14 Νοε 2019

Νίκας σε θέση άμυνας "διορθώνει" τα Επιμελητήρια



Με ιδιαίτερη λαμπρότητα πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της Έκθεσης των Επιμελητηρίων στην Τρίπολη. 

Εκείνο ωστόσο που θα πρέπει να επισημάνουμε είναι πως για μια ακόμα φορά οι ομιλίες των επισήμων κούρασαν το ακροατήριο και νομίζω πως οι διοργανωτές στην επόμενη έκθεση πρέπει οπωσδήποτε να βρουν τον τρόπο να "μαζέψουν" τον χρόνο.

Μέσα στους τόσους χαιρετισμούς εντύπωση μας έκανε αυτός του Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα ο οποίος ακόμα και απο  το "γιορτινό βήμα της επιχειρηματικότητας"βρηκε την ευκαιρία και  άφησε υπονοούμενα  για τον προκάτοχό του Π. Τατούλη, λέγοντας ότι "η Πελοπόννησος παρα το γεγονός πως είχε όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα δυστυχώς τόσα χρόνια δεν έγινε τίποτα" .
Η διαπίστωση Νίκα  ,διαμορφώθηκε  επι της ουσίας απο  τα αντανακλαστικά του ,αφού στο ξεκίνημα της ομιλίας του διόρθωσε και τους προέδρους των επιμελητηριων τονίζοντας πως λησμόνησαν να πουν πως υπήρξε γι αυτή την έκθεση και  η ηθική και υλική υποστήριξη της Περιφέρειας.

Πάντως οπωσδήποτε η αναφορά του για μια ακόμα φορά στον Τατούλη και μάλιστα κατ αυτόν τον τρόπο συζητήθηκε. 
Έχουμε πει πολλές φορές πως η αυτοδιοίκηση είναι μια συνέχεια. Και αυτή την συνέχεια για να την πραγματοποιήσεις πρέπει να σεβαστείς τον προηγούμενο , αφού βάση εκείνου προχωράς.
Παράδειγμα η αναφορά του κ. Νίκα προς τον Βορίδη, υπουργό Αγροτικής ανάπτυξης, για το αρδευτικό της Πελοποννήσου.
Τα μεγάλα έργα έχουν ενταχθεί στο Ευρωπαικό Πρόγραμμα επί θητείας Τατούλη, Λίμνη Τάκα, φιλιατρινό Φράγμα , έργα Αναβάλου . Βάση αυτού του δεδομένου επισκέπτεται τον υπουργό.Ο οποίος έχει όλα τα στοιχεία απο τον προκάτοχό του Χαράλαμπο Κασσίμη. 'Ετσι λειτουργούν όλα. Γι αυτό καιρός είναι  εκείνος που έχει και την εξουσία να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων επιτέλους.Για την ενότητα των Πελοποννησίων.

Τζ. Σουκ.