19 Νοε 2019

Σπ. Καραβάς : "Θλιβερή εξέλιξη η στοίχιση πίσω απο τον πολιτικά ακραίο Δ. Καμπόσο"


Επιδιώκοντας να ερμηνεύσει πολιτικά τα αποτελέσματα των εκλογών στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων Πελοποννήσου και την επανεκλογή του Δημήτρη Καμπόσου, ο Σπύρος Καραβάς, χαρακτηρίζει το αποτέλεσμα ως μια θλιβερή εξέλιξη και  προιόν κομματικοποίησης της αυτοδιοίκησης.

Κι ενώ το πρωί ο δήμαρχος Βλάσης Τσιώτος σημείωνε στο facebook, ότι ο δήμος Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης επέτυχε για μια ακόμη φορά να συμμετέχει στα συλλογικά όργανα της ΤΑ (με την παράταξη Καμπόσου) ο κ. Καραβάς ουσιαστικά μέμφεται την συμμετοχή αυτή τόσο του κ. Ανδρικόπουλου, όσο και του δημάρχου πίσω από τον "ακραίο πολιτικά" Δ. Καμπόσο.
Συγκεκριμένα ο κ. Τσιώτος έγραψε:

"Ο Δήμος μας συνεχίζει με επιτυχία την προσπάθεια εκπροσώπησης στα συλλογικά όργανα της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Σήμερα στις εκλογές της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Πελοποννήσου πετύχαμε την εκλογή στο Δ.Σ τόσο εγώ, όσο και ο τέως Δήμαρχος κ. Ηλίας Ανδρικόπουλος.
Η παρουσία αυτοδιοικητικών του Δήμου μας στα συλλογικά όργανα, μας δίνει την δυνατότητα να μεταφέρουμε με αμεσότητα τα αιτήματα της περιοχής και να διεκδικούμε συντεταγμένα την επίλυσή τους."

Το σημείωμα του κ. Καραβά:


"Φίλες και φίλοι

Η κομματικοποίηση της αυτοδιοίκησης είναι θλιβερή εξέλιξη για τη χώρα και τον τόπο μας.
Διαπιστώσαμε προεκλογικά, ότι ευνόησε τους “εκλεκτούς” του κυβερνώντος σήμερα κόμματος...
Η επανεκλογή όμως στην ΠΕΔ Πελοποννήσου ενός ακραίου πολιτικά προέδρου, με τις ευλογίες της ΝΔ, αλλά κυρίως η στοίχιση πίσω του των κατά τόπους κομματαρχών της αυτοδιοίκησης, συμπεριλαμβανομένων και των αιρετών του δήμου μας, αποτελούν αρνητική εξέλιξη για τον θεσμό που υπηρετούμε.
Εύχομαι προσωπικά οι δημοκρατικοί δημότες όλων των κομμάτων να αντιληφθούν ότι ο εναγκαλισμός κόμματος-κυβέρνησης-τοπικής αυτοδιοίκησης και η τυφλή υπακοή αιρετών σε άστοχες κομματικές επιλογές είναι φαινόμενα άλλων εποχών και διόλου δε συμβάλλουν στην προάσπιση των τοπικών συμφερόντων και προώθηση λύσεων τοπικών προβλημάτων, αλλά μόνο στην εξυπηρέτηση κεντρικών κυβερνητικών-κομματικών επιλογών."

Σπύρος Καραβάς