6 Ιουλ 2020

Τα φλου - Της Τζένης Σουκαρά


- Προχωράμε μαζί με τον Ιούλιο που μας στέλνει καρτ ποστάλ από την αδειανή Σαντορίνη,την μοναχική Μύκονο,  τη Νάουσα της Πάρου έρημη..Υπό άλλες συνθήκες θα έλεγα, "αφήστε να ξεκουραστούν επιτέλους αυτά τα νησιά, να κυλιστούν στην άμμο, να χαρούν τον ήλιο!" Αλλά ποιος να το πει τώρα αυτό πατριώτη;

Δεν μιλά άνθρωπος που βλέπει τον τουριστικό μας τιτανικό!
Θα μου πεις με ηλιοβασιλέματα κάνεις πολιτική στον τουρισμό; 
Θα σου απαντήσω πως δεν κάνεις ούτε με τις λύρες και τα πεντοζάλια!
Οι φίλοι μας στη Ζάκυνθο φέτος μας λένε πως ο Λαγανάς τρέχει μόνος τους στις αμμουδιές και φωνάζει Where are you; Απευθυνόμενος προφανώς στους Βρετανούς..Σκίζεται η καρδιά σου.
- Είπαμε με ηλιοβασιλέματα δεν κάνεις πολιτική στον τουρισμό..

Σκέφτομαι πως εδώ το καλύτερο μοτο που έχουμε θα ήταν αυτό των φαστφουντάδικων. 
Ελάτε σε εμάς. Ξαπλώστρα , τυρόπιτα καφές στην τιμή του ενός και στο καλό να πάτε!
Αν δεν το κάνεις συγκεκριμένο, πώς να σου το πω, δεν το σώζει ούτε ο ναυγοσώστης το αφήγημα.
 Θα μας φάει η λουτρόπολη λάχανο!
Γι αυτό αφού κάνουμε την προσδοκία μας διαφημιστικό προμοτάρισμα, ας γίνουμε πράκτικοί. 
Εδώ! Σε εμάς θα βρεις τοστ πορτοκαλάδα αλλά και φαγητό ταχυφαγείου ντιλίβερυ!Και καλή επιστροφή, μπαμπά μην τρέχεις. 

-Νομίζω πως αυτό το όπλο θα αναδείξει το προφίλ μας και την συνέχειά μας, από την πεζογέφυρα ποδηλατογέφυρα μέχρι το ανφας του Διογένη - Αλεξάνδρου. 

- Ουπς! Και επειδή λέω πάντα καλά λόγια για το Λουτράκι, μου ήλθε μια αντίδραση περί μιας ντουζιέρας του στην παραλία. Εξαφανίσθηκε "το στεφάνι".Πού να πήγε άραγε; Δεν αρμόζει σε μια πόλη προορισμό από γεννησιμιού της να μην έχει η ντουζιέρα στεφάνι και να μοιάζει με βρύση παρωχημένη δίπλα σε τριτοδεύτερες γειτονιές. 
Και μπορεί βεβαίως το Λουτράκι να κυριαρχεί από την θάλασσα, την παραλία,και τα ηλιοβασιλέματα, αλλά λίγο φως ακόμα θα συμβούλευα να μπει. Έτσι για να φαίνονται οι νοικοκυραίοι. 

- Πράσινο σημείο απέκτησε ο δήμος Βέλου Βόχας. Σιγά μωρέ, φωνασκεί η αντιπολίτευση. Σιγά τον άθλο ! Είναι μερικές φορές η διαφορά στο πώς αντιλαμβάνεσαι τα πράγματα. Μπορεί πχ να θεωρείται "ανάξιο λόγου" ένα πράσινο σημείο, να ισοδυναμεί με ένα πράσινο άλογο,που εν προκειμένω ουδείς επιθυμεί, αλλά αυτό απλώς χλιμιντρίζει. 
Έχω την αίσθηση ωστόσο, πως εδώ δεν είναι θέμα αντίληψης, ούτε πράσινου αλόγου, είναι θέμα απόλυτης γνώσης του μεγέθους της επιτυχίας, για αυτό και η έλλειψη ψυχραιμίας.
Γιατί την Παρασκευή ο δήμος Βέλου Βόχας εξασφάλισε το πράσινο σημείο, ο πρώτος στην Κορινθίας, δεν λέω την σειρά του  στην Πελοπόννησο, αντιλαμβάνομαι πως είναι ενοχλητικό. 
Σήμερα 4 δήμοι με πρώτο τον δήμο Σικυωνίων έλαβε εγκριση και χρηματοδότηση  από το πράσινο Ταμείο.Τι να πω;  
Αν μαζεύτηκαν τόσα πράσινα άλογα αναγνώστη μου, τότε να ανοίξουμε καμιά φάρμα. Και από εκεί κάτι θα βγει!