17 Νοε 2019

Σε εξέλιξη η μεγάλη πορεία του Πολυτεχνείου

 18:38 | 17 Νοε. 2019
Σε εξέλιξη βρίσκεται η μεγαλειώδης πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία, με την οποία κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για την επέτειο από την...

Εξέγερση του Πολυτεχνείου. Είχε προηγηθεί ξεχωριστή πορεία που πραγματοποιούν τα μέλη της ΠΑΣΠ με την αιματοβαμμένη σημαία του Πολυτεχνείου, που έχουν στην κατοχή τους μετά τη διάλυση της ΕΦΕΕ.
Ισχυρή είναι η παρουσία της αστυνομίας, με πάνω από 5.000 αστυομικούς από πολλές υπηρεσίες, ανάμεσά τους και πολλούς μυστικούς, ανεπτυγμένους σε όλο το κέντρο. Στο επιχειρησιακό της σχέδιο η ΕΛ.ΑΣ έχει συμπεριλάβει drones και ελικόπτερο.

Είναι χαρακτηριστικό του κλίματος αστυνομοκρατίας που θέλει να επιβάλει η κυβέρνηση, ότι πριν ακόμη να ξεκινήσει η πορεία, είχαν αναπτυχθεί κλούβες από την Ομόνοια μάχρι το Σύνταγμα, ενώ, κατά τη διάρκεια της πορείας, κλούβες και ΜΑΤ είχαν μπλοκάρει τις κάθετες οδούς γύρω από τη Βουλή.

Οι πύλες του Πολυτεχνείου έκλεισαν από τις 2 μετά το μεσημέρι, οπότε ξεκίνησε η καθιερωμένη εκδήλωση μνήμης της Επιτροπής Εορτασμού της 17ης Νοέμβρη, κατά την οποία έγινε η ανάκρουση του ύμνου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, αφού προηγήθηκε το προσκλητήριο των νεκρών.
Στην πορεία συμμετέχει και  ο ΣΥΡΙΖΑ και η νεολαία του κόμματος, παρουσία στελεχών του κόμματος και με επικεφαλής τον πρόεδρο του κόμματος και πρώην πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.
Λόγω της πορείας το κέντρο της Αθήνας είναι κλειστό ενώ είναι σε εξέλιξη, ανάλογα με τις συνθήκες, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στους οδικούς άξονες Πατησίων, Σταδίου, Βασιλίσσης Σοφίας, Λεωφόρου Αλεξάνδρας, καθώς και στις παράλληλες και καθέτους αυτών.

Επίσης, με εντολή της ΕΛ.ΑΣ. κλειστοί είναι οι σταθμοί του Μετρό «Μέγαρο Μουσικής» από στις 15.00, «Ευαγγελισμός» και «Σύνταγμα» από τις 16.30. Τα δρομολόγια, ωστόσο, του Μετρό θα διεξάγονται κανονικά και οι συρμοί θα διέρχονται χωρίς στάση από τους παραπάνω σταθμούς.