22 Απρ 2020

Π.Νίκας: Δραπετεύει και πάλι των ευθυνών του και δηλώνει...αναρμόδιος!


Η περιοχή της Ερμιονίδας βιώνει μια πρωτόγνωρη δοκιμασία.
Απο χθες έχει ξεκινήσει η ιχνηλάτηση όλων των βεβαιωμένων κρουσμάτων, που για να λέμε την αλήθεια, ουδείς γνωρίζει πού θα μας οδηγήσουν. 
Η περιοχή βρίσκεται σε καραντίνα. 

Ο δήμαρχος της Γ Γεωργόπουλος, αναφέρει πως είχε στείλει επιστολές στους αρμοδίους φορείς προ 20ημέρου για την δομή προσφύγων της Ερμιονίδας αλλά ουδείς ενδιαφέρθηκε να κάνει κάτι. 
Οι επιστολές δόθηκαν στον τύπο και από τον πρώην Περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη χθες ,ο οποίος εξαπέλυσε δριμεία κριτική στην απραξία Νίκα και στην πολιτική της κυβέρνησης  Μητσοτάκη.(διαβάστε εδώ)
Παρόμοιες καταγγελίες, να σημειώσουμε,  κάνει και ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Αργολίδας Ανδρέας Πουλάς. 
Μέσα σε όλον αυτόν τον ορυμαγδό ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας  δεν βρήκε  μια εξήγηση να δώσει στον πρώην Περιφερειάρχη, στους Πελοποννησίους αλλά κυρίως στους Αργολιδείς.
Αναφέρει στην ανακοίνωσή του:

"Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, σχολιάζοντας ανακοίνωση που εκδόθηκε από τον πρώην περιφερειάρχη -και ορισμένους περιφερειακούς συμβούλους- σχετικά με τα κρούσματα κορονοϊού στη δομή φιλοξενίας μεταναστών στην Ερμιονίδα, παρατηρεί, μεταξύ άλλων, ότι η στάση που τηρεί ο προκάτοχός του προκαλεί “μόνο θυμηδία”.
Συγκεκριμένα, ο περιφερειάρχης στην απάντησή του, υπογραμμίζει:
“Η επιθετικότητα, η προκλητικότητα, η στρεψοδικία, η μισαλλοδοξία του πρώην περιφερειάρχη και κάποιων ακολούθων του κατά του πρωθυπουργού, της κυβέρνησης και του περιφερειάρχη, μόνο θυμηδία προκαλούν.
Απλά θυμίζουμε πως οι δομές φιλοξενίας μεταναστών στην Κόρινθο, την Τρίπολη, το Κρανίδι και άλλες περιοχές της Πελοποννήσου, στήθηκαν επί των ημερών του και με τις ευλογίες του.
Προφανώς, όμως, τον ενοχλεί η συντονισμένη και εξόχως αποδοτική προσπάθεια αντιμετώπισης ενός τεράστιου και παγκόσμιου υγειονομικού προβλήματος, που επιτυγχάνεται με την ευρύτερη δυνατή συνεργασία”.
Διαβάζοντας την απάντηση Νίκα διαπιστώνουμε πως:
Ο εν ενεργεία Περιφερειάρχης Πελοποννήσου δεν βρήκε μια λέξη να πει , μια πρόταση να συντάξει για να καθησυχάσει τους συμπολίτες του ή να εξηγήσει στον "μαινόμενο" Τατούλη τι έχει συμβεί. 
Αυτή την δύσκολη στιγμή ο κ. Νίκας νομίζει πως μπορεί να υπεκφεύγει  με 'ελαφρά επιχειρήματα' τύπου " ποιος έφερε τις δομές στην Πελοπόννησο", χωρίς ωστόσο να απαντά στο ένα και μοναδικό ερώτημα που τον αφορά   σχετικά με το  τι έπραξε εκείνος όταν   διάβασε τις προ 20ημέρου επιστολές Γεωργόπουλου , του δημάρχου Ερμιονίδας .

Όμως η αντιμετώπιση του κ. Νίκα  στο ίδιο το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί προκαλεί ακόμα περισσότερο. 
Σήμερα ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου αρνήθηκε πως διάβασε τις επιστολές του δημάρχου Ερμιονίδας ,σε συνέντευξή του σε εκπομπή του δημοσιογράφου Τάκη Χατζή στον ALPHATV .
Όταν ο ερωτήσεις του δημοσιογράφου έγιναν επίμονες για το τι έπραξε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου , με τις 2 μεγάλες δομές στην Κορινθία, 1 στην Αργολίδα, 1 στην Τρίπολη, και μια στους Αγίους Θεοδώρους , ώστε η κυβέρνηση να προσέξει, να κάνει ελέγχους, εκείνος μετέθεσε τις ευθύνες ...στους κυβερνώντες λέγοντας πως δεν έχει αρμοδιότητες. 
Ο κ. Νίκας πεισματικά δήλωνε άγνοια γεγονός που έκανε τον δημοσιογράφο να αναρωτηθεί 'άμα δεν είστε σε τιποτα υπεύθυνος τι κάνετε εκεί;"
Η αμηχανία Νίκα ήταν εμφανής σε όλη την διάρκεια της συνέντευξης. Δεν μπόρεσε να δώσει καμία απάντηση για το τι ενέργειες θα κάνει ο ίδιος ώστε να διασφαλιστούν και οι δομές της Περιφερειάς του και οι κάτοικοι της Πελοποννήσου.
Κάποια στιγμή, εξαιτίας των επίμονων ερωτήσεων των δημοσιογράφων ο Περιφερειάρχης έφυγε απο το 'τηλεοπτικό παράθυρο' με αποτέλεσμα εκείνοι να τον..αναζητούν. 
Όπως και να έχει είναι άλλη μια ένδειξη πως σε διαχείριση κρίσεων ο κ. Νίκας "δραπετεύει" ευθυνών.!
Δείτε τις επιστολές του δημάρχου Ερμιονίδας  


 δείτε και βίντεο της ..απόδρασης απο το τηλεοπτικό παράθυρο:













Τζένη Σουκαρά