30 Ιαν 2020

Βασιλιάς της Μελβούρνης...


Ο Νόβακ Τζόκοβιτς έκανε... ό,τι συνήθως κάνει κόντρα στον Ρότζερ Φέντερερ σε Grand Slams και είναι έτοιμος να πανηγυρίσει το όγδοο Australian Open του! 

Ο 32χρονος Σέρβος πήρε τη νίκη με 7-6(1), 6-4, 6-3 σε βάρος του...


Ελβετού θρύλου (Νο.3) και πέρασε στον τελικό της διοργάνωσης για όγδοη φορά. Ναι, δεν έχει χάσει ποτέ σε ματς που κρίνει τον τίτλο στη Μελβούρνη!

Περιμένει τώρα... με την άνεσή του τον αυριανό ημιτελικό Ζβέρεφ-Τιμ και φιλοδοξεί την Κυριακή (2/2, 10.30) όχι μόνο να κατακτήσει τον 17ο Grand Slam τίτλο του, αλλά και να επανέλθει στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης.

Καταλαβαίνετε, ότι αν αυξήσει τη συγκομιδή του σε majors, θα ανάψει για τα καλά η συζήτηση για τον GOAT, αφού ο Φέντερερ, που είναι στην κορυφή της λίστας, έχει 20 και ο Ναδάλ 19!

Η αλήθεια, πάντως, είναι, πως ο Φεντ δεν ήταν στο 100% μετά τον προχθεσινό τραυματισμό και χρειάστηκε να αφήσει το γήπεδο μετά το πρώτο σετ με ιατρικό τάιμ άουτ.

Ανεξάρτητα από αυτό, ο Νόλε είναι συνήθως ασυναγώνιστος στη Μελβούρνη, στο «βασίλειό» του και γενικώς έχει αποδείξει, ότι... έχει τον Φέντερερ, όταν μιλάμε για Grand Slams.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι ξεκίνησε πολύ άσχημα τον αγώνα, ίσως επηρεασμένος και από την αφόρητη ζέστη στην αυστραλιανή πόλη, μένοντας πίσω με 1-4 και 0-40!

Βρήκε, όμως, τον τρόπο, παρότι ο Φέντερερ παρέμενε άκρως επιθετικός, να μείνει όρθιος στο σερβίς του και να πάρει πίσω το μπρέικ, όταν σέρβιρε ο 38χρονος αντίπαλός του στο 5-3. Βοήθησε, φυσικά, σε αυτό και το πολύ κακό service game του Φεντ.

Τελικά το σετ πήγε σε τάι μπρέικ, όπου ο Τζόκοβιτς ήταν αλάνθαστος και έχασε μόνο έναν πόντο.

Στο δεύτερο σετ ο Φέντερερ δεν άφησε σε τρεις περιπτώσεις τον Νόλε να εκμεταλλευτεί τα μπρέικ πόιντ του, αλλά ήρθε το... φαρμακερό χτύπημα του Σέρβου στο 5-4.

Ο τενίστας από τη Βασιλεία «έδωσε» σετ πόιντ με βολέ του στο φιλέ, ενώ στη συνέχεια ο Τζόκοβιτς «έγραψε» το 2-0 με υπέροχο πέρασμα μετά από drop shot του αντιπάλου του.

Όλα φάνηκαν να έχουν πια τελειώσει και, πράγματι, ο Νόλε πήρε μεγάλο προβάδισμα με 4-2 στο τρίτο σετ.

Παρά τις... φιλότιμες προσπάθειες της Rod Laver Arena να ανεβάσει τον Φέντερερ, δεν υπήρχε πλέον γυρισμός. Ειδικά από τη στιγμή που ήταν τραυματίας...

Ο Νο.2 τενίστας στον κόσμο έκλεισε τον αγώνα σε 2 ώρες και 19 λεπτά και την Κυριακή θα παίξει στον 26ο major τελικό της καριέρας του!

Το ρεκόρ του κόντρα στον Φέντερερ είναι πλέον 27-23, με μόνο νίκες στα Grand Slam μετά την ήττα του στα ημιτελικά του Wimbledon το 2012!

Αξίζει σίγουρα περισσότερη... αγάπη από τους Αυστραλούς ο Σέρβος...

ΠΗΓΗ: sdna.gr