30 Απρ 2020

Γ.Πετρίτσης: Παραδεχθείτε κ. Νίκα πως παραλάβατε ένα πολύ σημαντικό έργο


Επανέρχεται ο περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Πετρίτσης με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης για οδικά έργα στην περιοχή του Ισθμού από τον Περιφερειάρχη. Συγκεκριμένα σημειώνει ο κ. Πετρίτσης:
"Τελικά μάλλον απ’ ότι φαίνεται η προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή παρέδωσε σημαντικό έργο στον κ. Νίκα. Και αποδεικνύεται καθημερινά..


ότι ο ισχυρισμός του κ.Περιφερειάρχη ότι παράλαβε άδεια ταμεία και μηδενικό έργο ήταν απολύτως ψευδής.

Διαψεύδεται ο κ. Νίκας από τις ίδιες τις ανακοινώσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου. 
Χαρακτηριστικό παράδειγμα η ακόλουθη ανακοίνωση.
Ας την δούμε:
« Σύμβαση προϋπολογισμού 4.000.000 ευρώ για οδικά έργα στην περιοχή του Ισθμού υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας σήμερα Τρίτη 28 Απριλίου».

Το γεγονός ότι όλα τα στάδια του έργου ( μελέτη – δημοπράτηση – χρηματοδότηση ) είχαν γίνει από την προηγούμενη περιφερειακή αρχή φαίνεται ότι δεν είναι για εσάς άξιο καμίας αναφοράς .

 Κε Περιφερειάρχα για εμάς, τα μέλη του συνδυασμού « Νέα Πελοπόννησος», τα έργα δεν έχουν ‘ πατέρα ‘ , ξεκινάνε από το όραμα που έχει κάθε αιρετός, αλλά και από τις ανάγκες κάθε τοπικής κοινωνίας.
Από εκεί και πέρα όμως, για να υλοποιηθούν όλα αυτά , απαιτείται πολύ συστηματική προσπάθεια από πολλά πρόσωπα.
Κάποια ολοκληρώνονται εντός του χρόνου που διαθέτει κάθε αιρετή αυτοδιοίκηση , κάποια άλλα τα υλοποιεί η επόμενη διοίκηση .
Αυτή είναι και η ουσιώδης διαφορά μας.

Εσείς, χωρίς να έχετε προσπαθήσει , για κάποια συγκεκριμένα έργα, θέλετε να γίνετε ο απόλυτος ‘ πατέρας ‘ τους ( υπογράφοντας απλά την σύμβαση με τον ανάδοχο ) .
Εργα όμως που εμείς όχι μόνο δρομολογήσαμε αλλά εξασφαλίσαμε και τις σχετικές πιστώσεις .

Κύριε Περιφερειάρχα,
Η συναίνεση και η συνεργασία για την πρόοδο και την ανάπτυξη του τόπου μας απαιτούν καθαρές πολιτικές κουβέντες και απόλυτη αλήθεια.

Η προσπάθεια σας να παραπλανήσετε τους πολίτες με ψέματα και ανακρίβειες ούτε δόκιμη είναι ούτε πολιτικά ηθική. Πρέπει επιτέλους να παραδεχτείτε ότι παραλάβατε ένα πολύ σημαντικό έργο το οποίο έχετε υποχρέωση να συνεχίσετε.

Γιώργος Π. Πετρίτσης
Πολιτικός Μηχανικός ΕΜΠ
Περιφερειακός Σύμβουλος Πελοποννήσου