27 Νοε 2019

Συνέντευξη τύπου Νίκα -Ποια θέματα περιμένουν απαντήσεις


Σήμερα ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας πραγματοποιεί συνέντευξη τύπου στην Τρίπολη.
Αναμένεται να ενημερώσει τα ΜΜΕ της Πελοποννήσου για την συνάντηση με τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Βορίδη...

 και κυρίως να δούμε, εάν τα μεγάλα αρδευτικά έργα που είχαν ανακοινωθεί να ενταχθούν στο ΕΣΠΑ, παραμένουν προτεραιότητα για τη νέα κυβέρνηση. Για την Κορινθία κυρίως αναμένουμε ανακοινώσεις και για το Φράγμα του Ασωπού αλλά και για το φράγμα Δόξα.

Επίσης, ο Περιφερειάρχης αναμένεται να ερωτηθεί για το θέμα επαναλειτουργίας του σιδηροδρόμου μετά την συνάντηση που είχε με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Καραμανλή και συγκεκριμένα της σιδηροδρομικής γραμμής Κόρινθος - Ναύπλιο, καθώς επίσης και το ζήτημα της παραχώρησης της χρήσης της μετρικής γραμμής στο τμήμα Κόρινθος – Πάτρα, μετά τη λειτουργία γραμμής κανονικού εύρους στο εν λόγω τμήμα. Αναμένουμε επίσης με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις ανακοινώσεις του κ. Νίκα για την σύνδεση  του Ναυπλίου με τον αυτοκινητόδρομο Α7 (Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα / Σπάρτη), οι δρόμοι Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη, Καλό Νερό – Τσακώνα και Σπάρτη – Γύθειο, ο περιφερειακός της Τρίπολης, καθώς και τα έργα ανάπλασης σε Ισθμό και Λουτράκι.

Τέλος αναμένουμε από τον Περιφερειάρχη, να μας εξηγήσει τους λόγους, που το στρατόπεδο της Κορίνθου τέθηκε εκτός του σχεδιασμού των παραχωρήσεων στην Περιφέρεια, και να διαβεβαιώσει τους πολίτες, πως οι επόμενες ροές προσφύγων θα διαχυθούν στην υπόλοιπη Πελοπόννησο.