24 Νοε 2019

Live your Greece in Myth


Μεγάλη η επιτυχία της ελληνικής κοινωνίας. Μετά την αποφυγή της χρεοκοπίας «έστω και την τελευταία στιγμή», μετά την επιστροφή στην «ανάπτυξη» και στην «κανονικότητα», ήρθε η ώρα της «ασφάλειας».


 Βέβαια, αν είμαστε έστω και στο ελάχιστο ειλικρινείς με τον εαυτό μας, θα παραδεχόμασταν χωρίς πολλές κουβέντες, ότι το πολίτευμα της χώρας δεν ήταν ποτέ αστική (δυτικού τύπου) κοινοβουλευτική δημοκρατία.

Μετά την πτώση της χούντας το 1974, λειτουργεί κάτι, που ισχυρίζεται πως μοιάζει με δυτικού τύπου κοινοβουλευτική δημοκρατία, μα ποτέ δεν ήταν τίποτε περισσότερο από μια καρικατούρα της.

Και δεν θα ξαναμπώ στην διαδικασία να θυμίσω την ιστορία και την «ποιότητα» των εκπροσώπων του έθνους στο κοινοβούλιο.

Να αφήσω τους Γεωργιάδηδες, τους Κασιδιάρηδες, τους Μπόγδανους, τους Μπάμπηδες και τόσους άλλους …επιφανείς να επιχειρηματολογήσουν για αυτό;

Μαφιοκρατία ήταν πάντοτε στην ουσία του το πολίτευμα και σαν τέτοιο επιβιώνει μέχρι τις μέρες μας.

Μόνο που τώρα γίνεται ξανά φανερό, ότι η Μαφιοκρατία μπορεί να βαδίζει χεράκι-χεράκι και με την Μπατσοκρατία, χωρίς να ενοχλούνται και πολλοί από αυτά που βλέπουν και βιώνουν.

Πίσω από την βιτρίνα των «επεισοδίων» στα Εξάρχεια, που σκηνοθετούν με επιτυχία η κυβέρνηση και τα ΜΜΕ που την στηρίζουν για να ικανοποιηθεί το τηλεοπτικό κοινό των νοικοκυραίων ψηφοφόρων της, κρύβονται πράγματα και ειδήσεις, που συνήθως περνούν απαρατήρητα, κάτω από τα ραντάρ.

Τουλάχιστον τα ελληνικά ραντάρ που δεν συλλαμβάνουν τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, προκειμένου να προστατέψει τους παρανομούντες τραπεζίτες και να διευκολύνει την λειτουργία πλυντηρίων μαύρου χρήματος από τα καλόπαιδα που την στηρίζουν, όπως πρόσφατα κατήγγειλαν οι …ακροαριστερών πεποιθήσεων Financial Times.

Απαρατήρητη πέρασε και η πρωτοβουλία της «πατριωτικής» ακροδεξιάς και νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης να αυξήσει την εισροή ξένων επενδύσεων στην χώρα, έτσι ώστε να εκτιναχθεί μέσα στους επόμενους το ελατήριο της οικονομίας.

Στα 250 χιλιάρικα που κοστίζει η απόκτηση «χρυσής βίζας», έρχεται τώρα να προστεθεί και η αγορά έναντι 2 εκατομμυρίων ευρώ της ελληνικής υπηκοότητας.

Μόνο που πρέπει να προσέξει η κυβέρνηση το επικοινωνιακό κομμάτι αυτής της καινούργιας μπίζνας, προκειμένου να αποφευχθεί η χρήση ρατσιστικών σχολίων (Πάκηδες, Σκατο-Τούρκοι, κιτρινιάρηδες, κλπ) για τους «επενδυτές» μαφιόζους, εμπόρους ναρκωτικών και όπλων, ή μαστροπών που θα αποκτήσουν όπου να ‘ναι την ελληνική υπηκοότητα, καταβάλλοντας το σχετικό αντίτιμο.

Το παράδειγμα της Κύπρου (κάτι γνωρίζει από αυτά τα πράγματα ο άγιος Πάφου) μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε αυτήν την περίπτωση για να ενδυναμώσουμε τον ρόλο της Ελληνικής Ορθοδόξου Εκκλησίας στην ανάπτυξη της οικονομίας του τόπου.

