20 Ιουλ 2020

Ο αντίκτυπος από τις εσωτερικές έριδες στο Πυροσβεστικό Σώμα με θύμα τη Μάνη και τα Κύθηρα


Αυτό που πραγματικά είναι ανατριχιαστικό στο ηχητικό ντοκουμέντο που αφορά την διαχείριση της φωτιάς στο Μάτι, είναι οι εσωτερικές έριδες στο Πυροσβεστικό σώμα.  Ότι ο τέως αρχηγός της Πυροσβεστικής...


φέρεται να προβαίνει σε μια συγκλονιστική όσο και κυνική μαρτυρία που αφορά τις εσωτερικές έριδες στην ηγεσία του Σώματος και πώς αυτές αποτυπώνονται επιχειρησιακά με αντίτιμο τις καταστροφές δασών, περιουσιών κ.ά.


«Ετσι γίνονται τα παιχνίδια. Ετσι έγιναν πέρυσι τα παιχνίδια με τον Καπελιό (πρώην αρχηγό της Πυροσβεστικής) και τον Βασιλειάδη (πρώην υπαρχηγό Επιχειρήσεων). Για να καθαρίσει ο Καπελιός τον Βασιλειάδη τον άφησε και στα Κύθηρα χωρίς εναέρια και στη Μάνη χωρίς εναέρια. Τόσοι είναι οι φάκελοι στους εισαγγελείς του Γυθείου και του Πειραιά. Ετσι παίζεται το παιχνίδι».

Να σημειωθεί ότι στα Κύθηρα το 2017 η φωτιά έκαψε πάνω από 20.000 στρέμματα αλλά και στη Μάνη, το ίδιο καλοκαίρι, είχε μπει σε οικισμούς καταστρέφοντας σπίτια. Και στις δύο πυρκαγιές υπήρχαν καταγγελίες για λανθασμένη διαχείριση των εναερίων μέσων.

Για το συγκεκριμένο απόσπασμα η κυβέρνηση δεν βρήκε τον χρόνο και τη διάθεση να κάνει κάποιο σχόλιο, εστιάζοντας αποκλειστικά γι’ άλλη μια φορά στην εκμετάλλευση των 102 νεκρών, πράγμα που έκανε από την πρώτη στιγμή άλλωστε που σημειώθηκε η τραγωδία.