17 Μαΐ 2020

Της ανοργάνωτης παραλίας τα μυστικά θαμμένα!


-Καύσων Μαΐου! Τα είπαμε αυτά!Μέσα στο παράλογο αυτής της χρονιάς και ο αυτός ο καύσων!
Με κορωνοϊό , γάντια και μάσκα χειρουργείου, μαγιό, βατραχοπέδιλο και ψάθα.
Πιο κίτς πεθαίνεις, είναι αλήθεια, κυρίως την στιγμή που εισέρχεσαι φερ' ειπείν στον Αστέρα...


Βουλιαγμένης και βγάζεις μάσκα για να βάλεις αυτή της θαλάσσης για να δεις βυθό.Προσοχή στο κραγιόν!
Στον καύσωνα τον πρώτο του καλοκαιριού αυτού, οι οργανωμένες παραλίες κρατούν τις αποστάσεις από τις ανοργάνωτες .Δηλαδή κρατάς απόσταση και πληρώνεις!  
Ενώ στην ανοργάνωτη πρέπει να βγει η αστυνομία με τη ντουντούκα στα Καλάμια και να φωνάζει, να σε εκθέσει στον γείτονα να μην θέλεις άλλο την ζωή. 

-Εγώ θα πρότεινα η αστυνομία να βγάλει τη ντουντούκα την ώρα που θα θάψεις στην άμμο συμπατριώτη μου την μάσκα, τα γάντια και την πάνα του μωρού. Εκεί θέλω να παγώσει το βλέμμα και να ακουστεί η ντουντούκα πέρα ως πέρα. 
Γιατί το να επιτηρείς τις πλατείες και τον συγχρωτισμό μετά την Ομόνοια και τις σημερινές λειτουργίες στους ναούς είναι πια παρωχημένο. Ουδείς ενδιαφέρεται πλέον.Ο Μπακογιάννης κήρυξε το τέλος του κορωνοιού!

-Άλλο πράγμα πάντως η ανοργάνωτη παραλία. Είσαι "φάουλ" και σε πιάνουν; Τους θυμίζεις τις ντουζιέρες που είναι άφτιαχτες και αχτένιστες, τα φώτα που δεν υπάρχουν, τους ρομά που κατασκηνώνουν εκεί και έτσι ανταλλάσσοντας πληροφορίες μοιράζονται οι ευθύνες και πίνεις και μια απαγορευμένη  μπύρα στα κρυφά..



- Κι εκεί που τραγουδάς ανέμελα μέσα από τη μάσκα χειρουργείου και πλατσουρίζεις το πόδι χωρίς την σάλπα ζελέ του Κορινθιακού  μου έρχονται άναρχες καταγγελίες για την παρουσία των προσφύγων στην παραλία της Ιερατικής.
Οι ντόπιοι έχουν βγει από τα ρούχα τους κυριολεκτικώς γιατί βλέπουν τους πρόσφυγες, λέει, να μην φορούν μάσκα και γάντια (ενώ εκείνοι...φορούν)και γενικώς δεν τους έχει ενημερώσει κανείς. Κατάλαβα πως τους ντόπιους δεν τους προκαλούν εκνευρισμό οι κοτρόνες στην παραλία της Ιερατικής, που θα πρέπει να μεταφερθούν με... γερανό αν θέλουν να κάνουν μπάνιο φέτος αλλά εκνευρίζονται με την εικόνα.Το καταλαβαίνω! 
Οι ντόπιοι δεν τα έχουν πάρει όμως με εκείνους που δεν έχουν ενημερώσει τους πρόσφυγες αλλά με τις γυναίκες πρόσφυγες που έρχονται και κάνουν μπάνιο... ντυμένες!(Ενώ πέρυσι εκνευρίζονταν που οι Σομαλές δεν ήταν ντυμένες!) 
Και κορωνοχτυπιούνται από την αγωνία οι.. ντόπιοι!Κολλάει κορωνοϊό  το μπάνιο στη θάλασσα; 
Αγαπητοί μου, πού να το γνωρίζω;Ρωτήστε τους ειδικούς ή τους αρμοδίους.
Να σας απαντήσω, όμως, πως πράγματι ουδείς έχει ενημερώσει αυτούς τους ανθρώπους και ουδείς ασχολείται κιόλας. Μηδέ η αστυνομία, ούτε ο  δήμος, του πρασίνου και  του κλαδέματος.
Και επειδή ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου έχει απευθύνει εκκλήσεις και αιτήματα, αναρωτιέται κανείς τι κάνουν εδώ οι θεσμικοί.
Γιατί το να  παίρνουν μέτρα προστασίας και οι άνθρωποι αυτοί, είναι κοινωνική και ατομική ευθύνη κάποιου, δηλαδή δική σας.





Τζένη Σουκαρά