15 Μαΐ 2020

Ομόφωνα ένοχοι οι κατηγορούμενοι για τη δολοφονία Τοπαλούδη


Ομόφωνα ένοχους έκρινε το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας τον 23χρονο Ροδίτη και τον 21χρονο αλβανικής καταγωγής για τον βιασμό και την άγρια δολοφονία της...


Ελένης Τοπαλούδη στη Ρόδο. 
Η απόφαση του δικαστηρίου έγινε δεκτή με χειροκροτήματα μελών του ακροατηρίου.

Ωστόσο, την ώρα που αγόρευε στο δικαστήριο ο συνήγορος του 23χρονου Ροδίτη, ζητώντας την αναγνώριση ελαφρυντικών και αναφέροντας πως μακάρι η Ελένη να βρίσκονταν στη ζωή, ξέσπασε η μητέρα ης Ελένης, φωνάζοντας: «Δεν γυρνάει πίσω το παιδί, ποιο ελαφρυντικό, 17 χρονών ανεβάζουν κυβερνήσεις, το κοπρόσκυλο βίασε και σκότωσε το παιδί μου».
Η μητέρα αποχώρησε από την αίθουσα φωνάζοντας και κλαίγοντας με τον ακροατήριο να την χειροκροτεί.


 Η υπεράσπιση ζητά τα εξής ελαφρυντικά:

Για τον 23χρονο Ροδίτη: Ακαταλόγιστο ή επικουρικώς μειωμένο καταλογισμό, μετεφηβικής ηλικίας, ειλικρινούς μεταμέλειας και καλής συμπεριφοράς κατά τη διάρκεια της δίκης.
Για τον 21χρονο Αλβανικής καταγωγής: Ακαταλόγιστο μετεφηβικής ηλικίας, πρότερου σύννομου βίου, καλής συμπεριφοράς κατά την πράξη και ότι βρισκόταν σε σχέση εξάρτησης με τον 23χρονο.
Έξω από το δικαστήριο είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς  μέλη φεμινιστικών οργανώσεων, με συνθήματα κατά της βία εναντίον των γυναικών, ζητώντας την καταδίκη των κατηγορούμενων από τους τέσσερις ενόρκους και τους τρεις τακτικούς δικαστές. 

Να σημειωθεί ότι η διαδικασία καθυστέρησε καθώς η εισαγγελέας εμφανίστηκε αργά στο δικαστήριο, ενώ κατά την είσοδό της καταχειροκροτήθηκε.