20 Μαΐ 2020

Τα εν Οίκω στο Δήμο - Της Τζένης Σουκαρά


- Ο πρωθυπουργός εξαγγέλει νέα μέτρα για τον τουρισμό, να έρθουν οι θερμομετρημένοι αλλοδαποί να λιαστούν.
Να γίνει γέφυρα - σπαγγάτο η χώρα και να εισέλθει ο Γερμανός και ο Βρετανός τουριστας ...


να χαμογελάσει ο ξενοδόχος, η καμαριέρα, το γκαρσόνι, ο ταβερνιάρης.
Να στρωθούν τα καρό τραπεζομάντηλα στην χώρα που ο κορωνοιός έφυγε τρέχοντας και να εισέλθουν εν τω τηγανίω τα κρεατοσφαιρίδια( που έλεγε ο αξέχαστος Βογιατζής στην ταινία Γοργόνες και Μάγκες).
 Να χορέψει η χώρα σιρτάκι και το Σεπτέμβρη να θερμομετρηθούμε εμείς και έχει ο Θεός!
- Για την ώρα καλοκαίρι,ζέστες ,μάσκες και αντισηπτικά. 
Παραλία , ξαπλώστρα, ταβλι και ρακέτα.Και τώρα που είπα παραλία δεν μπορώ να μην αναφερθώ στην παραλία Τσακωνίκων που αυτές τις ημέρες ξεσκονίζεται. 
Τα Καλάμια που μετά από την εκστρατεία των 40 υπαλλήλων, παραταγμένων σαν σε αρχαία τριήρη, που μαζευαν σκουπίδια, κλαδευαν κι έφτασαν τους ψηφοφόρους σε παραλλήρημα ενθουσιασμού,  σήμερα ξανακαθαρίστηκαν με το μηχάνημα επιτέλους που χρόνια τώρα καθαρίζουν οι δήμοι τις παραλίες τους, όταν σέβονται τον εαυτό τους. 
Μας άκουσαν λοιπόν, και το έβαλαν με αποτέλεσμα και πάλι οι ψηφοφόροι να παραληρούν για το αυτονόητο που έλεγε και κάποιος άλλος υποψήφιος και να θυμίζουν ακροατήριο που δεν ξέρει πού τελειώνει το τραγούδι και χειροκροτούν εκεί που δεν πρέπει.
Μας άκουσαν γιατί τα γράφαμε, και θα συνεχίσουμε έτσι, και φτιάχνουν και τις ντουζιέρες και αφού έχουν πάρει φόρα ας κάνουν κάτι και με το κάμπινγκ το παραθαλάσσιο των Ρομα. 
Εκεί να δεις αλαλλαγμούς το τοπικό σύμπαν εαν συμβεί αυτό.
Αν δεν μπορούν, ας πάνε σε άλλη παραλία που λέει και ο λαός με το μηχάνημα όμως.
Έχουν πέσει τόσο πολύ τα στάνταρτς πατριώτη, που αισθανόμαστε Σαν Τροπέ επειδή ασβεστώθηκε το περβάζι που φιλοξενεί ένα ξεραμένο γκαζόν, και δέντρο ακαθορίστου γένους και συνομοταξίας. 
Διότι ο Γκιώνης , απλώς αναφέρω, με μηχάνημα καθάρισε ακόμα και το Καλαμάκι. 
Πηγαιντε και σε άλλη παραλία αν δεν μπορείτε και 
πιάστε και κάτι από Βουναλάκια εαν σας έχει πιάσει η προκοπή .
Ο προηγούμενος ούτε που να τα περπατήσει και πήγαινες για μπάνιο και ένιωθες πως βρισκόσουν σε υποσαχάρια ζώνη. 

- Ανακοινώθηκαν έργα για τον αθλητισμό από την Περιφέρεια και μόλις είδα εκείνο το δημοπρατημένο του γηπέδου του Ολυμπιακού Λουτρακίου, θυμήθηκα του νυν Περιφερειάρχη την δήλωση εμείς είμαστε για τα μεγάλα όχι για τα μικρά, μόνο που εδώ και πολύ καιρό θα πρέπει να ομολογήσω πως έχετε μπει απολύτως στο μονοπάτι του Τατούλη.Και παρά το γεγονός πως εσείς κ. Περιφερειάρχα κλείνετε το επίθετο μαύρος ,μαύρη , μαύρο και εμείς θα τραγουδήσουμε και ένα νέγρικο(σπιρίτσουαλ) αυτά που μιλούν για την θλίψη, γιατί η αλήθεια είναι αυτό τον καιρό πολλά και αντιφατικά γίνονται στην γη του Πέλοπος που προοιωνίζουν ένα πολύ θαμπό μέλλον. 
- Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά μαθαίνουμε πως εν καιρώ πανδημίας ο Περιφερειάρχης που ήθελε και  νοσοκομείο κέντρο αναφοράς στη Πελοπόννησο και του το αρνήθηκαν, δεν ήξερε πόσες ποιες δομές έχουμε στη Πελοπόννησο. Και μετά την υποθεση με τα κρούσματα στο Κρανίδι έστειλε έγγραφο να του πουν. 
Αντιλαμβάνεται κανείς πόσο χαμηλά έχει πέσει ο πήχης των ικανοτήτων αλλά και της ασφάλειας. Εδώ δεν μιλάμε για έργα,μιλάμε για την θωράκιση της δημόσιας υγείας.