11 Απρ 2020

Παράνοϊα στην αγορά της Κορίνθου: Συνωστισμός με τις ώρες!


Το αδιαχώρητο σήμερα σημειώθηκε στην αγορά της Κορίνθου και συγκεκριμένα επί της οδού Περιάνδρου όπου είναι και τα ψαράδικα της πόλης. 
Μπορεί η πελατεία να έφτανε και τα 50 άτομα σε ένα ψαράδικο, στο άλλο τριάντα, και  μπερδεύονταν με την ουρά του μανάβικου, ενδεχομένως...


και των φούρνων, και όλοι μαζί επί ώρες συμμετείχαν σε ένα εντελώς παρανοικό σχήμα μέσα σε πανδημία  κορωνοϊού! 
Εαν αυτό δεν ήταν συνωστισμός αναρωτιέμαι ποιος είναι ,οι άνθρωποι που περπατούν στον παραλιακό Πεζόδρομο στον Αγιο Νικόλαο ή αυτός εδώ της αγοράς, όπου ψάρια, τελάρα,ουρές, προσωπικό, ταμεία, είχαν όλα γίνει ένα. 
Αναρωτήθηκα πού είναι η αστυνομία σε τέτοιες περιπτώσεις, που ούτε οι ιδιοκτήτες βάζουν μια σειρά, ούτε και οι πελάτες αισθάνονται εκτεθειμένοι σε όλο αυτό το κομφούζιο. 
Πολλοί θα αναρωτιούνται πόσο μπορεί να επέμβει η αστυνομία, όταν οι πολίτες ξεφεύγουν .
Εδώ είναι και η υποκρισία μας.
Υπάρχει νόμος , τον οποίο όλοι σχολιάσαμε πλην ελαχίστων όταν αναγγέλθηκε, απαγορεύονται οι άσκοπες μετακινήσεις ,απαγορεύεται ο συνωστισμός. 
Εαν λοιπον, υπενθυμίζω,  οι αστυνομικοί είχαν το  δικαίωμα να διαλύσουν τον συνωστισμό των... γιατρών στην Αθήνα που διεκδικούσαν τα δίκαια αιτήματά τους, φαντάσου  πόσο δικαίωμα έχουν να πουν στους ελαφρόμυαλους πολίτες της Κορίνθου αλλά και στους επαγγελματίες ότι εδώ κάτι δεν γίνεται σωστά. 
Όπως πληροφορούμαι δεν ήμουν μονο εγώ μάρτυς αυτού του συνωστισμού..
Όλοι σήμερα αυτό συζητούν. 
Κοιτάξτε , επειδή ο καιρός βελτιώνεται συνεχώς, νομίζουν κάποιοι πως έχουμε τελειώσει με όλο αυτό. 
Δεν έχουμε τελειώσει και μην αυταπατάσθε. Έχουμε δρόμο μπροστά μας μέχρι να βγούμε.
Γι αυτό όλοι πρέπει να σεβαστούν το απόλυτο δικαίωμα στην προστασία της δημόσιας υγείας. 
Αναφερόμαστε συνήθως στους αιρετούς, που πράγματι έχουν τον επιτελικό ρόλο. Αλλά όταν κι εμείς οι ίδιοι συμμετέχουμε σε τέτοιες επικίνδυνες ανοησίες, μοιάζουμε με ..αυτόχειρες.


Τζ.Σουκ.