29 Ιουλ 2020

Ένταση και διαξιφισμοί στη συνεδρίαση του Επιμελητηρίου για την αντικατάσταση των Κουκουλάκη , Οικονόμου και Κωνσταντίνου


Η ένταση που για πολλούς επικρατεί στους κόλπους του Επιμελητηρίου Κορινθίας
κορυφώθηκε αυτό το διάστημα μετά και από την έκπτωση των τριών συμβούλων του ΔΣ. του Επιμελητηρίου  κυρίων Οικονόμου, Κωνσταντίνου και Σωτ. Κουκουλάκη..
μετά από απόφαση του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων κου Νικολάου Παπαθανάση.
Άλλοι την εξηγούν ως μια φυσιολογική εξέλιξη στα Επιμελητηριακά πράγματα της Κορινθίας αφού η απουσίες των συγκεκριμένων προσώπων προ πολλού έδιναν "δικαίωμα" τέτοιας εξέλιξης.
Πάντως ο Π. Πιτσάκης φαίνεται πως είναι αποφασισμένος να ξεκαθαρίσει το τοπίο και να προχωρήσει μπροστά και αποφασιστικά μετά από αυτή την εξέλιξη. 
Την Δευτέρα στην ημερήσια διάταξη του Διοικητικού Συμβουλίου με μοναδικό θέμα την εφαρμογή της απόφασης του υπουργού περί της έκπτωσης των μελών και αντικατάστασής του μετά από εκλογική διαδικασία.
Οι τρεις έφεραν ένα χαρτί που ζητούσαν την αναβολή του θέματος , ο πρόεδρος δεν δέχθηκε το αίτημα πατώντας βεβαίως στον κανονισμό που για να παρθεί τέτοια απόφαση χρειάζεται και η παρουσία των 21 μελών αλλά και στην ατζέντα της συνεδρίασης.
Εκείνοι αποχώρησαν και η  διαδικασία διακόπηκε .
 Την επόμενη ημέρα και πριν την συνεδρίαση του  ΔΣ. οι κύριοι Κουκουλάκης, Χρ. Οικονόμου και Κωνστανίνου προσκόμισαν εισαγγελικό έγγραφο με το ποίο ζητάται   μια σειρά εγγράφων βάση των οποίων αποφάσισε το Υπουργείο την έκπτωσή τους. 
Πέραν τούτου, που βεβαίως αφορά μια άλλη διαδικασία διαδικαστική, αφού η γραμματεία στέλνει διαβιβαστικό και όχι εντολή  στον πρόεδρο ώστε  να προσκομίσει όλα τα στοιχεία μέσα στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα που αναγράφεται στην αίτηση (2 μήνες) , η χθεσινή συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε αφού υπήρξε απαρτία .Υπήρξε ένταση αλλά  οι αρχαιρεσίες έγιναν και εξελέγησαν στην θέση της κυρίας Οικονόμου η κυρία Μανάβη, ο κύριος Αγραφιώτης β αντιπρόεδρος και στην άλλη θέση του προεδρείου ο κ. Αναστασόπουλος .