4 Ιουν 2020

Τι σημαίνει η σιωπή ΟΛΩΝ στην "αποκάλυψη" Μπίτζιου για δημιουργία νέας δομής προσφύγων στον Κουταλά;


Καμία επίσημη διάψευση ή επιβεβαίωση δεν έχει δοθεί μέχρι αυτή τη στιγμή από το δήμαρχο Κορινθίων   σχετικά με την γραπτή δήλωση - ανάρτηση του αντιδημάρχου του , Δημήτρη Μπίτζιου, για τη σοβαρή πιθανότητα δημιουργίας δομής φιλοξενίας μεταναστών και  προσφύγων στην περιοχή Κουταλά του δήμου Κορινθίων. 

Πώς να το αποκωδικοποιήσει αυτό κάποιος; 
Δεν σχολιάζω δεν απαντώ; Δεν γίνεται.
Έχει ήδη σχολιάσει, πληροφορήσει και προειδοποιήσει ο συνεργάτης σου.
Επομένως, το επιβεβαιώνεις ή το διαψεύδεις. Η μόνη οδός. 
Και για να μην διαψεύδεται μέχρι ώρας, αυτό είναι ανησυχητικό.

Καμία δήλωση ή σχολιασμός και  από την αντιπολίτευση.
Παρά το γεγονός πως κάποιους μέμφεται ο κ. Μπίτζιος και σε κάποιους αναφέρεται, ουδείς μιλά για  το ενδεχόμενο ή όχι  της δημιουργίας και τρίτης δομής στον Κουταλά του δήμου Κορινθίων. 
Να πει  στο δήμαρχο έστω, "τι είναι αυτά που λέει ο αντιδήμαρχός σου" ή "έρχεται και άλλη δομή πώς το επιτρέπετε" ..Κάτι για τα μάτια των περίεργων! 
Είναι εντυπωσιακό δε, πως ούτε το υπόλοιπο της αντιπολίτευσης ταράχθηκε.
Έχει πιο σοβαρά θέματα στα κιτάπια του ; Να μας τα πει για να ζυγίσουμε τη σοβαρότητα. 

Μια περίεργη σιωπή ΟΛΩΝ κυριαρχεί στην Κόρινθο.
Αυτό μπορεί να  μεταφραστεί σε εφησυχασμό,θα είναι ανεπίτρεπτο, διότι οι αιρετοί της Κορίνθου έχουν πιαστεί "στον ύπνο" πολλάκις ..
Και από "τον πολύ ύπνο" - θα λέγαμε-  ή τις συμφωνίες - θα προσθέταμε ενδεχομένως, ποιος ξέρει; -  οι δομές στην Κόρινθο έγιναν δυο και στην Κορινθία τρεις. 

Στην Ερμιονίδα σείστηκε το σύμπαν για να φύγει η δομή και ο υπουργός Νότης Μηταράκης δεσμεύθηκε πως θα είναι η πρώτη δομή  στη χώρα που θα κλείσει τον Σεπτέμβριο.
Εδώ; Είδατε να ασχολείται κανείς;
Είδατε κινητοποίηση θεσμικών;
Η είδηση που έδωσε ο Μπίτζιος μπορεί να μην σημαίνει τίποτα. Μπορεί να σημαίνει και κάτι. Και να προλαβαίνει εξελίξεις.Μπορεί και  να θέλει να "βγει από το κάδρο".Οι υπόλοιποι τι κάνουν; 

Δεν επιτρέπεται λοιπόν στην ήδη υποβαθμισμένη Κορινθία , να τολμήσει  κάποιος αιρετός να απαξιώσει τέτοιου είδους πληροφόρηση. 
Αλλά για πείτε μου και γιατί να απαξιώσει; 
Φαντάζομαι πως η δημοτική αρχή, δεν μπορεί να απαξιώσει  δήλωση  συνεργάτη της. 
Τι λέει λοιπόν ο αντιδημάρχος; Θα μας απαντήσει κανείς ;

Αλλά και η αντιπολίτευση που μέχρι πρότινος ήταν λαλίστατη στο κυνήγι της παραλίας και των αγριόχορτων , έχει να απαντήσει στην δημοσίευση Μπίτζιου;

Και για να μη κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, εμείς κρατάμε  πως η είδηση αυτή δεν διαψεύστηκε και πως εσιώπησαν όλοι. 

Τζένη Σουκαρά