19 Νοε 2019

Η αντιπεριφέρεια εκτελεί τις υποχρεώσεις της και ο δήμος την συνδράμει



Μαθαίνουμε μέσω δελτίου τύπου πως η Περιφέρεια καθαρίζει αυλάκια και ρέματα στην Περιοχή της Σολυγείας. 
Μέσα σε πέντε γραμμές μάθαμε πως η περιφέρεια ανταποκρίθηκε στο αίτημα του κ. Ρωτίδη ,προέδρου της δημοτικής κοινότητας Σοφικού.


Συγκεκριμένα, όπως σημειώνεται, συνεργεία της ΠΕ Κορινθίας, υπό την άμεση ανταπόκριση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Νίκα και του Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Κορινθίας κ. Αναστάσιου Γκιολή, πραγματοποιούν εργασίες καθαρισμού αυλακιών και ρεμάτων καθώς και εργασίες αποκατάστασης στο οδικό δίκτυο του Σοφικού ύστερα από τις τελευταίες κατολισθήσεις που σημειώθηκαν στην περιοχή.
Όλα τα παραπάνω, να διευκρινίσουμε,δεν πραγματοποιούνται ένεκα γνωριμίας ή κάποιας ιδιαίτερης σχέσης ..


Είναι στις αρμοδιότητες της Περιφέρειας ο καθαρισμός ρεμάτων και αυλακιών και βεβαίως δεν χρειάζεται αίτημα κανενός για να τελεσθούν τα αυτονόητα. 
Αυτά τα επισημαίνω με αφορμή την σύνταξη του συγκεκριμένου δελτίου, το οποίο σαφώς κάτι άλλο θέλει να πει, αλλά δεν αντιλαμβάνομαι τι. 


 Επι της ουσίας τώρα, η Περιφέρεια  δεν μου φαίνεται πως μπορεί να ανταποκριθεί πλήρως στις υποχρεώσεις της αυτές. Και ως νέα διοίκηση και ως μηχανισμός. 
Ελπίζω λοιπόν κάποιοι δήμοι να την συνδράμουν. Όπως π.χ. ο δήμος Κορινθίων που οι υπηρεσίες του άνοιξαν και καθάρισαν τα ρέματα στα Εξαμίλια και στην Αλμυρή ,αλλά και στο Γαλατάκι. 
Εν προκειμένω, ο δήμος Κορινθίων συνδράμει την Περιφέρεια
Τζ. Σουκ.