5 Μαΐ 2020

Ο Χρ. Δήμας αναφέρεται σε μια από τις μεγαλύτερες επενδύσεις που έχουν γίνει στην Ελλάδα στον τομέα της υψηλής τεχνολογίας


Ο υφυπουργός Έρευνας  και Τεχνολογίας Χρίστος Δήμας αναφερόμενος στη συμφωνία που ανακοινώθηκε χθες με την Applied Materials, δήλωσε πως  είναι μια από τις μεγαλύτερες επενδύσεις που έχουν γίνει στην Ελλάδα στον τομέα της υψηλής τεχνολογίας και δημιουργεί πολλές νέες...


και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας. 
Σε ανάρτησή του στο προσωπικό του χρονολόγιο αναφέρει τα εξής:
"Τον Αύγουστο είχα επισκεφτεί στο Επιστημονικό Πάρκο Πατρών την Think Silicon, μια πολύ δυναμική ελληνική εταιρία που δραστηριοποιείται στους ημιαγωγούς. Εξειδικεύεται στο σχεδιασμό και την ανάπτυξη επεξεργαστών γραφικών (GPUs) υψηλών επιδόσεων και πολύ χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας, για οικιακές συσκευές, οθόνες βιομηχανικού αυτοματισμού κ.α ενώ εξυπηρετεί πελάτες σε όλο τον κόσμο. Πρόσφατα επέκτεινε την γκάμα των προϊόντων της και στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης.
Αποτελεί ένα αξιοσημείωτο παράδειγμα όπου ταλαντούχοι Έλληνες επιχειρηματίες κατάφεραν να αναπτύξουν καινοτόμα τεχνολογία.
Η συμφωνία που ανακοινώθηκε σήμερα με την Applied Materials είναι μια από τις μεγαλύτερες επενδύσεις που έχουν γίνει στην Ελλάδα στον τομέα της υψηλής τεχνολογίας και δημιουργεί πολλές νέες και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας."