27 Ιουν 2020

Ο Σαμαράς επιμένει στα περί σκευωρίας και παρακρατικού κυκλώματος για Novartis – Εθνικιστικές κορώνες για την «πειρατεία» της Τουρκίας


Ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα για το σκάνδαλο Noivartis, υποστηρίζοντας ότι υπήρξε πλήρης απόδειξη της σκευωρίας και με τη βούλα της...


Αμερικανικής κυβέρνησης, ενώ ισχυρίστηκε, πως «κανένα παρακρατικό κύκλωμα δεν μπορεί να λειτουργήσει και να καλύπτεται μέχρι σήμερα, χωρίς να το ξέρει ο επικεφαλής». Άφησε ξεκάθαρες αιχμές για τους χειρισμούς της κυβέρνησης απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις, κάνοντας λόγο για «αντι-τουρκικό μέτωπο» στην ευρύτερη περιοχή, χωρίς να στηρίζει τον συγκεκριμένο ισχυρισμό και τονίζοντας πως «διάλογο με πειρατές δεν κάνει κανείς».

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Τα Νέα», ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, αναφέρθηκε στην υπόθεση Novartis, κάνοντας  λόγο για «πλήρη απόδειξη της σκευωρίας, και με τη βούλα της Αμερικανικής κυβέρνησης». Ισχυρίστηκε, πως «κανένα παρακρατικό κύκλωμα δεν μπορεί να λειτουργήσει και να καλύπτεται μέχρι σήμερα, χωρίς να το ξέρει ο επικεφαλής. Και όλοι ξέρουμε, ποιος ήταν τότε επικεφαλής».

Σημειώνεται, ότι ανάμεσα σε όσα είπε ο πρώην πρωθυπουργός, επέλεξε να προβάλει ως πρωτοσέλιδο, το ότι  ο Α. Σαμαράς διερωτήθηκε «τι ακριβώς “διάλογο” να κάνουμε με την Τουρκία; Μήπως, αν τα νησιά μας έχουν πλήρη επήρεια ΑΟΖ, όπως προβλέπει το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας – που όμως η Τουρκία δεν το δέχεται;» και απαίτησε σεβασμό από τη γειτονική χώρα, λέγοντας πως «διάλογο με “πειρατές” δεν κάνει κανείς».

Παράλληλα, εστίασε στην αξιοποίηση του «αντιτουρκικού» μετώπου, για την ενδυνάμωση της ελληνικής διαπραγματευτικής θέσης, υποστηρίζοντας ότι η Ελλάδα δεν χρειάζεται καμία συμμαχία. «Διάλογο με "πειρατές" δεν κάνει κανείς. Αν εμείς αντέξουμε τις πιέσεις της Τουρκίας, ιδιαίτερα για το σύμπλεγμα Καστελόριζου, έχουμε να κερδίσουμε πολλά από το αντί-τουρκικό μέτωπο που δημιουργείται στην περιοχή μας. Αν δεν αντέξουμε τις πιέσεις, αν μόνοι μας συνθηκολογήσουμε, τότε δεν χρειαζόμαστε καμιά "συμμαχία"».


ΠΗΓΗ: thepressproject.gr