31 Ιουλ 2020

300 αντίτυπα του παραμυθιού που έχουν επιμεληθεί μαθητές και εκπαιδευτικοί σχολείων του Ζευγολατιού παραδόθηκαν στο δήμο Βέλου Βόχας από το Χρίστο Δήμα


Σήμερα o υφυπουργός Χρίστος Δήμας παρλεδωσε  στο Δημαρχείο του Δήμου Βέλου-Βόχας 300 αντίτυπα από το λαϊκό παραμύθι «ο κυρ-Λάζαρος και οι δράκοι» που υπάρχει στο ανθολόγιο της Ε’ και ΣΤ’ δημοτικού.
Το συγκεκριμένο βιβλίο το επιμελήθηκαν οι μαθητές...



και οι εκπαιδευτικοί του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ζευγολατιού και του 3ου Νηπιαγωγείου Ζευγολατιού και είναι και στα Ελληνικά και στα Ρομανί. Η μετάφραση έγινε από μαθητές, η ψηφιακή εικονογράφηση και η επιμέλεια από εκπαιδευτικούς στο χώρο του σχολείου.

"Θέλω να πω ένα πολύ μεγαλο μπράβο στους διευθυντές και τους εκπαιδευτικούς των δύο σχολείων -που υπό πολύ δύσκολες συνθήκες-αποδεικνύουν πως υπάρχουν σήμερα υποδειγματικοί εκπαιδευτικοί για τους οποίους αισθανόμαστε υπερήφανοι. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω και τον Πρόεδρο της Βουλής ο οποίος ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα μου ώστε να εκτυπωθεί το βιβλίο για τους μαθητές."δήλωσε ο κ. Δήμας.




Στην συνάντηση που έγινε στο γραφείο του Δημάρχου Βέλου-Βόχας κ Αννίβα Παπακυριάκου παρόντες ήταν οι Αντιδήμαρχοι κ. Ανδρέας Σιάχος, κα Μαρία Καλλίρη, κ. Θοδωρής Ράπτης, η Διευθύντρια του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ζευγολατιού κα Δήμητρα Τσεπεντζή και η εκπαιδευτικός του 3ου Νηπιαγωγείου Ζευγολατιού κα Χρυσάνθη Σιάχου.