26 Φεβ 2020

Kανένας δεν δικαιούται να λέει ότι δεν ήξερε


Κομπανιέρο Πιτσιρίκο,
Αναβρασμός επικρατεί σε Χίο και Λέσβο, όπου έχουν ξεσπάσει επεισόδια μεταξύ κατοίκων και πραιτοριανών από χθες το βράδυ για το προσφυγικό.

Αφού πρώτα η μεγάλη...


κυβέρνηση αυτής της μεγάλης χώρας έπαιξε κρυφτούλι με ένα γεμάτο πλοίο, που κατάφερε τελικά να αποβιβαστεί στη Λέσβο και στη συνέχεια στη Χίο, ευχαρίστησε τους νησιώτες για τη φιλοξενία και τους κέρασε χημικά, από τα καλά όμως και όχι κάτι ληγμένα που τρώγαμε στις πλατείες και κάναμε μία βδομάδα να κατουρήσουμε.

Εντάξει, τι να πω σ’ αυτό το σημείο;

Υπάρχουν ακόμα άνθρωποι στην Ελλάδα, που 10 ολόκληρα χρόνια μετά την χρεοκοπία του 2010 δεν είχαν φάει ποτέ στη ζωή τους χημικά και δεν φανταζόντουσαν, ότι τα ΜΑΤ ρίχνουν αβέρτα ξύλο, σε όποιον τους καπνίσει.

Μάλιστα, μέχρι πρότινος, υποπτεύομαι, ότι πανηγύριζαν με τα ξεβρακώματα στα Εξάρχεια· απλά, τότε δεν φανταζόντουσαν, ότι τους περιμένει πάνω-κάτω το ίδιο.

Όπως ο αντιπεριφερειάρχης Χίου που είπε: «Δεν ονειρευόμουν να φάω χημικά με ΝΔ».

Ούτε εμείς, αγορίνα μου, ονειρευόμασταν, πως οι Έλληνες θα συνέχιζαν να φασώνονται επί 10 χρόνια με έστω ένα από τα δυο κόμματα της χρεοκοπίας (μην πω και τα δυο), πως η πρώτη τους πολιτική κίνηση μετά την χρεοκοπία θα ήταν, να βάλουν στη Βουλή τους χρυσαυγίτες και μην ξεκινήσουμε τώρα και τελειωμό δεν έχει.

Και, δηλαδή, τώρα άμα πω, ότι ακόμα και εμείς που μένουμε έξω, βλέπαμε τι έρχεται, θα γίνω κακός ε;

Να πω, επίσης, ότι όλα αυτά είναι προπόνηση για τους επερχόμενους (ακόμα σκληρότερους και μαζικότερους) πλειστηριασμούς, που περιμένουν τον ελληνικό λαό τους επόμενους μήνες;

Άντε να το πω.

Η Ελλάδα χρεοκόπησε. Πάλι.

Αυτά που έρχονται τους επόμενους μήνες δεν φέρνουν τη νέα χρεοκοπία, η νέα χρεοκοπία φέρνει αυτά που έρχονται.

Και δεν δικαιούται κανένας να λέει, ότι δεν ήξερε, αφού μάλλιασε η γλώσσα δεκάδων ανθρώπων να προειδοποιούν, ότι καμία κοινωνία στην Ιστορία δεν κατάφερε να ξεπεράσει μια καταστροφή, χωρίς να αποδώσει Δικαιοσύνη πρώτα.

Επίσης, φυσικά και δεν υπάρχει καμία διάθεση από το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα, να κάνει διάλογο με τις τοπικές κοινωνίες.

Δεν την είχε και ποτέ, πόσο μάλλον τώρα που έχει μεταθέσει την εξουσία στους δανειστές και ο μόνος λόγος ύπαρξής του είναι, να παίζει με κουβαδάκια και κουκούλες.

Οπότε δεν πρόκειται να κάτσει να ασχοληθεί με μερικούς χωριάτες, που στέκονται εμπόδιο σε διηπειρωτικά σχέδια (χωρίς να καταλαβαίνουν, ότι η κανονικότητά τους ήταν μια ωραιότατη φούσκα), που αφορούν τη διαχείριση εκατομμύρια απελπισμένων ανθρώπων, που δεν είναι ηλίθιοι να τρώνε τις δυτικές βόμβες με το τσουβάλι.

