23 Ιαν 2020

Τα εν Οίκω στον Δήμο - Της Τζένης Σουκαρά


-Αλκυονίδες μέρες μαλακώνουν την παγωνιά του Γενάρη. 
Την παγωνιά του Γενάρη, θα μου πεις,  την μαλακώνουν και οι βασιλόπιτες. Δεν βλέπεις; Απο άκρη σε άκρη γίνεται της ..Βασιλόπιτας και σύμφωνα με το έθιμο...


αυτό θα επαναλαμβάνεται βασανιστικά πλειστάκις τα Σαββατοκύριακα.Ενώ οι πληροφορίες λέγουν πως Βασιλόπιτα θα κόβουμε μέχρι τον μήνα Μάρτιο. 
Έτσι αντιλαμβάνεσαι το ντεκόρ ανάλογα τον μήνα , την εποχή , την διάθεση. Στην αρχή χριστουγεννιάτικο δέντρο, κατόπιν βασιλόπιτα αδιάφορη - αυτή των κάθε λογής  συλλόγων, μετά αποκριάτικη , και τον Μάρτη εθνικοαπελευρωτική με σημαιάκια.

-Τώρα αμέσως θα κάνεις συνειρμό και θα σκεφθείς εκείνη την πίτα  του Βορίδη αλλά με  δεδομένο ότι η βασιλόπιτα του Βορίδη κόστισε 12 χιλιάρικα, σκέψου το αρνί που θα σουβλίσει το Πάσχα αναμένεται να φτάσει περίπου στα 3 εκατομμύρια ευρώ.

-Αλκυονίδα μέρα έλαχε να ζήσουμε και αυτό πατριώτη.Τους καλλιτέχνες αυτού του τόπου να διαδηλώνουν έξω απο το υπουργείο Πολιτισμού.Τι ντροπή! Η ιστορία του ελληνικού τραγουδιού να αναζητά το δίκιο της στα πεζοδρόμια..Ανάμεσα να διακρίνεις τους μεγάλους, τους κορυφαίους συνθέτες και στιχουργούς της πατρίδας σου..Την αφρόκρεμα του Πολιτισμού μας. Αν ήμουνα αλκυονίδα μέρα και υπουργός θα έφευγα τρέχοντας! Θα έκανα κάτι, έστω, θεατρικό να σώσω την κατάσταση ! Αν ήμουν η Μενδώνη θα ντρεπόμουν πολύ.. 

- Απο την άλλη, στην Σικυώνα η αντιπολίτευση ακόμα αναλύει  εαν χρειάζεται στάδιο Ολυμπιακών προδιαγραφών το...Κιάτο ή τα ορεινά!Αντί να πει αυτά που έλεγε προεκλογικά και να καταλήξει πως είναι ευπρόσδεκτο ένα τέτοιο στάδιο για τη νεολαίας της περιοχής.Ο πήχης χαμήλωσε πατριώτη! Προσέξτε μην απεμπολήσετε την ψυχραιμία σας!



Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος δήλωσε ότι έχουμε ζωτικά συμφέροντα στη Λιβύη επειδή παλιά  οι Μανιάτες, όταν ήθελαν να φύγουν, λόγω βεντέτας για να γλυτώσουν τα χειρότερα, πήγαιναν στη Λιβύη.  Φαντάσου να γίνει υπουργός Εξωτερικών και να πάει Βερολίνο και να ρίξει στο τραπέζι τις βεντέτες των Μανιατών, να υπογράψουν αμέσως εκεχειρία οι εμπλεκόμενες πλευρές για να γλυτώσουν από τον παραλογισμό.

- Δεν περνάει η Ολυμπιακή Φλόγα απο την Κορινθία.Και σαν να το έχει κάνει επίτηδες περνάει απο παντού στην Πελοπόννησο. Τι έγινε; Πολύ απλά , η Κορινθία άλλαξε πλευρό στον ύπνο του δικαίου. Και κανενός το αυτί δεν ίδρωσε βεβαίως.

-Ο Αρκάς βουλευτής έκανε αγώνα - διαβάζω- για να βγει selfie με τη νέα πρόεδρο της Δημοκρατίας. Αν δεις το βλέμμα του θα αντιληφθείς και την βεβαιότητά του πως έχει κάνει κάτι εξαιρετικό και το έχει επικοινωνήσει αναλόγως.  

Η Ιθακη, όπως αντιλαμβάνεσαι συντοπίτη, είναι ακόμα  μακριά!


- Οι αλκυονίδες ημέρες θα κρατήσουν λίγο. Να τις χαρείτε. Να ξεπλύνουμε όλοι το νου μας απο καθετί  που ασελγεί στην λογική  και στην ηθική μας...