7 Φεβ 2020

Τα εν Οίκω στον Δήμο - της Τζένης Σουκαρά


- Η εβδομάδα ολοκληρώνεται.
Ο χιονιάς κλείνει τον κύκλο του με ηλιόλουστο Σαββατοκύριακο.
Μήνας Φλεβάρης, με την γρίπη μάστιγα και την μάσκα μάστιγα ενδυματολογική, πορευόμαστε. 


Με την φήμη του Κορονοιού και τον Ερντογάν να μας παίζει πότε με την συνδιαχείριση, πότε με την Χάγη και το θερμό επεισόδιο, απο μόνο του, να παίζει τα ρέστα του. 

- Στην ενδοχώρα περιμένουμε τις ανακοινώσεις για τα στρατόπεδα και την δημιουργία χώρων φιλοξενίας των προσφύγων ..Κάποιοι ακόμα έχουν την αφελή βεβαιότητα πως θα διαπραγματευθούν με τις καταστάσεις . Δυστυχώς και σε αυτό έχουμε αργήσει. Ακόμα και οι αντιδράσεις με φαιδρότητες τώρα πια μοιάζουν.
 Και βεβαίως δεν γνωρίζω εαν θα αξιοποιηθούν και παραχωρηθούν τα στρατόπεδα που είχαν υποσχεθεί στον κ. Νίκα. Ίδωμεν και προς τούτο. 

-Απο την άλλη, ο Περιφερειάρχης φωτογραφίζεται με τον υπουργό Εσωτερικών για να γράψει απο κάτω "του έδωσα την έρευνα που αφορά τα πεπραγμένα Τατούλη" και επίσης το άλλο " εμείς δεν ανακατευόμαστε"! Παρά ταύτα το χαμόγελο και το μουστάκι δίπλα στον υπουργό Θεοδωρικάκο έχουν τάσεις ανοδικές. Κοινώς δεν ξέρω γιατί , "αλλά γελούν και τα μουστάκια του."

- Αυτό που όλοι οι δήμαρχοι πηγαίνουν και φωτογραφίζονται με τον Θεοδωρικάκο στο συγκεκριμένο σημείο που φωτογραφιζονται όλοι, έχει παραγίνει.
Χαμόγελο ,χειραψία συγκεκριμένη .Εξηγείστε μου ποια η είδηση αγαπητοί; 
Ότι περάσατε απο το Εσωτερικών; 
Ότι τα έχετε καλά με τον υπουργό; 
Οτι ειστε πιο όμορφοι απο τον υπουργό; 
Εκείνος ο υπουργός σας είπε κάτι για τον ΦιλοΔημο 2 ή έχουμε μείνει ακόμα στα χωρατά; 

- Τα σχέδια του νέου νοσοκομείου Σπάρτης είναι "χάρμα οφθαλμών"! Να τα λέμε αυτά.
Ακούς και βλέπεις αυτά και αγαλλιάζεις και κατόπιν ακούς την ίδρυση της Λυρικής σκηνής στο Άργος και βλέπεις πως δεν υπάρχει τέλος σε αυτή την κατηγορία... Ποια κατηγορία; Του Άργους. 


-  Η είδηση των ημερών ανήκει απόλυτα στον Χριστο Δήμα και αφορά τον προαστιακό που τον Απρίλιο θα πάει στο Ξυλόκαστρο. Επίσης μαθαίνουμε απο τον υπουργό πως θα μαζευτούν τα βαγόνια απο τον ΟΣΕ που τόσο έχουν ταλαιπωρήσει αισθητικά την Κόρινθο. Είναι μεγάλη υπόθεση ο καθαρισμός των χώρων των σιδηροδρομικών σταθμών,δίδονται δυνατότητες αξιοποίησης. 

- Ο Τάσος Γκιολής ανακοινώνει πως κάνει διαγραμμίσεις Ισθμου-Παλαιά Εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου και σημειώνει εξ αφορμής αυτού  πως "Έχουμε όραμα και δουλεύουμε για μια ομορφότερη Κορινθία και ασφαλέστερο οδικό δίκτυο." 
Τώρα το όραμα των διαγραμμίσεων πήρε σάρκα και οστά πατριώτη!


- Γενικώς η ζωή των αιρετών μας προχωρά με μερεμέτια. 
Μερεμέτι και φωτογραφία.Φωτογραφία και μερεμέτι. 
Μερεμέτι είναι η διαγράμμιση, έργο είναι η παιδική χαρά π.χ. στο Σουληνάρι, στο Βέλο, στην Πουλίτσα, μερεμέτι είναι το κλάδεμα των περικοκλάδων , έργο είναι ο καθαρισμός των ρεμάτων, μερεμετι είναι το μάζεμα των καλαμιών απο τις παραλίες, έργο είναι η πλατεία περιβολάκια,  κοκ.
Τέλος πάντων πολλά μπορείς να πεις για την επικοινωνία δημάρχων και αντιδημάρχων συμβούλων, και περιβάλλοντα. 


- Ο Σταματόπουλος καταγράφει πρωτιές σε έργα και χρηματοδοτήσεις. Η αντιπολίτευση τον διορθώνει και του αμβλύνει τις στρογγυλάδες των λόγων.Του πριονίζει όπως νομίζει την είδηση και την πραγματικότητα. 

- Στο Βέλο ο δήμαρχος Παπακυριάκος δικαιώνεται μέσα απο υποθέσεις που για χρόνια βρίσκονταν στο απόλυτο αδιέξοδο.
Δυο μεγάλες - τεράστιες υποθέσεις έγιναν ΦΕΚ.  
Η  "επανέγκριση ορίων, όρων και περιορισμών δόμησης του οικισμού Βραχατίου " και  η "Κύρωση κοινοχρήστων χώρων σε δρόμους που έχουν παραχωρηθεί με συμβολαιογραφική πράξη μετά το 1985".
Για την επιτυχή έκβαση αυτών των εξελίξεων προτείνω εορτασμούς μετά παρελάσεων.