Κάποιοι, λοιπόν, νόμιζαν, ότι το ξύλο και τα χημικά προορίζονταν πάντα για τους άλλους.

Και πέφτουν από τα σύννεφα, τώρα, που οι αστυνομικοί κάνουν σαν …αναρχικοί.

Ακόμα, όμως, δεν έχετε δει τίποτα.

Αυτά τα 10 χρόνια που πέρασαν μετά την κατάρρευση του 2010 (που δεν ήταν μόνο οικονομική), τα αφεντικά αυτού του τόπου, ξέρετε εννοώ τους πραγματικούς ιδιοκτήτες, ανασυντάχθηκαν και προετοιμάστηκαν για όλα τα ενδεχόμενα, ενώ δεν τους καίγεται καρφί για το πολιτικό, οικονομικό ή τυχόν ανθρώπινο κόστος.

Η απέναντι πλευρά, μην πω σε τι κατάσταση βρίσκεται και χαλάσουμε ακόμα περισσότερο τις καρδιές μας.

Μόνο προετοιμασμένη δεν είναι, πάντως.

Εδώ περίμενε, να ανοίξει διάλογο με την κυβέρνηση μιας αποικίας χρέους.

Θα το καταλάβετε τις επόμενες μέρες, που θα χτιστούν τελικά τα υπερσύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης και θα επανέλθει η κανονικότητα στα νησιά.

Μεγάλο σχολείο ήταν όλα αυτά τα χρόνια, για όποιον ήθελε να μάθει δυο, τρία πράγματα.

Με εκτίμηση,

Άρης

Υ.Γ.1 Ωραία αυτά τα ψευτοεπαναστατικά, πως οι νησιώτες μάχονται για τη γη τους, αλλά τόσα χρόνια που μας έχουν πάρει τη χώρα, γιατί δεν μάχονταν; Και όχι μόνο οι νησιώτες, αλλά και τόσοι άλλοι, που μάλλον περίμεναν να έρθει η ελπίδα και να επιστρέψει η κανονικότητα, έτσι; Και έπρεπε να ανοίξουν κλειστές δομές προσφύγων δίπλα στα σπίτια τους για να εξαγριωθούν.

Υ.Γ.2 Τα τρία μεγάλα θέματα στην Ελλάδα αυτές τις μέρες είναι το προσφυγικό, ο κοροναϊός και η προστασία των τελευταίων επιζώντων μαρτύρων. Και όταν ακούς το κομμουνιστικό κόμμα αυτής της χώρας, να εξισώνει την κουκούλα με εκείνη των δωσίλογων στην Κατοχή, λες, ας πούμε και είναι το ίδιο η κουκούλα της εξουσίας με εκείνη, ας πούμε, των αναρχικών, ούτε που χρειάζεται να αναρωτηθεί κανείς, τι θα λένε οι ακροδεξιοί της χώρας. Στο μεταξύ, είναι τόσο γελοίοι οι Έλληνες, πολίτες και πολιτευτές και αντιδρούν [όπως λένε] επειδή η κουκούλα είναι μέσο συναλλαγής και η ανωνυμία εξ ορισμού συνεπάγεται συμφωνία. Συγγνώμη. Το ίδιο καθεστώς ισχύει στις λεγόμενες πολιτισμένες χώρες. Κάποια στιγμή οι αρχές πιάνουν κάποιον εμπλεκόμενο σε έγκλημα. Για να γλιτώσουν χρόνο και πόρους, του δίνουν μια ξεκάθαρη επιλογή: ή πας φυλακή ή δίνεις τους υπόλοιπους και μειώνεις/απαλείφεις την ποινή. Επειδή, όμως, οι υπόλοιποι εμπλεκόμενοι είναι πολύ πιθανόν να ξεκληρίσουν τον μάρτυρα, οι αρχές τον βάζουν στην προστασία μαρτύρων.

(Φίλε Άρη, δίνε πόνο. Αν και ξέρεις, πως δεν νιώθουν. Τίποτα. Άρη, τραγικό έλλειμμα συνείδησης. Και αντίληψης. Επίσης, πολύ χαμηλή αυτοεκτίμηση. Με κατάληξη τη σαπίλα. Σε 200 χρόνια, με κάποιους άλλους, ίσως κάτι όμορφο να γίνει στην Ελλάδα. Να είσαι καλά, Άρη. Την αγάπη μου.)


ΠΗΓΗ: pitsirikos.net