Ίσως θα έπρεπε να προσθέσουν και την λεγόμενη «πλατινένια βίζα» όπου με 2,5 εκατομμυριάκια θα αποκτούν οι εκλεκτοί ξένοι την ελληνική υπηκοότητα, ένα τριάρι στο Κουκάκι ή στο Φάληρο κατάλληλα διασκευασμένο για Airbnb και το δικαίωμα να πηδούν όσους Έλληνες γουστάρουν για τα πρώτα δύο χρόνια της παραμονής τους στην νέα τους πατρίδα.

Θα με ρωτήσεις, βέβαια, τι φταίνε οι Έλληνες; Δεν είναι άνθρωποι αυτοί; Δεν έχουν κι αυτοί ψυχή;

Ε, λοιπόν άνθρωποι είναι, μόνο που δεν έχουν πια ψυχή.

Ούτε πατρίδα έχουν, αφού τους την έχουν πάρει πια και με τον μνημονιακό νόμο οι δανειστές-εταίροι.

Μονάχα τον κώλo τους έχουν δικό τους οι Έλληνες και τον προσέχουν σαν τα μάτια τους.

Όμως, στον καπιταλισμό ζούμε και ο καθένας έχει δικαίωμα να εκμεταλλευτεί με τον πιο αποδοτικό τρόπο την όποια περιουσία έχει.

Η παραμύθα των ξένων επενδύσεων στην Ψωροκώσταινα καλά κρατεί.

Έρχονται και οι Κινέζοι «κομμουνιστές» που θα αγοράσουν τα ακτινίδια και τους κρόκους Κοζάνης.

Σε λίγο ο κάθε κακομοίρης, θύμα αιώνιο της προπαγάνδας του κράτους και του παρακράτους, θα μετατρέψει το δωμάτιο που κοιμάται σε airbnb και το μπαλκόνι όπου έπινε κάποτε τον καφέ του σε κήπο παραγωγής ακτινιδίων!

Όλα για τους Κινέζους! Οι άνθρωποι αυτοί μοιάζουν να είναι η μόνη μας λύση.

Ελπίδες φρούδες βέβαια για τους πολλούς αλλά όχι για όλους.

Η Ελλάδα είναι μια μεγάλη επενδυτική δύναμη στην Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας.

Πάνω από χίλια βαπόρια έχουν κτίσει στα κινέζικα ναυπηγεία τα τελευταία 5 χρόνια οι εφοπλιστές μας. Αυτοί είναι επενδυτές!

Για μία ακόμα φορά οι άριστοι της πατρίδας έδειξαν στην οικουμένη και στην ισχυρότερη οικονομική δύναμη του πλανήτη τι εστί ελληνικό …βερίκοκο.

Άλλοι αγοράζουν ακτινίδια κι άλλοι (οι άριστοι των αρίστων) κτίζουν δεξαμενόπλοια και ποντοπόρα βαπόρια. Αυτά να βλέπετε ζωντόβολα και να φουσκώνει το στήθος με εθνική υπερηφάνεια.

Στην Ελλάδα επίσης για όσους δεν το έμαθαν ακόμα, γίνεται και αναθεώρηση του Συντάγματος.
Όχι τίποτα το ριζοσπαστικό βέβαια. Ας μην ανησυχούμε χωρίς λόγο. Η Αγία και Ομοούσια και Αδιαίρετη Τριάδα παραμένει στην θέση της, προμετωπίδα του …δημοκρατικού μας Συντάγματος.

Κάτι ψιλά αλλάζουν όπως για παράδειγμα ο νόμος περί ευθύνης των υπουργών.

Καθίστε κάτω κύριε!!! Γιατί πανηγυρίζετε; Ο νόμος δεν καταργείται. Απλά μεταβάλλονται οι χρόνοι παραγραφής των αδικημάτων, όμως η βουλή εξακολουθεί να δικάζει τους δικούς της (κόρακας κοράκου μάτι).

Τους υπόλοιπους, τους κοινούς, εξακολουθεί να τους κρίνει η ανεξάρτητη ελληνική δικαιοσύνη.

Ετοιμάζονται, επίσης, να δώσουν ψήφο στους Έλληνες του εξωτερικού, ετοιμάζοντας ένα μοντέλο που προκαλεί πολλά γέλια και ερωτηματικά.

