16 Μαΐ 2020

Δρομολογούνται όλα τα διοικητήρια στην Πελοπόννησο εκτός της Π.Ε. Κορινθίας


Δεν έχει βρει ακόμα λύση για το πού θα στεγάσει τις υπηρεσίες της Π.Ε. Κορινθίας ο Π. Νίκας παρά το γεγονός πως για τα νέα διοικητήρια των υπολοίπων Περιφεριακών  Ενοτήτων ήδη δρομολογούνται....


διαδικασίες . 
Ενδεικτική είναι η φράση του Περιφερειάρχη πως  "σε ό,τι αφορά την Κόρινθο, ερευνούμε για την προσφορότερη λύση, όσον αφορά το Διοικητήριο της Π.Ε. Κορινθίας”.
Αναρωτιέται κανείς τι διερευνά η Περιφέρεια; 
Το νέο διοικητήριο είναι σχεδιασμένο να γίνει, εαν και εφόσον παραχωρηθεί, στο στρατόπεδο της Κορίνθου, μια υπόθεση  που ναυάγησε τον Αύγουστο από την δημιουργία της νέας ανοιχτής δομής προσφύγων, παρά τις επίμονες διαβεβαιώσεις Νίκα πως θα παραχωρηθεί στην Περιφέρεια.  
Σε ναυάγιο οδηγήθηκε εδώ και πολλά χρόνια και η πρόταση του τότε Νομάρχη Νίκου Ταγαρά, κανείς δεν ασχολήθηκε μετέπειτα με το θέμα,παρά την παραχώρηση   του στρατοπέδου  της Ποσειδωνίας ,με την προοπτική να γίνει εκεί το νέο διοικητήριο. 
Εμείς το μόνο που θα επισημάνουμε για την ώρα είναι πως θα θεωρηθεί προκλητικό και άκρως προσβλητικό για τους Κορινθίους εαν προχωρήσουν τα διοικητήρια σε όλους νομούς και η Κορινθία έχοντας υποστεί όλο το βάρος του προσφυγικού, να μείνει έτσι , ως η "παραδουλεύτρα της Πελοποννήσου"

Διαβάστε τι λέει η ενημέρωση του Περιφερειάρχη για το θέμα αυτό:

Το θέμα της παραχώρησης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου χώρων στα στρατόπεδα Τρίπολης και Ναυπλίου, προκειμένου να στεγάσει -μετά την ανακατασκευή των υφιστάμενων σε αυτά υποδομών- τις υπηρεσίες των Π.Ε. Αρκαδίας και Αργολίδας αντίστοιχα, συζήτησε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, στη συνάντηση που είχε χθες στην Αθήνα, με τον διευθυντή του ΤΕΘΑ (Ταμείο Εθνικής Αμυνας), αντιστράτηγο Αντώνιο Κονδύλη.

Οπως δήλωσε ο περιφερειάρχης, η παραχώρηση αφορά συνολικά περί τα 90 στρέμματα στα εν λόγω στρατόπεδα, “υπό προϋποθέσεις, οι οποίες εξετάζονται από επιτροπή που όρισα και την οποία αποτελούν περιφερειακοί σύμβουλοι που είναι μηχανικοί.  Αυτοί θα κινούν τις διαδικασίες και θα εισηγούνται σχετικά”.

Ο Π. Νίκας, με αφορμή τη  συνάντηση, γνωστοποίησε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ο σχεδιασμός της περιφερειακής αρχής για το θέμα των διοικητηρίων στις 5 Περιφερειακές Ενότητες.

“Οσον αφορά την Τρίπολη και το Ναύπλιο, ξεκινούν μελέτες αμέσως μόλις ολοκληρωθούν οι διαδικασίες της παραχώρησης. Στην Σπάρτη, θα δημοσιοποιηθεί τις επόμενες ημέρες η προκήρυξη για την μετατροπή του Διοικητηρίου της Π.Ε. Λακωνίας σε ‘πράσινο κτήριο’ μέσω χρηματοδότησης από το διεθνές πρόγραμμα GreenBuilding. Στην Καλαμάτα, έχει ολοκληρωθεί η μελέτη ανακατασκευής και αναβάθμισης του Διοικητηρίου της Π.Ε. Μεσσηνίας την οποία προσφέρει δωρεάν η οικογένεια Κωνσταντακόπουλου. 
Τέλος, όσον αφορά την Κόρινθο, ερευνούμε για την προσφορότερη λύση, όσον αφορά το Διοικητήριο της Π.Ε. Κορινθίας”.