5 Φεβ 2020

Η σπορά της ανοησίας! Της Τζένης Σουκαρά


Μήνας Φλεβάρης.
Χειμώνας ! Δηλαδή τι χειμώνας; 
Καταχείμωνο απο αρχαιοτάτων χρόνων!
Δηλαδή πριν γεννηθείς εσύ κι εγώ, τον Φλεβάρη έκανε κρύο, έριχνε βροχή, έπεφτε χιόνι και χιονόνερο. 

Α! καμιά φορά φυσούσαν και θυελλώδεις άνεμοι!
Οι παππούδες μας, ακόμα και οι γονείς μας επιβίωναν με αυτές τις καιρικές συνθήκες! 
Στα 2020 αναρωτιέμαι πόση ανοησία μπορεί να κρύβεται πίσω απο αυτά τα πολεμικά ανακοινωθέντα που μεταφράζονται σε δελτία καιρού;
Άλλο οι προειδοποιήσεις των μετεωρολόγων για μια καταιγίδα με φόβο πλημμυρών, για θυελλώδεις ανέμους το καλοκαίρι με τον φόβο πυρκαγιών,για  το χιόνι με τον φόβο των αποκλεισμένων περιοχών, αλλά όλο αυτό το φοβικό σκηνικό  και τα δημοσιογραφικά διαγγέλματα του "τενεκέ" τύπου , τώρα ρίχνει χιονόνερο στην Αττική!!!,μόνο σε ένα πράγμα μπορούν να στοχεύσουν :Στον φόβο των πολιτών. 

Στην αβουλία.Στην ατροφική σκέψη!
Τα ίδια και με τους σεισμούς. 
Δεν μας έφταναν οι καυγάδες των σεισμολόγων για το μέγεθος του σεισμού, και τις μεθόδους πρόγνωσης , τώρα έχουμε και τα ανόητα ραντάρ του διαδικτύου, που μετά απο κάθε σεισμό που σημειώνεται άσχετα σε ποιο σημείο της χώρας μας έγινε, μας θυμίζουν πως "τώρα έκανε σεισμόοο 3,2 " , και ξανά πάλι "έκανε σεισμόοο πριν απο λίγο 2,8".

Κι εδώ τον φόβο επιδιώκουν, επενδύοντας στην σπορά ανοησίας. Δεν μπορεί! Κάποιος καρπός θα βγει!

Τα ίδια και με τον κορονοιό! Δεν τον υποτιμώ, αλλά τον παρατηρώ! Άκουσα χθες γνωστό δημοσιογράφο να ρωτά Πνευμονολόγο καθηγητή πανεπιστημίου, εαν ανησυχεί με τη νέα επιδημία και τα ελλειπή μέτρα που έχει λάβει η χώρα μας και εκείνος απάντησε "όχι! Δεν ανησυχώ! "Και εξήγησε τους λόγους που η αρρώστια δεν απειλεί ..ακόμα.
Συνέχισε ο δημοσιογράφος - πολεμικός ανταποκριτής, "μα κάτι πρέπει να κάνουμε! Σε λίγο η Σαντορίνη θα γεμίσει Κινέζους!!!"
Δηλαδή, ο Κινέζος που είναι άρρωστος θα έλθει Σαντορίνη να φωτογραφηθεί στην Οία!
Αντιλαμβάνεται κανείς πως η επιμονή των έμμισθων κοντυλοφόρων,που αδιαφορούν ακόμα και με τις δηλώσεις των ειδικών, στόχο έχουν  να   χτίσουν  το αφήγημα των εμβολίων!!!
Φοβισμένοι πολίτες ! 
Οχυρωμένοι! 
Άνοες! 
Απλοικοί!
Σοκαρισμένοι μονίμως!
Θυμωμένοι απο πάντα!
Χωρίς να έχουν εξερευνήσει τα πραγματικά "γιατί".
Για να συνερχόμαστε! ΄
Αλλιώς πώς θα διεκδικήσουμε μια καλύτερη χώρα; 
Αλλιώς γιατί να ενδιαφερθεί κανείς όταν οι δρόμοι είναι άδειοι και οι πολίτες της χώρας κοιμούνται;