27 Μαΐ 2020

Δικαίωση: Δεκτό το αίτημα του Βασίλη Δημάκη - Μεταφέρεται στις ανδρικές φυλακές Κορυδαλλού


Δεκτό έκανε η Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών το αίτημα του κρατούμενου φοιτητή, Βασίλη Δημάκη, να μεταφερθεί πίσω στο κελί του στο κατάστημα Κορυδαλλού Ι.
Την ανακοίνωση έκανε η Γενική...


Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου, μιλώντας στην ΕΡΤ. Αναμένεται πλέον, τόσο η υπογραφή της μεταγωγής από την ίδια, όσο και η απόφαση του ίδιου του Δημάκη, που βρίσκεται σε λευκή απεργία, εδώ και 5 μέρες.
Μιλώντας αργότερα στο Αθηναϊκό Πρακτορείο η Σοφία Νικολάου ανέφερε: «Ο Δημάκης επιστρέφει στην δικαστική φυλακή Κορυδαλλού Ι, καθώς εξέλειπαν οι λόγοι για τους οποίους έγιναν οι μεταγωγές του και η κράτηση του σε άλλους χώρους και ολοκληρώθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες» ανέφερε και συμπλήρωσε: «Ευελπιστώ ότι από εδώ και στο εξής θα συνεχίσει ήσυχα την εκπαίδευση του στο Πανεπιστήμιο, αλλά και την έκτιση του υπολοίπου της ποινής του».


Θ. Καμπαγιάννης: «Όχι πρόωροι πανηγυρισμοί»

Ο συνήγορος του Β. Δημάκη, Θανάσης Καμπαγιάννης μέσω ανάρτησης στο Facebook μετέδωσε την απόφαση της ΓΓ Αντ. Πολιτικής για μεταγωγή του Β. Δημάκη στις αντρικές φυλακές Κορυδαλλού, ωστόσο καλεί τον κόσμο να μην πανηγυρίζει πρόωρα. «Ας δούμε πρώτα τι αποφασίστηκε και τι θα υλοποιηθεί», τονίζει.