13 Δεκ 2019

Τα εν οίκω στον δήμο! Της Τζένης Σουκαρά


- Πλησιάζουν τα Χριστούγεννα και έχω την αίσθηση, πως με τον κουραμπιέ και το μελομακάρονο θα μας βρουν, να παρακολουθούμε  συντονισμένοι τον Ερντογάν να προκαλεί Ευρώπη, Αμερική και Κυριάκο.


-Οι πολεμικοί ανταποκριτές έχουν ήδη πιάσει τα πόστα τους,  για να βγάλουν εις πέρας την αποστολή, που προετοιμάζει εσένα και εμένα, πατριώτη, για τη νέα πραγματικότητα που λέγεται συνεκμετάλλευση του Αιγαίου.
Κατάλαβες τώρα, γιατί περιφέρεσαι στο σπίτι αγκαλιά με το Λεξοτανίλ; Φάε τώρα τον κουραμπιέ να φύγει η πίκρα!


- Εκεί λοιπόν, ανάμεσα στον Ερντογάν και στο αυστηρό βλέμμα του Κυριάκου και την πολιτική ερμηνεία του φυσιογνωμιστή, κάνουμε κι ένα ρεπορτάζ για τον Χριστουγεννιάτικο διάκοσμο ..Έτσι είμαστε εμείς οι Βαλκάνιοι! Ή για πόλεμο θα ομιλούμε ή για τα δέντρα όλης της Περιφέρειας μέχρι ΚΑΙ την πρωτεύουσα! Οι Αθηναίοι στην γαλάζια τηλεοπτική πραγματικότητα έχουν θέσει το υπαρξιακό πλέον ερώτημα: "γιατί γέρνει το δέντρο στο Σύνταγμα;" Μα θέλει και ερώτημα; 
Ή στραβός είναι ο γυαλός ή στραβά αρμενίζουμε, πατριώτη!

- Διότι αυτά τα ερωτήματα συγκλονίζουν το πανελλήνιο!
Αν θα μας πάει σε πόλεμο ο Ερντογάν ή αν θα είναι άριστα τα έλατα των αρίστων!

Και εάν η Ευρώπη και η Αμερική δεν έχουν καταλάβει τον πολεμοχαρή, ο Κυριάκος τον ξέρει, το είπε και ο φυσιογνωμιστής. Εξάλλου, προπονείται  αδιαλείπτως με καθημερινές συρράξεις:


  • Οι άριστοι απέναντι στους τεμπέληδες.
  • Οι άριστοι απέναντι στους ανθέλληνες.
  • Οι άριστοι απέναντι στους άθεους.
  • Οι άριστοι απέναντι στους αγραβάτωτους.
  • Οι άριστοι απέναντι στους αστεφάνωτους.
  • Οι άριστοι απέναντι στην οικογενειοκρατία.
  • Οι άριστοι απέναντι στους Καρανίκες.

-Η διπολικότητα του έθνους κορυφώνεται. Απο το ξήλωμα της κάλτσας της πλεκτής, στο ανάθεμα του μπλε - ασημί διάκοσμου ! Και γιατί σε παρακαλώ μπλε και ασημί; Η Ευρώπη που γιορτάζει με χρυσό τίγκα, εμάς δεν μας αρέσει; 
Το ασημί μπλε εξαπλώνεται σε όλη την χώρα σχεδόν σαν "σύγχρονη πανούκλα".
Παλιά είχαμε τα σουβλατζίδικα, μετά τα βιντεοκλάμπ, τώρα τον στολισμό μαγνητική τομογραφία!
 Ίδια έμπνευση, ίδια αισθητική, ίδια απόχρωση, διαφορετικά αλλά πεισματικά ασημί δένδρα, που το πρωί μεταμορφώνονται σε σιδερένιους  σκελετούς.. 

- Δεν ξέρω, τα πρώτα μεταμνημονιακά Χριστούγεννα, αν έχουν έρθει, εκπέμπουν την μιζέρια εκείνου, που έχει βγει από τα δύσκολα και θέλει να υποδυθεί τον πλούσιο, για να κλέψει τις εντυπώσεις.

Κι εκεί που θαμπώνει η ασημί σωλήνα του χριστουγεννιάτικου δέντρου της πόλης, βλέπεις ένα προσφυγάκι να χαμογελά αθώα παραδίπλα, βιώνοντας τα πρώτα ελληνικά Χριστούγεννα .

Μακριά από τις φλόγες του πολέμου..

Και τότε ορθώνεις ανάστημα, χαμογελάς και τα βλέπεις όλα πιο όμορφα.
Κι αν εδώ τίποτα δεν αλλάζει, ας αλλάξουμε εμείς ..
Ας γίνουμε πιο όμορφοι άνθρωποι!