14 Φεβ 2020

Τα εν Οίκω στο Δήμο - Της Τζένης Σουκαρά


- Πάμε για Απόκριες. Οι πρώτες σερπαντίνες ανοίχτηκαν. Οι ετοιμασίες συνεχίζονται μέχρι  την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς.
Όχι! Δεν θα μιλήσω για το καρναβάλι της Κορίνθου.Θέλω να δω τι ακριβώς..


μας επιφυλάσσουν οι διοργανωτές. Θέλω να δω τις διαθέσεις τους. 
Θα συνεχίσουν στο ίδιο τέμπο πατώντας στα αχνάρια της προηγούμενη δημοτικής αρχής; Μπορεί. 
Θα κάνουν  κάτι διαφορετικό το οποίο θα δώσει προοπτική για ένα προϊόν δυναμικό στην πόλη μας; 
Μπορούν  να φτιάξουν  ένα καρναβάλι που να μπορεί να συγκριθεί με του γείτονα;Μακάρι. Όλα αυτά είναι ερωτήματα.

- Καρναβάλια θα λάβουν χώρα σε όλους τους δήμους. Αυτό τώρα, επιτρέψτε μου, δεν έχει καμία λογική εαν επιθυμούμε  να βοηθήσουμε και να αναδείξουμε  τον τόπο μας. Αντί να υπάρξει μια συνεννόηση μεταξύ των δημάρχων και να πραγματοποιηθούν  εκδηλώσεις καθ όλη την περίοδο της Αποκριάς απ άκρη σε άκρη του νομού, κατορθώνουν ΟΛΟΙ  να κάνουν γλέντι στο χωριό τους με παρελάσεις καρναβαλικές, δημιουργώντας μέτριες εικόνες και εμπειρίες.
Μίζερες πραγματικότητες.  Ενώ εαν όλα είχαν προγραμματιστεί διαφορετικά κάθε εβδομάδα θα είχε δράσεις που θα συμμετείχαν όλοι και παντού. 

-Ο Βαρουφάκης άφησε στον πρόεδρο της Βουλής ένα φάκελο - μπαρούτι , με το στικάκι των ηχογραφήσεων του eurogroup .Θεωρώ δεδομένο πως την στιγμή που το κράτησε ο Τασούλας θα ένιωθε πως μέσα υπήρχε σκόνη τρομοκρατών..Τι να το κάνω αυτό, είπε και το επέστρεψε ως απαράδεκτο. 
Έτσι λύνονται όλα τα προβλήματά μας σε τούτη εδώ την χώρα. 
Πώς ο Βενιζέλος, να σου θυμίσω,  είχε ξεχάσει το στικάκι με το ονόματα της λίστας Λαγκάρτν , δίπλα στο λαμπατέρ και αναρωτιόταν πού το έχει βάλει..και όλοι τον πίστεψαν; Ακριβώς έτσι αντιμετωπίζονται τα στικάκια στην Ελλάδα, πατριώτη.Οι λίστες και οι λήσταρχοι.

- Κέντρα φύλαξης σε ολόκληρη την χώρα ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Ακούγεται, δηλαδή βοά ο τόπος , ότι θα δημιουργηθούν άλλα τρία, σύνολο τέσσερα, αν συμπεριλάβουμε και της Κορίνθου.
Και σε απάντηση του ο Περιφερειάρχης όταν ερωτήθηκε, είπε πως δεν γνωρίζει κάτι για πρόσφυγες. Βέβαια ο κ. Νίκας προσέθεσε το εξής   παιδικό αν όχι τραγικό "Εμείς είμαστε με τους δήμους. Αν τους θέλουν ,τους θέλουμε. Αν δεν τους θέλουν δεν τους θέλουμε." 
Και ερωτώ : "Ποια ήταν η θέση της Περιφέρειας στο θέμα της Κορίνθου;" Ότι η Περιφέρεια δεν έχει λόγο σε τέτοια ζητήματα. Αυτά είναι υποθέσεις της κυβέρνησης.Οπότε αποχαιρέτα την Αλεξάνδρεια που ψάχνεις.  

- Ο Τατούλης στο πρόσφατο Περιφερειακό Συμβούλιο μίλησε για τον κοριό.  Η αλήθεια είναι πως ουδείς μας εξήγησε τελικώς τι έγινε με τον κοριό. 
Ποιος τον έβαλε; 
Ήταν παλιός; 
Ήταν ενεργός; 
Ήταν σουβενίρ;
 Ήταν ξανθός με μπλε μάτια; 
Γιατί μπορεί ο Τατούλης να θεωρεί πως για όλα τα δεινά στη χώρα, στην Πελοπόννησο και στο Καστρί φταίει ο Μητσοτάκης, με αποτέλεσμα να αποδυναμώνεται ο λόγος του πολλές φορές,αλλά και οι απέναντι συνδαιτημόνες και πρωταγωνιστές δεν είπαν κουβέντα. Περίεργο, παράξενο, παράδοξο όπως όλα σε τούτη την χώρα. 

- Ήρθε ο Κοτζιάς στην Κόρινθο. Έχω την αίσθηση πως οι της Νομαρχιακής έλειπαν. Ήταν εκεί όμως οι πρωην βουλευτές, και ο πρωην γενικός γραμματέας. Η αίθουσα γεμάτη. Το λέω μόνο για εκείνους που επιμένουν να θέλουν το κόμμα μικρό, και αντιδρούν στην διεύρυνση αριστερά και δεξιά.Η αίθουσα ήταν το μήνυμα αγαπητοί και βεβαίως εκείνα που εξήγησε ο Κοτζιάς. 

 Αιφνιδιαστική επιστολή της Νάντιας Γιαννακοπούλου που απέστειλε στην πρόεδρο του κόμματος αλλά και στην Κοινοβουλευτική ομάδα, η οποία  θέτει ορισμένους προβληματισμούς, για πρώτη φορά ανοιχτά,  και ζητάει εξηγήσεις από την ηγεσία για την περιβόητη συνάντηση Φλαμπουραρη - Γείτονα και τη φημολογούμενη εκεχειρία που συμφώνησαν αλλά και τη στάση που κράτησε το κόμμα για τις ΜΚΟ. Η Νάντια απο την Μεσσηνία. Τρέχουν να βρουν ρόλους και θέσεις κάποιοι . Από την άλλη, άκουσα πριν απο λίγο καιρό τον Μανώλη Χριστοδουλάκη στην Κόρινθο, και τον απόλαυσα. Νέα παιδιά που δεν τους βαραίνουν ευθύνες και λάθη κομματικά, μιλούν πολιτικά και με μια σεμνότητα ξεχωριστή. Η Νάντια και κάποιοι συμπατριώτες της Πελοποννήσιοι, ίππευσαν  κάλαμον πολύ γρήγορα.

- Καταργούνται τα Λιμενικά Ταμεία .Τα λιμάνια περνούν στα χέρια των υπουργείων. Ένα μούδιασμα κυριαρχεί στους αυτοδιοικητικούς. 
Εγω θα πω πως το θέμα είναι γρουσούζικο για τις κυβερνήσεις της ΝΔ που το επεδίωξαν αυτό. Καραμανλή με Παπαληγούρα θυμάσαι; Το δεν θα γίνει η Κόρινθος Κερατσίνι; Το 2012  είχαμε την κυβέρνηση Σαμαρά που επεδίωξε τα ίδια. Στα λιμάνια ναυαγούν οι κυβερνήσεις αγαπητοί.Είναι μια "κατάρα " που δεν έχουν προσέξει οι κυβερνώντες και εγώ τώρα τους την μαρτυρώ.