5 Μαρ 2020

Αυτή είναι η 4ετία που θα αλλάξει το δήμο - Της Τζένης Σουκαρά


Αυτή η τετραετία φαίνεται πως είναι το μεγάλο στοίχημα στην θητεία του δημάρχου Βέλου Βόχας Αννίβα Παπακυριάκου. 
Ότι σχεδίασε και ότι δούλεψε όλα αυτά τα χρόνια, ήλθε η ώρα να πάρει μορφή και να δώσει αποτελέσματα. 

Ο δήμος Βέλου Βόχας δεν είναι φυσικά μόνο οι αψιμαχίες της αντιπολίτευσης με την δημοτική αρχή όπως επιδιώκεται εντέχνως να παρουσιασθεί από την μειοψηφία,  είναι μια σειρά έργων μικρών και μεγάλων που εκτελούνται, ανακοινώνονται και που πλέον θα μπορεί ο δημότης να διακρίνει τον προσανατολισμό εκσυγχρονισμού της περιοχής του.  

Διότι κακά τα ψέμματα οι πολίτες με όλα όσα συμβαίνουν στην καθημερινότητά τους επιθυμούν μόνο να γίνουν πράγματα, που τους διευκολύνουν την ζωή. 

Διαβάζοντας την συνέντευξη του δημάρχου στην σελίδα  korinthia.net.gr η παραπάνω διαπίστωση είναι πλέον μια πραγματικότητα. 

Τα  προγράμματα που έχουν ολοκληρωθεί και άλλα που  θα τρέξουν το επόμενο διάστημα είναι δεδομένο πως θα αλλάξουν ριζικά την μορφή του δήμου.

Όπως ανακατασκευή του γηπέδου του Βέλου, με προϋπολογισμό 600 χιλιάδες ευρώ που  θα περιλαμβάνει την μετεξέλιξή του σε σύγχρονο στάδιο με ταρτάν με έξι κουλουάρ, χλοοτάπητα τελευταίας γενιάς και σύγχρονα αποδυτήρια.



Ο δήμος πια σχεδιάζει για τον πολίτη και την ποιότητα ζωής του. 

Μέσα σε αυτά  είναι και τα  προγράμματα που έχουν ήδη ολοκληρωθεί και αφορούν τις παιδικές χαρές σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα, αλλά και την διαμόρφωση των εισόδων και εξόδων των σχολείων.

Υπάρχει και μια σειρά  από έργα που είναι σε φάση εξέλιξης στον δήμο Βέλου Βόχας, άλλα με βραχυπρόθεσμο και άλλα με μακροπρόθεσμο χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσης, σίγουρα λυτρωτικά για την καθημερινότητα των πολιτών. 

 Στην πρώτη κατηγορία ανήκουν η ασφαλτόστρωση της οδού Αγίας Μαρίνας (πάγιο αίτημα ετών) και ο καθαρισμός των ρεμάτων στα όρια του δήμου. 

Στην δεύτερη ανήκουν τα πεζοδρόμια στην Παλαιά Εθνική Οδό Κορίνθου Πατρών

Στις επιτυχίες της δημοτικής αρχής εντάσσεται και ο  επανακαθορισμός των ορίων στον οικισμό Βραχατίου.

Ο δήμος μπορεί  πλέον  να αναφέρεται σε μεγαλεπίβολα έργα, αλλά και σε άλλα που θα αλλάξουν το ρου της ιστορίας της περιοχής.

Και αυτό αφορά, τα  προς έγκριση τρία ακόμα έργα: την υδροδότηση, το δημαρχείο και η αγροτική οδοποιία.
Ανακοινώσεις οι οποίες θα υπάρξουν λίαν συντόμως. 
Εαν σε όλα αυτά λυθεί και το ζήτημα των απορριμμάτων μέσα από την κεντρική διαχείριση, φαίνεται πως πολύ σύντομα θα έχουμε έναν σύγχρονο δήμο.