7 Φεβ 2020

Αυτό είναι το νέο νοσοκομείο που θα κτίσει στην Σπάρτη το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος


Στην δημοσιότητα έδωσε χθες  το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος τις πρώτες εικόνες, τα πρώτα σχέδια, για το Νοσοκομείο της Σπάρτης μαζί και με τα άλλα δυο Νοσοκομεία που θα δημιουργήσει με το πρόγραμμα “Πρωτοβουλία για την Υγεία”.

Στην εκδήλωση παρουσίασης, που πραγματοποιήθηκε στα κτήρια του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στην Αθήνα, προλόγισε ο πρόεδρος Ανδρέας Δρακόπουλος και ο Υπεύθυνος Διαχείρισης Μεγάλων Δωρεών Γιάννης Ζερβάκης.



Την παρουσίαση των κτιριακών συγκροτημάτων και για τα τρία Νοσοκομεία πραγματοποίησε ο Διεθνούς φήμης Αρχιτέκτονας Renzo Piano, ο οποίος τόνισε τις λεπτομέρειες των Νοσοκομείων, τα οποία θα είναι στην ίδια περίπου φιλοσοφία και μορφή.

Ο Αρχιτέκτονας Renzo Piano δίνει έμφαση στο Φως, καθώς τα Νοσοκομεία θα έχουν ως κύριο συστατικό το γυαλί, για να μπορεί το φως να περνάει στο εσωτερικό δίνοντας στον ασθενή την αίσθηση της ψυχολογικής ανακούφισης όπως επίσης και στον περιβάλλοντα χώρο, ο οποίος θα είναι με μεγάλες δεντροστοιχίες.

Όπως ο ίδιος ο Renzo Piano τόνισε πως τα τρια αυτά Νοσοκομεία (Θεσσαλονίκη – Κομοτηνή – Σπάρτη) θα είναι κτιριακά πρότυπα για όλη την Ευρώπη.





Δείτε το Βίντεο της παρουσίασης και φωτογραφικό υλικό στο R24