26 Φεβ 2020

Χίος: Ξυλοκόπησαν άνδρες των ΜΑΤ στο ξενοδοχείο όπου διέμεναν - Μία σύλληψη


Επεισοδιακά εξελίχθηκε η διαμαρτυρία εκατοντάδων κατοίκων της Χίου στο ξενοδοχείο Erytha που διαμένουν άνδρες των ΜΑΤ, που έστειλε τη Δευτέρα από την ΑΘήνα η κυβέρνηση, για να επιβάλλει τα κλειστά κέντρα. Οι διαμαρτυρόμενοι ξυλοκόπησαν μες στα δωμάτια τους κάποιους άνδρες των...


ΜΑΤ, σε άλλα σημεία έγιναν συμπλοκές, και πετάχτηκαν απ' τα μπαλκόνια βαλίτσες με ρούχα και εσώρουχα των αστυνομικών των δυνάμεων καταστολής - 1 σύλληψη, 10 προσαγωγές, αναζητείται ένας 27χρονος.

Σοβαρά επεισόδια το μεσημέρι της Τετάρτης 26/2 στην περιοχή του Καρφά Χίου, στο ξενοδοχείο ERYTHA, όπου διαμένουν μονάδες των ΜΑΤ, που βρίσκονται στη Χίο.

Μετά την μεγαλειώδη συγκέντρωση στην πλατεία της Χίου, την πορεία στην αστυνομική διεύθυνση ακολούθησε πορεία στον Καρφά, όπου κάποιοι από τους διαμαρτυρόμενους μπήκαν στον χώρο του ξενοδοχείου και πέταξαν έξω είδη ρουχισμού των ανδρών των ΜΑΤ, που διαμένουν εκεί.

Στην συνέχεια εμφανίσθηκε στο μπαλκόνι ένας άνδρας των ΜΑΤ με σορτσάκι, ο οποίος και πέταξε ένα χημικό στους συγκεντρωμένους, με αποτέλεσμα η κατάσταση να εκτραχυνθεί και να γενικευθεί ο αναβρασμός και τα επεισόδια.

Νωρίτερα ομάδα συγκεντρωμένων απομόνωσε λίγους αστυνομικούς που βρίσκονταν στην περιοχή και οι πληροφορίες αναφέρουν, ότι έγινε συμπλοκή.

Μία σύλληψη, ένας αναζητούμενος και 11 προσαγωγές 

Μία σύλληψη και 11 προσαγωγές έχουν γίνει μέχρι στιγμής (5.30 μ.μ.) από την Αστυνομία στη Χίο, μετά την εισβολή στο ξενοδοχείο που μένουν αστυνομικοί των ΜΑΤ κατοίκων που διαμαρτύρονται για την κατασκευή κλειστών δομών για μετανάστες/πρόσφυγες. Όπως έγινε γνωστό από την ΕΛΑΣ συλληφθείς είναι ένας 27χρονος, που φέρεται ότι είχε ενεργή συμμετοχή στην επίθεση εναντίον των αστυνομικών, ενώ έχει τακτοποιηθεί ένα ακόμα άτομο και αναζητείται. Κατά τη διάρκεια της εισβολής, σύμφωνα πάντα με την αστυνομία, τραυματίστηκαν εννέα αστυνομικοί.
Στο σημείο έφτασαν εσπευσμένα διμοιρίες ΥΜΕΤ και οι διαμαρτυρόμενοι αποχώρησαν. Οι κινητοποιήσεις στη Χίο συνεχίζονται μετά τις 3.00 με πορεία προς το οροπέδιο του Αίπους, το οποίο έχουν αποκλείσει οι δυνάμεις των ΜΑΤ για να προχωρήσουν οι εργασίες κατασκευής της νέας υπερδομής-φυλακής





Η στιγμή του ξυλοδαρμού άνδρα των ΜΑΤ μες στο δωμάτιό του, όπως το κατέγραψε δημοσιογράφος του Αlithia TV της Χίου (ο οποίος και ακούγεται δυνατά στο βίντεο να φωνάζει, να μην τους χτυπούν)


Πληροφορίες από alithia.gr, astraparis.gr
ΠΗΓΗ: left.gr