15 Μαΐ 2020

Μανιάτη, Κωνσταντινόπουλο και Γιαννακοπούλου βλέπουν στη νέα κυβέρνηση Μητσοτάκη - Οι δυο το διαψεύδουν


Ανοιξε πάλι το θέμα ανασχηματισμού της κυβέρνησης Μητσοτάκη και μάλιστα με διεύρυνση προς τα Αριστερά και ειδικότερα με «αφαίμαξη» στελεχών από το ΚΙΝΑΛ.
Παρά το γεγονός ότι αρμόδιες κυβερνητικές πηγές έχουν διαψεύσει και το θέμα ανασχηματισμού αλλά και θέμα πρόωρων εκλογών, τα σενάρια περί μεταπήδησης βουλευτών του ΚΙΝΑΛ στην κυβέρνηση...


κυκλοφορούν σε δημοσιεύματα.
Αυτή τη φορά, αφορμή αποτέλεσε πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας Εστία, που αναφέρει τα περί διεύρυνσης της πλειοψηφίας με μικρό ανασχηματισμό και μιλά για «φλερτ» μεταξύ ΝΔ και στελεχών του ΚΙΝΑΛ. 
Μάλιστα έχει με φωτογραφία 4 πρόσωπα: Τους βουλευτές Οδ. Κωνσταντινόπουλο, Νάντια Γιαννακοπούλου και Χαρά Κεφαλίδου και τον πρώην υπουργό και βουλευτή, καθηγητή σήμερα , Γιάννη Μανιάτη.


Και οι τρεις βουλευτές διαψεύδουν τα περί μεταγραφής τους στη ΝΔ. Σε επίσημη ανακοίνωση του Γραμματέα της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής Βασίλη Κεγκέρογλου και των βουλευτών Νάντιας Γιαννακοπούλου, Χαράς Κεφαλίδου, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου και Απόστολου Πάνα σχετικά με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας "ΕΣΤΙΑ" τονίζουν:

«Το σημερινό προβοκατόρικο πρωτοσέλιδο δημοσίευμα είναι ανάξιο ακόμα και σχολιασμού».

Παρά το γεγονός πως είναι ανάξιο σχολιασμού το πρωτοσέλιδο ο Οδ. Κωνσταντινόπουλος μιλώντας στον ΣΚΑΙ το διέψευσε και εξέδωσε και προσωπική δήλωση, λέγοντας: «Οι πολίτες που μας ψήφισαν και μας έδωσαν το 8,1%, μας ψήφισαν για να παραμείνουμε στο ΠΑΣΟΚ και όχι να τους υποδείξουμε σε ποιο κόμμα θα πάνε. Κατανοώ ότι η «μόδα» στην πολιτική σήμερα είναι η εύκολη λύση της μεταγραφής. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Μείναμε στα δύσκολα όταν από το 44% πήγαμε στο 4,6%. Μείναμε σταθερά ΠΑΣΟΚ. Δε φοβηθήκαμε, δε λυγίσαμε αναζητώντας καρέκλες και πουλώντας τις αρχές και τις αξίες μας».

Παράλληλα, ωστόσο, ο βουλευτής Αρκαδίας του ΚΙΝΑΛ σημειώνει ότι το σχετικό ρεπορτάζ αναπαράγεται το τελευταίο 20ήμερο «και με αφορμή συνεντεύξεις στελεχών μας που με «έξυπνο» τρόπο θέτουν ζήτημα διαλόγου με τον ΣΥΡΙΖΑ. Μια συζήτηση που είναι απαξιωτική, αποκαρδιωτική για τον κόσμο μας και αμφισβητεί τον πυρήνα των αποφάσεών μας για την αυτόνομη πορεία μας. Είναι στη λογική ύπαρξης δύο κομμάτων και της εύκολης κυριαρχίας και νίκης της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη απέναντι στον κ. Τσίπρα».

Ο κ. Κωνσταντινόπουλος αναφέρεται στις συνεντεύξεις των Χάρη Καστανίδη και Δημήτρη Ρέππα, οι οποίοι ζητούν να ανοίξει ο διάλογος με τον ΣΥΡΙΖΑ, ενδεχόμενο το οποίο διέψευσε χθες η Χ. Τρικούπη, καθώς ο Παύλος Χρηστίδης τόνισε ότι είναι «καμμένο σενάριο».