25 Ιαν 2020

Βέλο - Βόχα: «Μεγάλη αναταραχή, θαυμάσια κατάσταση» - Της Τζένης Σουκαρά


Αυτό θα πρέπει να είναι το μότο της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Βέλου Βόχας ,σήμερα,  γιατί απουσίαζε από την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που θα συζητούσε τον προυπολογισμό και επομένως προφανώς θεωρεί..


πως εχθές «έστειλε στα σχοινιά» τον δήμαρχο Αννίβα Παπακυριάκο, αφού λόγω  έλλειψης απαρτίας συμβούλιο δεν έγινε .
Η πράξη φαντάζει «ηρωική» , αν διαβάσει κανείς  την ανακοίνωση του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης σήμερα Θανάση Μανάβη , ο οποίος  μάλλον μετά από τα χθεσινά έχει αναγορευτεί ως επικεφαλής όλων των αντιπολιτευομένων . Όλα αυτά τουλάχιστον μέχρι το μεσημέρι,όταν ο κ. Τσίτουρας εξέδωσε και ο ίδιος ανακοίνωση στέλνοντας μηνύματα με συγκεκριμένο αποδέκτη, λέγοντας εν ολίγοις πως "δεν δικαιούται κανείς να ομιλεί για εκείνον" .Ο κ. Τσίτουρας είπε και κάτι άλλο ενδιαφέρον που αποδομεί τους ισχυρισμούς Μανάβη .Είπε πως δεν συνεννοήθηκε με κανέναν για την απουσία του χθες και εξηγησε τους δικούς του λόγους απουσίας. 
Όλα αυτά ωστόσο είναι ιδιαίτερα χρήσιμα για να αντιληφθούμε τι συμβαίνει όλο αυτό το διάστημα στον δήμο Βέλου Βόχας, όπως έχω ξαναεπισημάνει. 
  
Απο την μια πλευρά, έχουμε τον κ.  Μανάβη να  μιλά εξ ονόματος όλων ,χωρίς να αναφέρει τα ονόματα των υπόλοιπων παρατάξεων και επομένως αναγορεύει τον εαυτό του ως επικεφαλής όλης της αντιπολίτευσης 

Η πράξη βεβαίως δεν είναι «ηρωική».
Πρώτον , γιατί μάλλον δεν αποφασίσθηκε τίποτα περί κοινού μετώπου.

Δεν είναι ηρωική επίσης αφού  οι λόγοι της αποχής έτσι όπως τους θέτει ο κ. Μανάβης δεν καν πολιτικοί.Είναι διαδικαστικοί. Αφορούν την  ημέρα συνεδρίασης – διαφωνεί με την Παρασκευή , διαφωνεί με την ώρα που συνεδριάζουν τα νομικά πρόσωπα και οι επιτροπές αλλά και το θέμα της ζωντανής μετάδοσης των συνεδριάσεων που δεν έχει ακόμα προχωρήσει ο δήμος.. 
Για τους παραπάνω λόγους δηλαδή κατά τον κ. Μανάβη  ΔΕΝ έπρεπε να συζητηθεί ο προυπολογισμός.
όπως αντιλαμβάνεται κανείς δεν μιλάμε για μια πολιτική πράξη αλλά για μια πίστωση χρόνου , για να συνταξει ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης δικό του προυπολογισμό που θα ψηφίσει οπως λέει η .....πλειοψηφία! Δηλαδή η αντιπολίτευση! 

Αντιπολιτεύσεις  έχουμε παρακολουθήσει πολλά χρόνια σε κάθε δήμο της Κορινθίας.
 Υπήρχαν κάποιες που έχουν αφήσει εποχή.. 
Να θυμηθούμε από την πρωτεύουσα Κόρινθο τους Θωμά Θωμαίδη και Αλέξανδρο Πνευματικό; Τους Αλέξανδρο Πνευματικο και Βασίλη Νανόπουλο; 
Στο Λουτράκι σε καιρούς παντοδυναμίας Καζίνο τους Παύλο Παύλου και Γιώργο Γκιώνη και τούμπαλιν 
Στο Ξυλόκαστρο οι αντιπαραθέσεις του Δημήτρη Σκούρα με τον Κώστα Αδαλάκη αλλά και τον Αντώνη Κλαδούχο. 
Αλλά και στο Βέλο τον Λαμπρόπουλο με τον Βυτινιώτη ..

Αντιπολιτεύσεις με πύρινες γλώσσες , με ένταση και πάθος, με επιχειρήματα .
Αντιπολιτεύσεις που είχαν πολιτικό υπόβαθρο και αυτοδιοικητική κρίση. 

Αυτές οι αντιπολιτεύσεις που προανέφερα ,παρά το γεγονός πως τους χώριζε άβυσσος με τους εκάστοτε δημάρχους ποτέ δεν τόλμησαν να ΠΑΡΑΒΟΥΝ την λαική εντολή. 
Και η λαική εντολή είναι πρόσφατη. 
Και οφείλει η αντιπολίτευση να πολιτευθεί με βάση αυτό και όχι με βάση το θυμικό εξαιτίας της πρόσφατης ήττας της. 

Επομένως, σκληρή αντιπολίτευση ναι. 
Έλεγχος ναι!
 Κινήσεις όμως που παρεμποδίζουν το έργο στο δήμο για επικοινωνιακούς λόγους ,καλό θα είναι να αποφεύγονται.
Στην τελική, όλα τα παραπάνω ωφελούν μόνο έναν.Tην σταθερά της περιοχής. 
 Τον δήμαρχο.Κι έτσι όπως εξελίχθηκε η μέρα , έχω την αίσθηση πως  ο Αννίβας έχει ξεκινήσει να  ψιθυρίζει το μότο της αρχής:
«Μεγάλη αναταραχή, θαυμάσια κατάσταση»