27 Φεβ 2020

Στου κορονοϊού το τρελό καρναβάλι! Της Τζένης Σουκαρά

-Τέρμα οι σειρήνες και η λήξη συναγερμού! Βαρέθηκα! Πέστε πόσα τα κρούσματα, να το καταπιώ! Απο την αγωνία έχω ξηλώσει τρία πουλόβερ!



Πόσα είναι τα κρούσματα στην ενδοχώρα πείτε μου!



Δεν το έχετε επίσημο; Πείτε μου το ύποπτο! Εκείνο το ξερακιανό που κρύβεται στη σκιά. 


- Τι;
Το τρίτο κρούσμα περίμενε στην ουρά για να εξεταστεί και κουράστηκε απο τις ώρες και πήγε σε ιδιωτικό νοσοκομείο. 

-Τι να κάνω; Πόσο αντισηπτικό να βάλω η νευρική; Αυτή η ουρά που περίμενε μαζί με την εξακριβωμένη πλέον ασθενή πώς θα βρεθεί αγάπη μου; Στον ερυθρό σταυρό να βάλω αγγελία; 


- Πήρα μάσκες να έχω μέχρι τον Ιούνιο. Γιατί τον Ιούνιο; Μα τότε θα ψοφήσουν τα μικρόβια. Δεν βλέπεις η Αφρική; Πρώτη φορά την ζηλεύω! Να γίνω Αφρικάνα θέλω  μέχρι τον Ιούνιο και μετά να γυρίσω η μετανάστρια.


- Εντάξει! Ο Κικίλιας όταν θέλει να επιβληθεί το πετυχαίνει.Μην μου πεις; 

Με έπιασε ένα δέος με την απαγόρευση των καρναβαλιών! Τρίτο κρούσμα σου λέει, Βατερλώ. Στην Πάτρα θα υπάρξουν κορονοιοφωλιές...


- Μα στον Βλάχικο γάμο του Ζευγολατιού θα έρθει ο ιός να κατσικωθεί; Τι να σου πω; Οι μυστικές υπηρεσίες του Κικίλια θα γνωρίζουν αλλά κοίταξέ με ..μια ρουλέτα είναι η ζωή ντυθείς δεν ντυθείς βλάχα Βοχαίτισα.


- Πυγμή ο Κικίλιας! Στο 6ο Κρούσμα απαγόρευση των συναθροίσεων και της κυκλοφορίας.Τα μακαρόνια ήδη θα αναζητούνται στο "φως στο τούνελ".

Στο 7ο τέλος και στα τηλέφωνα! Θα πιάσουμε κορέους!


- Είδες όμως η δήμαρχος της Κέρκυρας! Μολών λαβέ στον Κινέζο άρρωστο! Στον Κικίλια το είπε, αλλά κάνε να γίνει κίνημα τέτοιο δημάρχων θα γελάσουμε. 


-Μεταξύ μας οι δήμαρχοι είναι στα κάγκελα! Χασούρα μεγαλη και γκρίνια τεράστια των επιχειρηματιών της περιοχής. Καταλαβαίνεις να είσαι τώρα ο Γκιώνης! Δεν το θέλεις σου το ορκίζομαι!Και ακόμα είναι νωπές οι πληγές απο τις μέδουσες του Λυτρακιου. 



-Αφουγκράζεσαι μια επαναστατικότητα μυστική ενδεχομένως; 


- Τον αντάρτη καρναβαλιστή ενδεχομένως; Κοίταξε να δεις.Για τόση εξυπνάδα  αιφνιδίως δεν γίνεται. Μας χάλασαν το τριήμερο, την βολή μας, γκίνια πολλή και συνεχόμενη..Αυτά!


Τον επαναστάτη δεν τον βλέπω ,σταμάτησε εκεί στο Βόρειο Αιγαίο,  αλλά ένα μάμπο θα το χορέψει. 


- Κοίτα, αν ξεχυθούν οι καρναβαλιστές στους δρόμους θα είναι πλήρης ο διασυρμός. 


- Εγω θα ευχόμουν να διασυρθεί γρήγορα ο κορονοιός να τελειώνουμε!Διότι όσο δεν τελειώνει, μου κάνει την φυσιογνωμία του Αβραμόπουλου υπουργού υγείας με το ένα εκατομμύριο εμβόλια και δεν τον θέλω.


-Είδες πριν  απο λίγο το τηλεγράφημα με τους 77 νεκρούς απο την εποχική γρίπη; Τι θα πει αυτό; 


-Θα πεθάνεις μια ώρα αρχύτερα !Θες δεν θες! Απο τον εισερχόμενο θα είναι, απο την ντόπια θα είναι, προσφυγοπούλα δεν θα είναι. 


- Αν είναι να φαρμακωθώ να το ρίξω στην τρέλα! Και ξερεις στην απελπισία γίνονται τα καλύτερα!