Ακόμα και αν δεχτούμε, πως άνθρωποι ελληνικής καταγωγής που ζουν για πολλά χρόνια στο εξωτερικό πρέπει να έχουν δικαίωμα ψήφου στις εκλογές στην Ελλάδα, η λύση θα έπρεπε να είναι απλή και ξεκάθαρη.

Όσοι έχουν μόνο την ελληνική υπηκοότητα να δικαιούνται να ψηφίζουν από τον τόπο κατοικίας τους χωρίς καμία άλλη προϋπόθεση.

Όσοι έχουν διπλή υπηκοότητα, θα πρέπει να επιλέξουν σε ποια χώρα θα ασκούν το εκλογικό τους δικαίωμα. Στην χώρα όπου ζουν ή στην Ελλάδα. Τόσο απλά και τόσο ξεκάθαρα.

Εκείνο που ετοιμάζονται όλοι μαζί να ψηφίσουν, είναι ένα έκτρωμα το οποίο δεν πρόκειται να σταθεί σε καμία αίθουσα δικαστηρίου, αν κάποιος αποφασίσει να προσφύγει σε αυτά.

Βέβαια, όλα τα παραπάνω είναι άνευ ουσιαστικής αξίας. Δεν μπορεί να υπάρχει καμία «αναθεώρηση» κανενός Συντάγματος σε ένα προτεκτοράτο. Αυτό όμως το ξεχνούν όλοι.

Κλείνω με την τελευταία μπούρδα που ακούγεται όλο και περισσότερο στην παραδομένη χώρα. Δημοκρατικό είναι, οτιδήποτε αποφασίζει η «πλειοψηφία».

Τι κι αν σε οποιοδήποτε κράτος υπάρχουν κάποια θεμελιώδη ζητήματα (κατοχυρωμένα με διεθνείς συνθήκες στις οποίες έχει δεσμευτεί η χώρα) στα οποία η «πλειοψηφία» δεν έχει κανένα απολύτως λόγο, όπως πχ είναι τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Για τους ούγκανους της «δημοκρατίας» τα δικαιώματα αυτά δεν θα πρέπει να γίνονται σεβαστά, εφόσον αυτό ζητά η «πλειοψηφία». Αυτός είναι ο πυρήνας της φασιστικής νοοτροπίας που διατρέχει την ελληνική μικροαστική κοινωνία, που δικαιολογεί την δολοφονία «άτακτων παιδιών», «transsexual διαρρηκτών», και σκουρόχρωμων «λαθρομεταναστών».

Στην Λατινική Αμερική, Χιλή και Βολιβία, η σφαγή των λαών συνεχίζεται κανονικά μέσα στην εκκωφαντική σιωπή των «δυτικών δημοκρατιών».

Συνεχίζεται όμως και η αντίσταση του λαού.

Η σιωπή, πάντως, των λεγόμενων φιλελεύθερων στις χώρες της Δύσης, επιβεβαιώνει για μια ακόμη φορά, πως η «αγάπη τους για την ελευθερία» είναι απλά, το όχημα που χρησιμοποιούν για τον προσωπικό τους πλουτισμό.

Για αυτό, άλλωστε, τα όρια μεταξύ φιλελεύθερου, νεο-φιλελεύθερου και νεοναζί είναι αρκετά δυσδιάκριτα στις μέρες μας.

Η Ελλάδα συνεχίζει, να είναι ο τόπος του «μύθου» για τους καταναλωτές του τουριστικού προϊόντος που λανσάρεται από τα μεγάλα διεθνή πρακτορεία.

Ήλιος, γαλανός ουρανός, κρυστάλλινες θάλασσες. Αρχαία αγάλματα, σουβλάκι και ξεγνοιασιά.

Τα «μπουρνάζια» της Ευρώπης ζουν για λίγες βδομάδες τον «all-inclusive μύθο» τους.

Οι γηγενείς συνεχίζουν σταθερά με την καρακοσμάρα τους, διατηρώντας την βαθιά ριζωμένη μέσα τους πεποίθηση, ότι «πουθενά δεν είναι καλύτερα από εδώ».

Live your Greece in Myth, όπως πολύ εύστοχα γράφτηκε σε ένα τοίχο.

Φιλιά πολλά από την Εσπερία

Ηλίας


ΠΗΓΗ: pitsirikos.net