16 Μαΐ 2020

Τα εν Οίκω στο Δήμο - Της Τζένης Σουκαρά


- Σάββατο του πρώτου καύσωνα, του ξεχωριστού, που φέρνει μετά από πολλά χρόνια ο Μάης στην Ελλάδα, αναδεικνύει τον Άδωνι παραλιάρχη, ο οποίος εισβάλει σε παραλία ιδιώτη μαζί με κάμερες και γραμματείς μπαϊλντισμένους από την ζέστη για να μετρήσει με μακριμάνικο πουκάμισο...


και σκαρπίνι, την απόσταση των λουομένων.Αυτά μόνο στην Ελλάδα γίνονται πατριώτη!
Τέτοια βλέπει ο μεσήλικας λουόμενος και απαντά στην δημοσκόπηση πόσο πιο ασφαλής αισθάνεται έχοντας τον Άδωνι στην παραλία του να μετράει τις ..αποστάσεις.Αυτό θα πει η εξουσία υπηρέτης των πολλών!
- Σαν την πλατεία Ομονοίας όπου αγαλλίασε η καρδιά του μεσήλικα που είδε το συντριβάνι να λειτουργεί και να είναι όμοιο με τις ελληνικές ταινίες του Φίνου. 
Σε λίγο θα βγει η Βλαχοπούλου να τραγουδήσει το "Τη νύχτα η Αθήνα αρχόντισσα μοιάζει"..Πάμε πίσω ολοταχώς και μας βλέπει ο νέος και έχει αρχίσει και μας σιχαίνεται! Σου το λέω να το ξέρεις πριν πάθεις κρίση ταυτότητας.
- Πρώτες ζέστες και άνοιξαν και οι ιδιωτικές παραλίες βλέπεις, ενώ ήδη οι πλατείες στοιχίζοντα και διαχωρίζονται στις "στιγματισμένες" και στις "παστρικές. "
Και αφού ανοίγουν πρώτα τα εμπορικά κέντρα και οι εκκλησίες ,εξαγριώθηκαν τα εστιατόρια και τα καφέ και κάπως έτσι και με τρόπο, ανοίγουν όλα με μια προχειρότητα άνευ προηγουμένου και χωρίς δικαιολογία, παρά μόνο το βλέμμα του Τσιόδρα το "σε κατάσταση πανικού" που ακόμα δεν έχει μεταφραστεί.Προβλέπει να αρρωστήσουμε όλοι ή να μην αρρωστήσουμε και στο τέλος θα τον αφήσει ανυπεράσπιστο ο Χαρδαλιάς; Θα δείξει.
- Δεν ξέρω σε τι κατάσταση θα είναι ο κορωνοιός στα μέσα Ιούλη, πάντως εμείς σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, θα είμαστε με μάσκα ιδρωμένη και σγουρό μαλλί.
Διότι δεν γνωρίζω  εαν το έχεις συνειδητοποιήσει ,χωρίς κλιματισμό θα είσαι, θα κυκλοφορείς σε κλειστούς χώρους  με μάσκα, και χωρίς μπιστολάκι, θα είσαι το λιγότερο με σγουρό μαλλί, ενώ η όλη ατμόσφαιρα θα θυμίζει υποσαχάρια Αφρική με τοπίο μεξικάνικο. 
Κάπως έτσι θα πάρει φωτιά το κορδελιό και θα εισέλθουμε, όπως μου το λέει η επιστημοσύνη, που όλα τα προβλέπει, εις την δεύτερη καραντίνα πιο ώριμοι, πιο χαρούμενοι και πιο φτωχοί από ποτέ.
- Για την ώρα εμείς εδώ, στην ταπεινή επαρχία,  χαιρόμαστε κάνοντας τα αυτονόητα. 
Καθαρίζουμε την παραλία Καλάμια, ωσαν να πάμε σε εκστρατία, 40 άτομα έλαβαν μέρος σου λέει - φαντάσου βρώμα- ξεσκόνισαν, κούρεψαν, μάζεψαν τα σκουπίδια και ένας ,μα ΕΝΑΣ δεν βρέθηκε να ζητήσει από τον δήμο Λουτρακίου να δανειστεί το μηχάνημα που καθαρίζει την παραλία, όπως έκανε κάποτε ο αείμνηστος Θωμαίδης.
Χωρίς μηχάνημα , η παραλία δεν έχει καθαριστεί. 
Τι να σου κάνουν τα ανθρώπινα χέρια;
Εαν δεν επιδιορθωθούν οι ντουζιέρες ,παραλία δεν καμαρώνεις .
Εαν δεν μπουν λάμπες στον πεζόδρομο σίγουρα δεν θριαμβολογείς. 
Πάντως να ομολογήσουμε πως μετά από 8 μήνες εισήλθαμε στον δρόμο της γενικής καθαριότητας της παραλίας. 
Για να σου δώσω να καταλάβεις όμως τι έχει συμβεί με όρους σπιτιού, έκανες γενική αφήνοντας τους...τοίχους!

- Άκουσα πως στο δήμο Βέλου Βόχας έγινε παραλαβή κάδων απορριμμάτων. Και θυμήθηκα την δική μας παραλαβή,της Κορίνθου, πριν από μήνες.
 Και ακόμα αναρωτιέμαι ποιος τους παρέλαβε χωρίς πενταλ για να ανοίγουν;
Να σημειώσω πως οι κάδοι του δήμου Βέλου Βόχας έχουν πεντάλ."Αλίμονο!"
Στην πρωτεύουσα Κόρινθο με γάντι - πρόληψη κατά του κορωνοιού και όχι μόνο, έτσι όπως καταντήσαμε,  ανοίγουμε κάδο ρίχνουμε τσάντα και φεύγουμε, καθότι δεν ανοίγει αλλιώς  ο κάδος όσο και να τον καλοπιάσεις. 
Εύχομαι οι νέοι κάδοι της ανακυκλώσεως των ρούχων να έχουν παραληφθεί σωστά.