτών δεν έκανε ένα συλλαλητήριο διαμαρτυρίας! Ουδείς εκ των ακριτών εκεί στα Βόρεια δεν οργάνωσε σταυροφορία διαμαρτυρίας για την Αγία Σοφία. Πολύ μου έχει στοιχίσει. Τον κορωνοιό θα φοβούνται δεν εξηγείται!Και συλλαλητήριο με μάσκα θυμίζει ΠΑΜΕ και δεν είναι για τέτοια αυτές οι εποχές.
Γι αυτό σου λέω συντοπίτη! Δεν παθαίνουμε τίποτα.Τρεφόμαστε από τις κακουχίες εμείς. Μια μπαλάτζα ήμασταν πάντα και επιβιώναμε. 
-Η Ανατολική Κορινθία κάηκε. Χιλιάδες τα στρέμματα γης. Ολιγωρία τις πρώτες ώρες υπήρξε. Υπάρχουν μαρτυρίες κατοίκων.Βέβαια το διαψεύδει ο κ. Χαρδαλιάς, και αν συνεχίσουμε να γκρινιάζουμε  , θα ανοίξει την πόρτα απ το  υπερπολυτελές του τζιπ όταν εκείνο θα είναι εν κινήσει για να μας μαλώσει. Μάλλον τα έχει παρεξηγήσει τα πράγματα ο υπουργός. Από τότε που τον έκανε επιθεώρηση ο Ζαχαράτος και αντελήφθη πόση πέραση έχει στο λαό το μπρουτάλ ύφος είπε να το εφαρμόσει και όταν οι πολίτες καίγονται. 
-Μαρτυρίες κατοίκων μιλούν για κακό συντονισμό. Για αμηχανία στις κομβικές στιγμές εξέλιξης της φωτιάς.Για κακό σχέδιο.Και εδώ που τα λέμε για να καίει τόσες ημέρες η φωτιά κάτι έφταιξε..
- Ευτυχώς οι ανέμελες σέλφι σταμάτησαν βιαίως την δεύτερη ημέρα της φωτιάς. Τότε που τα πράγματα έδειξαν την δραματική και επικίνδυνη πλευρά τους. Εαν δεν είχε γίνει επισήμανση από εμάς βέβαια κάποιοι αυτοδιοικητικοί ήταν ικανοί να ξαπλώσουν σε καμένο κούτσουρο και να ποζάρουν.
Μετά την ..απαγόρευση της σέλφι ,δημιουργήθηκαν σέλφι πονηρές.Δηλαδή βάζω  τον οδηγό μου να με τραβήξει - όχι εγω δεν κοιτώ- την ώρα που μιλώ με τους εθελοντές οι οποίοι βεβαίως ενοχλούνται από την φωτό αλλά δεν το λένε. 

- Ακόμα αναρωτιόνται οι πολίτες ποιος ο ρόλος της Περιφέρειας στο θέμα του συντονισμού της φωτιάς. Ειλικρινά θα σου εκμυστηρευτώ πως μάλλον δεν γνωρίζει και η ίδια. 
Φαντάσου πως έγραψε πως εκκενώθηκε το Σοφικό ενώ δεν είχε εκκενωθεί και οι ηλικιωμένοι νόμιζαν πως τους ξέχασαν τα παιδιά τους και δεν πήγαν να τους πάρουν..Τραγωδία!

-Περίεργο φάνηκε σε πολλούς το ότι καιγόταν ο μισός νομός και στην Π.Ε. Κορινθίας συσκέπτονταν για τα έργα που ΘΑ δρομολογηθούν ως να ήταν μια Πέμπτη κάποιου καυτού Ιούλη λίγο πριν τις διακοπές.Και φωτογραφία απαραίτητη.Ειλικρινά, εαν δεν το έβλεπα δεν θα το πίστευα. Γι αυτό και λέω πως η Περιφέρεια δεν γνωρίζω εαν συντόνιζε κάτι εκτός του κτιρίου της..

-Κορυφαία και πολλαπλώς ερμηνευόμενη  η φωτό μέσα από τις στάχτες των Αθικίων θεσμικός να τρίβει τα μάτια του από τη κάπνα θέλοντας να δείξει πως τι; Συμμετείχε στην κατάσβεση ; Αδύνατον!Και από πάνω η λεζάντα ...παλικάρι ο ...τάδε!
Νέοι καιροί, νέα ελαφρά ήθη!

- Τώρα στον απολογισμό ,καλό θα ήταν να ειπωθούν αλήθειες. Το δίκαιο της περιοχής σας πρέπει να υποστηρίζετε. Μην φοβάσθε τον Χαρδαλιά και το τζιπ!Μια φορά του πέτυχε το τρίκ την επόμενη θα πέσει απο το αυτοκίνητο.