11 Φεβ 2020

Διαφωνία Δήμα - Νίκα για τα διοικητικά όρια της Πελοποννήσου


Μαθαίνω πως σε ημερίδα καινοτομίας και επιχειρηματικότητας στην Καλαμάτα, όπου καλεσμένος ήταν  ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρίστος Δήμας αλλά και ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, διαφώνησαν...


σχετικά με τα διοικητικά όρια της Περιφέρειας Πελοποννήσου. 

Συγκεκριμένα ο κ. Δήμας δήλωσε πως έχει φτάσει η στιγμή που πρέπει να διορθωθεί η ανορθογραφία που υπάρχει μεταξύ διοικητικής και γεωγραφικής Περιφέρειας ."Είμαι απο αυτούς που λένε ότι η διοικητική Περιφέρεια Πελοποννήσου πρέπει να ταυτίζεται με την γεωγραφική περιφέρεια καθώς αυτό λύνει ουσιαστικά ζητήματα που έχει η Πελοπόννησος όπως τα απορρίμματα , η συντήρηση των οδικών δικτύων, η τουριστική πολιτική , ο πολιτισμός. "

Κι ενώ αυτός είναι κοινός  προβληματισμός και αναγκαιότητα  έκπληξη προκάλεσε η άποψη του Περιφερειάρχη που βεβαίως δεν στηρίχθηκε σε επιχειρήματα ή μεγάλα θέματα, αλλά κινήθηκε σε καθαρά τοπικιστικές σκοπιμότητες .

Ο Περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας είπε πως "Δεν μπορούμε να πάμε σε μια ενιαία Περιφέρεια, διότι η Πάτρα γίνεται μια ενιαία πόλη με τη Ναύπακτο, το Μεσολόγγι. Πού θα πάει η Αιτωλοακαρνανία; Άλλωστε, η Περιφέρεια Πελοποννήσου προχωρά σε μια συνεννόηση με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε ζητήματα που είναι κοινά, όπως η μεσογειακή διατροφή, ο τουρισμός και άλλα.Ας υποστηριχθεί, εν τέλει, η Τρίπολη, μια περιοχή που έχει υποστεί μεγάλο κραδασμό από την κρίση τόσων χρόνων, μια περιοχή που πάντα ήταν διοικητικό κέντρο», κατέληξε ο Π. Νίκας."
Θα περίμενε κανείς οπωσδήποτε την θέση Δήμα να υιοθετούσε ο Περιφερειάρχης και να διεκδικούσε την μεγάλη Πελοπόννησο. Όμως κάτι τέτοιο δεν είναι στα πλάνα του Περιφερειάρχη.